Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εμπειρίες από Team System ... ?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 27-09-2006, 13:03. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-09-2006, 19:44 16707

    Εμπειρίες από Team System ... ?

    Ποιοί καλοί άνθρωποι έχουν στήσει Team System και τί εντυπώσεις έχετε?

      Έστησα πρόσφατα τον Team Foundation Workgroup Server και τα αισθήματα μου είναι ανάμικτα. Το στήσιμο δεν μπορώ να πω ότι ήταν εύκολο. Ο TFS θέλει Sharepoint, αλλά όχι πλήρως ρυθμισμένο, για να το ρυθμίσει ο ίδιος. Αν κάνει κανείς το λάθος και ρυθμίσει βάσεις κλπ πριν βάλει τον TFS, ατύχησε. Θα πρέπει να ξαναεγκαταστήσει το Sharepoint.
      Άλλο μπέρδεμα. Μετά από 1-2 αποτυχημένα setup, αποφάσισα να αλλάξω τα ονόματα των user accounts που θα χρησιμοποιούσε ο TFS, για να μπορώ να παρακολουθήσω κατά γράμμα τα installation guides. Αμ δε! Το setup κάπου ξεχνάει τα user accounts που επιλέγει κανείς, με αποτέλεσμα η κάθε νέα προσπάθεια να απαιτεί τα παλιά καλά user accounts. Χρειάστηκε να βάλω Filemon και να ψάξω το log του SQL Server για να το βρω αυτό.
      Στο τέλος, κατάφερα και το έστησα, αν και μου πήρε 1-2 μέρες. Η χρήση μνήμης του server μου ανέβηκε κατά 700-900 ΜΒ και ο Team Explorer καθυστερεί το Visual Studio στο laptop μου. Από την άλλη, είναι γλύκα να βλέπω όλα τα issues, bugs, work items που σχετίζονται με ένα project, να μπορώ να κάνω αυτόματα code analysis και να χρησιμοποιώ το build server.

    Όχι ότι η εμπειρία που είχα με open source εργαλεία ήταν πολύ καλύτερη. Έχω χρησιμοποιήσει το CruiseControl.Net για αυτοματοποίηση του build, το Subversion για version control και NUnit για Unit testing. Το στήσιμο όλων αυτών μου πήρε πολύ περισσότερο από τις 2 μέρες του TFS, και το χειρότερο είναι, ότι αν προσπαθήσω να τα ξαναστήσω, θα μου πάρει πάλι πολύ χρόνο. Η προσθήκη νέων project μέσω xml config files είναι μανίκι, ενώ είναι πανεύκολο να γίνουν λάθη. Και τα client εργαλεία για το Subversion δεν έχουν και το καλύτερο integration με το Visual Studio. Ναι, μεν, είναι τσάμπα, αλλά η χρήση τους πονάει.

    Κι από 'δω πονάει, κι από κει πονάει ...

    Καμμία άλλη εμπειρία περί του θέματος?


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  27-09-2006, 10:53 17290 σε απάντηση της 16707

    Απ: Εμπειρίες από Team System ... ?

    Έιχα επιχειρησει να το στησω όταν ήταν στο beta2 το VS σε win2003server αλλα δεν έκατσε: setup error 3 φορές και πηγε από εκεί που ήρθε...
    ->Hail Eris All Hail Discordia<-
  •  27-09-2006, 11:28 17298 σε απάντηση της 17290

    Απ: Εμπειρίες από Team System ... ?

    Δεν έχεις αρκετή υπομονή Big Smile. Εγώ είχα την πρότερη πονεμένη εμπειρία με τα open source εργαλεία, οπότε ο TFS δεν ήταν και τόσο άσχημος. Έτσι και τον στήσεις όμως, είναι πολύ πιο εύκολος στη χρήση. Σίγουρα όμως θα περίμενα καλύτερο "setup experience" όπως λένε και στο Αμέρικα
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  27-09-2006, 13:03 17317 σε απάντηση της 16707

    Απ: Εμπειρίες από Team System ... ?

    Παράτησα κι εγώ τον TFS στο setup του. Ομολογουμένως, κρίνοντας από την ιστορία της Microsoft, με παραξένεψε (και σχεδόν με ενόχλησε) η ιδιορρυθμία του setup.

    Ακολουθώντας κατά βήμα τα guides (διαμαρτύρονταν μέχρι και για το default site του IIS, το οποίο είχα διαγράψει - ήθελε επανεγκατάσταση του IIS), κατέληγα πάντα σε ένα unknown error.

    Το μηχάνημα που θα έπαιζε το ρόλο του TFS ακόμη περιμένει να βρω το κουράγιο να ξανασχοληθώ. Μέχρι τότε, βολευόμαστε με "χειροκίνητο" source control.
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems