Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Scan

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tommaσ. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 07-07-2006, 11:41. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-02-2006, 15:47 10093

Scan

Θα ήθελα να ρωτίσω πως μπορώ να κάνω scan Lightning [li] [code c#] τον σκληρό δίσκο χωρής ομως να χρησιμοπιώ ελεκτίρια οπώς FileListBox...

και τι ακριβος σημένει BACKUP???

Το ξέρω πως γενικά κάνω αρχάριες ερωτίσεις αλλα δεν έχω κανένα να μου τα λέει ,οτι  εχω μάθει τα εχω μαθει απο βιβλία! Big Smile [:D]

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩAngel [A]

•  13-04-2006, 00:34 11842 σε απάντηση της 10093

Απ: Scan

Φαντάζομαι πως εννοείς Scan του File System (των αρχείων που υπάρχουν σε αυτόν). Άν ναι, τότε ο πιο απλός τρόπος για να το κάνεις είναι να χρησιμοποιείσεις την System.IO.

Εκεί θα βρείς τις κλάσεις Directory,File κτλ.

Προτείνω να ξεκινήσεις με τα παραδείγματα του MSDN ms-help://MS.VSCC.2003/MS.MSDNQTR.2003FEB.1033/cpref/html/frlrfSystemIODirectoryClassGetFilesTopic1.htm .

Άν χρειαστείς περαιτέρω εξηγήσεις,μην διστάσεις να ρωτήσεις.

Όσο για το BackUp, είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (κοινώς καβάντζα).

Η πιο απλή μορφή του είναι να κάνεις ένα αρχείο Copy σε κάποια άλλη θέση, ώστε ότι και να συμβεί να μπορέσεις να το διατηρήσεις. π.χ. να το γλιτώσεις από πιθανή διαγραφή,ή να μπορείς να πειραματιστείς με αυτό και έπειτα άν το επιθυμείς να το επαναφέρεις στην πρώτερη κατάσταση.Καταλαβαίνεις ότι αυτό μπορεί να αφορά από ένα αρχείο, ώς τις βάσεις δεδομένων της εφορίας,  ή τις ρυθμίσεις ενός Η/Υ ή ένός ολόκληρου δικτύου.

•  16-04-2006, 14:33 11938 σε απάντηση της 10093

Για να καταλαβεις ήθελα να φτιάξω ενα δικό μου filedailog και να του βαλω καπιες λειτουργιες για το "http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/9555/ShowPost.aspx" εργο μου

αυτο που δεν καταφερα ειναι να σκαναρω με οποιοδηποτε τροπο το δισκο μου
  •  07-07-2006, 11:08 14503 σε απάντηση της 10093

Έχω να γράψω σε C πολλά χρόνια και δεν μπορώ να σου δώσω κώδικα (αν και θα το ήθελα) αλλά μπορώ να σου δώσω μια σπρωξιά

Για να πάρεις μια λίστα με όλα τα αρχεία ενός φακέλου και των φακέλων του είναι μέσα του (να πάρεις δηλαδή όλο το δένδρο) πρέπει να φτιάξεις μια "αναδρομική" συνάρτηση. Μια συνάρτηση δηλαδή που θα καλεί τον εαυτό της.

Παραδείγματα αναδρομικών συναρτήσεων από τα μαθηματικά είναι το παραγωντικό: ν! = (ν-1)! * ν (αργότερα θα μάθεις και την fibonacci f(n) = f(n-1) + f(n-2) η οποία περιγράφει την αύξηση του πληθυσμού των κουνελιών)

Έτσι λοιπόν κι εσύ (όπως τα κουνέλια) θα παίρνεις ένα φάκελο (και το C: φάκελος είναι) θα βγάζεις μια λίστα με τα αρχεία και για κάθε υποφάκελο θα καλείς την ίδια συνάρτηση με παράμετρο τον υποφάκελο. Προφανώς αυτό θα συνεχιστεί μόνο του μέχρι να φτάσει σε φακέλους που δεν έχουν υποφακέλους.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Μάριος

υ.γ. Είναι πολύ ωραίο που ασχολείσαι με τον προγραμματισμό από τόσο νωρίς αλλά ο προγραμματισμόε χρειάζεται και μαθηματικό υπόβαθρο. Πίσω από κάθε εντολή που γράφεις κρύβονται έννοιες μαθηματικές. Διάβαζε λοιπόν και μαθηματικά.
  •  07-07-2006, 11:41 14505 σε απάντηση της 14503

private void popTree(String[] startDir, TreeNode parentNode)

{

if (parentNode.Text == "unstart")

{

DisplayFolder.Nodes.Add(startDir[0]);

popTree(Directory.GetDirectories(startDir[0]), DisplayFolder.Nodes[0]);

}

else

{

for (int x = 0; x
    {

try

{

parentNode.Nodes.Add(x.ToString(),startDir[x].Substring(startDir[x].LastIndexOf('\\') + 1),0);

popTree(Directory.GetDirectories(startDir[x]), parentNode.Nodes[x]);

}

catch (Exception)

{ }

}

}

}

Να ειναι καλα ο evliatsas !!

αλλα θα πάρω σοβαρα αυτα που μου είπες για μαθηματικά!!

ευχαριστώ
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems