Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

επιλογή κόμβων δένδρου

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Phobos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος agmarios στις 14-06-2006, 12:09. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-06-2006, 19:43 14000

επιλογή κόμβων δένδρου

Καλησπέρα , το πρόβλημα μου είναι το εξής :

Έχω ένα δένδρο και θέλω επιλέγοντας τον parent κόμβο να επιλέγονται όλοι οι child κόμβοι κάτω από τον Parent μόνο  και  όχι όλοι οι κόμβοι του Δένδρου μου.

Ευχαριστώ

•  14-06-2006, 09:51 14006 σε απάντηση της 14000

Απ: επιλογή κόμβων δένδρου

Επειδή έχεις κάνει πολλά posts σχετικά με τα treeview δεν θα ήταν καλύτερα, να γράψεις ένα που θα μας λες τι θέλεις να κάνεις για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε;

Στο ερώτημά σου τώρα μόνο ένα treenode μπορεί να είναι επιλεγμένο (selected) αν θες όμως όταν κάποιος κάνει click σε ένα node να γίνονται expand και τα childnodes του τότε χρησιμοποιήσε την expandAll (και την collapseAll αντίστοιχα).

γενικα στο sdk του .net περιγράφει πολύ καλά τόσο το treeview όσο και το treenode.

•  14-06-2006, 10:57 14007 σε απάντηση της 14006

Έχεις δίκιο και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός με τις όχι και τόσο σαφείς ερωτήσεις μου. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο ποιο κατανοητός μπορώ. Έχω λοιπόν μια φόρμα η οποία έχει κάποια controls ‘όπως Textbox , dropdown lists και treeview τα δύο τελευταία γίνονται populate από μία βάση , με το Textbox & dropdown lists δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Στο selection  της  dropdown list μου επιστρέφει την επιλογή μου , και το ίδιο συμβαίνει και με το κείμενο του Textbox . Μέχρι εδώ όλα καλά! Το πρόβλημα είναι στο treeview control στο οποίο θέλω να κάνω αυτόματο multiple selection με τον εξής τρόπο : κάνοντας κλικ στον parent να επιλέγονται αυτόματα όλα τα παιδία του. Όχι να γίνονται expand  αλλα selected ώστε κάνοντας submit στην φόρμα μου να μπορω να πάρω τις τιμές τους. Ελπιζω να ήμουν σαφής αυτήν τη φορά . Θα διαβάσω σχετικά στην παραπομπή σου αλλα αν υπάρχει κάποια πρόταση … ευχαρίστως

•  14-06-2006, 12:09 14013 σε απάντηση της 14007

- Δεν γίνεσαι κουραστικός, απλά δεν μπορούσα να καταλάβω τι θες για να σε βοηθήσω, καλό θα ήταν να βάζεις και λίγο κώδικα (πάντα βοηθάει). Ό treenode και τα παιδιά του θα μπουν στον ίδιο πίνακα; μάλλον όχι ε; θα μπει ο πατρικός σε έναν και μετά για κάθε παιδί του θα βάζεις μια εγγραφή σε άλλον πίνακα με foreign key; τι βάση χρησιμοποιείς;

- όπως σου είπα και πριν μόνο ένας κόμβος μπορεί να είναι selected. Αφού όμως θέλεις και όλα τα παιδιά του ( αναδρομικά και τα εγγόνια, δισέγγονα;) δεν έχεις παρά να περάσεις από όλα τα childnodes π.χ

<script rynat="server">
    sub insertChildNode(nodeValue as string)
       .....
    end sub
    Sub submitCommand(ByVal sender As Object, ByVal e As CommandEventArgs)
       dim i as treenode
       if  not isNothing(myTreeView.selectedNode)
          for each i in myTreeView.selectedNode.childNodes
             'insert childNode value in db
             insertChildNode(i.value)
          next
       end if
    end sub
    </script>

<form runat="server">
       <asp:TreeView id="myTreeView" runat="server" ...../>
       <asp:button id="submitButton" oncommand="submitCommand" text="submit"/>
    </form>

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML