Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

charset Greek(ISO) (iso-8859-7)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thanad. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thanad στις 06-05-2005, 09:05. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-05-2005, 19:58 1850

Lightning [li] charset Greek(ISO) (iso-8859-7)

Γειά χαρά σε όλους.
    Όντας νέος στο ASP.NET και με Java, Linux και άλλες καταβολές,
    απο συνήθεια αλλά και απο λόγους πεποιθήσεως, βάζω στις σελίδες μου
    charset iso-8859-7.

Σε κάποια απο αυτές, χρησιμοποίησα το WebCombo της Infragistics (για όσους δεν γνωρίζουν το Infragistics Web Combo, αναπτύσεται σε Data Grid).
    Ενω το grid του WebCombo γέμιζε σωστά με Ελληνικούς χαρακτήρες, σε κάποια στιγμή άρχισε τα τρελά του. Δηλαδή όταν επέλεγες κάτι απο αυτό, το SelectedIndex όπου υπήρχαν Ελληνικά, γινόταν -1.
    Άν επέλεγα μια τιμή που περιέίχε Ελληνικούς Χαρακτήρες και αριθμούς, έφερνε μόνο τους αριθμούς και το selectedIndex, παρέμενε -1.
    Άν επέλεγα κάτι με Λατινικούς, όλα ήταν ρολοϊ.

Το ίδιο σχεδόν γινόταν και με το κλασικό TextBox της μαμάς Microsoft, με την διαφορά πως όπου υπήρχαν Ελληνικά στο me.TextBox.Text = "", ούτε NULL, ούτε Nothing, ούτε τίποτα απο όλα αυτά.

Ελπίζω να μην σας κούρασα, απλά ήθελα σε κάποιον να πω τον πόνο μου, αφού έφαγα δύο ημέρες για να βρώ το bug.

Ευχαριστώ.

(thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
  •  05-05-2005, 22:24 1856 σε απάντηση της 1850

Re: charset Greek(ISO) (iso-8859-7)

Για της infragistics δεν ξέρω, αλλά μου ακούγεται πολύ περίεργο να το κάνει στο textbox. Εγώ δεν έχω συναντήσει ποτέ πρόβλημα παρ' όλο που πολλά από τα sites μου τα έχω γυρίσει περιστασιακά και σε iso και σε win και σε utf.
    Τελικά τί charset έβαλες και δούλεψε ?
    (by the way, το charset στα meta σου, συμφωνεί με το response encoding στο web.config ?)
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  06-05-2005, 09:05 1860 σε απάντηση της 1856

Re: charset Greek(ISO) (iso-8859-7)

Ούπς...
    Όσο ζείς μαθαίνεις.
    Το encoding το άφησα κενό, αλλά στο Webconfig το responce encoding είναι UTF-8.
    Όπότε, μάλλον αυτή η ασυμφωνία, δημιουργεί το πρόβλημα.
    Θα το τεστάρω και θα σας πω.

Ευχαριστώ και πάλι.
    (thanad)
    Dimos K. Thanasoulas
    Athens
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems