Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Round Problem, Δύο λογικές στη ίδια την εταιρεία {Microsoft®} ή εγώ κάπου κάνω λάθος !

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò γιωργος μπακογιαννης. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος γιωργος μπακογιαννης στις 16-05-2005, 07:47. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-05-2005, 08:25 1981

Surprise [:O] Round Problem, Δύο λογικές στη ίδια την εταιρεία {Microsoft®} ή εγώ κάπου κάνω λάθος !

Μια φορά και έναν καιρό με πήρε ένας πελάτης τηλέφωνο και μου είπε ότι το παραστατικό που έκοψε δεν υπολόγισε σωστά το ΦΠΑ (18% τότε). Αρχίζοντας την αναζήτηση ανακάλυψα κατά εκπληκτικό. Η ρουτίνα
    Round της VBA, dotNet & κτλ δεν έδιναν το σωστό αποτέλεσμα. Ενώ το η ρουτίνα Round του MS SQL server έδινε άλλο αποτέλεσμα, που όμως ήταν και το σωστό.

Στην παρακάτω διεύθυνση σας έχω ένα μικρό VB.net για το δείτε το τι λέω.

http://www.kenix.gr/new/RoundProblem.zip

Το SQL statement είναι:

SELECT

427.75 AS Ποσό,

0.18 AS [Συντελεστής (πχ ΦΠΑ)],

427.75*0.18    AS [Μη Στρογγυλοποιημένο],

ROUND(427.75*0.18,2) AS [Στρογγυλοποιημένο],

'Σωστό !' AS Συμπέρασμα

Άρα:
    Δύο λογικές στη ίδια την εταιρεία {Microsoft®}
    ή
    εγώ κάπου κάνω λάθος Broken Heart

Ευχαριστό

while (!dead) learn();
  •  15-05-2005, 11:47 1982 σε απάντηση της 1981

Re: Round Problem, Δύο λογικές στη ίδια την εταιρεία {Microsoft®} ή εγώ κάπου κάνω λάθος !

Για το τι γίνεται με το rounding διάβασε την απάντησή μου σε αυτό το thread (έχει μέσα links όπου μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες)

http://www.dotnetzone.gr/forums/ShowPost.aspx?PostID=1550#1549

Patrick
  •  16-05-2005, 07:47 1986 σε απάντηση της 1981

Re: Round Problem, Δύο λογικές στη ίδια την εταιρεία {Microsoft®} ή εγώ κάπου κάνω λάθος !

Patrick σε ευχαριστώ για την γρήγορη και έγκυρη απάντηση σου.
    Το άρθρο της μαμάς εταιρείας τα επεξηγεί πλήρως και με σαφήνεια.
    Τελικά οι λογικές (του rounding) είναι όχι είναι μόνο δύο αλλά πάνω από δύο.
    Μην ξεχάσω να πω ότι η προσπάθεια που γίνεται εδώ μέσα (στο forum) είναι ένα μεγάλο βήμα και βοήθεια για τους Έλληνες developers.

Ευχαριστώ και πάλι

while (!dead) learn();
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems