Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Βοήθεια! Πως θα αλλάξω με κώδικα το keyboard layout για την αυτόματη αλλαγή γλώσσας σε asp 2.0;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nicksop. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος agmarios στις 07-06-2006, 11:12. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-06-2006, 17:29 13704

Umbrella [um] Βοήθεια! Πως θα αλλάξω με κώδικα το keyboard layout για την αυτόματη αλλαγή γλώσσας σε asp 2.0;

Πως θα αλλάξω keyboard layout για την αυτόματη αλλαγή γλώσσας σε asp 2.0;

Θα ήθελα με κώδικα asp.net 2.0 να μπορώ να αλλάζω την γλώσσα του πληκτρολογίου όταν ανοίγει ένα παράθυρο σε explorer

Εχει κανείς καποια ιδέα η καπου να δω κάποιο sample κωδικα;

Ευχαριστώ!

•  06-06-2006, 17:34 13706 σε απάντηση της 13704

Απ: Βοήθεια! Πως θα αλλάξω με κώδικα το keyboard layout για την αυτόματη αλλαγή γλώσσας σε asp 2.0;

Δηλαδή, σερφάρει ο χρήστης στο internet και μόλις περνάει από τη σελίδα που φτιάχνεις του αλλάζει γλώσσα στο πληκτρολόγιο; No way, sorry...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  06-06-2006, 18:16 13711 σε απάντηση της 13704

Απ: Βοήθεια! Πως θα αλλάξω με κώδικα το keyboard layout για την αυτόματη αλλαγή γλώσσας σε asp 2.0;

Μήπως αν το έκανε με ActiveX, το οποίο θα καλούσε κάποιο WinApi? Ακόμα κι αν δούλευε όμως, θα ήταν explorer only, και δε θα το συνιστούσα ιδιαίτερα...

Ίσως όμως θα μπορούσες (αν απαιτείς ο χρήστης να γράφει στα Ελληνικά μόνο), να ελέγχεις τους χαρακτήρες ενώ τυπώνει (με Javascript), και να βγάζεις κάποιο μήνυμα για να αλλάξει το πληκτρολόγιό του στα Ελληνικά σε περίπτωση μη Ελληνικών χαρακτήρων. Έτσι όμως, δεν επιτρέπεις τη χρήση αγγλικών λέξεων (ή πιο σωστά, την επιτρέπεις, αλλά υπάρχουν αδικαιολόγητα μηνύματα λάθους).

Οπότε, θα μπορούσες σε συνδυασμό με το παραπάνω, να ελέγχεις αν το κείμενο αποτελείται από ένα συγκεκριμένο ποσοστό ελληνικών χαρακτήρων και universαλ συμβόλων (πχ .,_- κλπ) έναντι μη ελληνικών.
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  07-06-2006, 11:10 13750 σε απάντηση της 13704

Για δοκίμασε:

InputLanguage.CurrerntInputLanguage = InputLanguage.FromCulture(New System.Globalization.CultureInfo("xxx"))

όπου xxx πχ "ar-EG"

•  07-06-2006, 11:12 13751 σε απάντηση της 13704

- Κι αν δεν υπάρχει η γλώσσα εγκατεστημένη;

- Νομίζω ότι θα ήταν αδιανόητο να έχουμε τέτοια δυνατότητα. Ο καθένας κάνει κουμάντο στο μηχάνημά του. Μην ξεχνάς ότι για τον χρήστη είσαι ένας άγνωστος. Όσο καλές προθέσεις και να έχεις ο χρήστης και η microsoft δεν το ξέρουν.

- Εμένα θα με ενοχλούσε αφάνταστα να μπορεί ένα site να "πειράζει" το πλκτρολόγιό μου ή την οθόνη μου, τον εκτυπωτή μου ή οτιδίποτε άλλο στο μηχάνημά μου. (όταν το καταφέρνουν τα "παίρνω" αρκετά)

- Με την ίδια λογική θα μπορούσε να ρυθμίζει το ποντίκι σου για αριστερόχειρες, ή να αλλάζει την ανάλυση της οθόνης σου.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems