Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ορισμός Web Project σε VB.NET

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DeClen. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nsouflis στις 11-12-2006, 21:14. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-12-2006, 13:11 22013

    Embarrassed [:$] Ορισμός Web Project σε VB.NET

    Καλημέρα.

    Είμαι καινούργιο μέλος του forum (οπότε δείξτε την σχετική κατανόηση) και η αλήθεια είναι ότι γράφτηκα μέλος γιατί το παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό (με έχει βοηθήσει σε πάρα πολλά θέματα). Είμαι νέος developer (με μόλις 2 χρόνια εμπειρίας). Δούλευα σε μια εταιρία και προγραμμάτιζα σεχδόν αποκλειστικά σε VB6.

    Πρόσφατα άλλαξα εταιρία και στην καινούργια μου δουλειά όλοι δουλεύουν σε Visual Studio .NET 2003. Έχω αρχίσει σκληρή προσπάθεια για να προσαρμοστώ αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι αρκετά πράγματα μου φαίνονται πιο πολύπλοκα. Η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετές απορίες αλλά πρώτα θα προσπαθήσω να βρω ο ίδιος λύσεις και ύστερα να σας "ζαλίσω" Embarrassed

    Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα web application που να τρέχει localhost για να κάνω κάποιες δοκιμές. Κατάφερα να εγκαταστήσω και να κάνω τον IIS να δουλέψει, είδα ένα-δυο πραγματάκια αλλά "κόλλησα" κάπου. Που είναι το project? Τι εννοώ:

    Ονόμασα το project WebApplication01. Από ότι είδα folders με την ονομασία του project μου δημιουργήθηκαν στα εξής directories:

    C:\Documents And Settings\<user name>\My Documents\Visual Studio Projects\
    C:\Documents And Settings\<user name>\VSWebCache\<computer name>\
    C:\InetPub\wwwroot\
    C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Temporary ASP.NET Files\

    Τα αρχεία στα παραπάνω directories διαφοροποιούνται κάπως. Έστω ότι εγώ θέλω να πάρω τον φάκελο του project μου και να τον δουλέψω σε ένα άλλο PC. Ποιόν φάκελο παίρνω backup? Όλους? Αν θέλω να διαγράψω το project μου, σβήνω τον φάκελο του project μου από όλα τα παραπάνω directories?

    Ευχαριστώ και συγνώμη αν η ερώτηση είναι κάπως αφελής.



  •  11-12-2006, 13:58 22016 σε απάντηση της 22013

    Απ: Ορισμός Web Project σε VB.NET

    Καλώς ήλθες φίλε DeClen
        Στο κατάλογο visual studio projects\your_web_application νομίζω ότι θα βρείς μόνο το solution file σου το οποίο θα χρησιμοποιήσεις για να το ξαναανοίξεις . Τα υπόλοιπα αρχεία  βρίσκονται στο wwwroot\your_web_application .

    Ένα πολύ έυχρηστο vs addin το οποίο χρησιμοποιώ για να κάνω backup τα project που δουλεύω ( έτσι ώστε να τα μετακινώ και απο Pc σε Pc είναι to SolutionBackup . Ισως σου φανεί χρήσιμο

       
  •  11-12-2006, 15:35 22020 σε απάντηση της 22013

    Απ: Ορισμός Web Project σε VB.NET

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    Όντως το SolutionBackup φαίνεται πως είναι αρκετά χρήσιμο. Η αλήθεια είναι πως το χρησιμοποίησα αλλά μου δημιούργησε ένα προβληματάκι. Όταν πήρα backup το solution μου στο zipaki υπήρχαν 2 φάκελοι. Ο inetpub και ο WebApplication01.

    Έσβησα επίτηδες το project μου και προσπάθηκα να το επαναφέρω από το zip. Τοποθέτησα το WebApplication01 στο C:\Documents And Settings\\My Documents\Visual Studio Projects\ και το WebApplication01 που βρισκόταν στο φάκελο InetPub\wwwroot του zip στο wwwroot του δίσκου.

    Όταν πήγα να ανοίξω το project ξανά μου εμφανίστηκε το εξής λάθος "Unable to get the project file from the Web Server". Για πιό λόγο? Παρατήρησα ότι η δομή των φακέλων ήταν ίδια με πριν, αλλά στο wwwroot\WebApplication01 δεν υπήρχε ο φάκελος bin. Μήπως φταίει αυτό. Πάντως το SolutionBackup δεν μου συμπεριέλαβε το bin στο backup που δημιούργησε.
  •  11-12-2006, 16:24 22021 σε απάντηση της 22020

    Απ: Ορισμός Web Project σε VB.NET

    Ο Bin κατάλογος περιέχει το αποτέλεσμα του compilation του project σου .Θα ξαναφτιαχτει στο επόμενο build .
    Το πρόβλημα ότι δεν παίρνει το το project file  ( .csproj, vbproj ) στα web app.  ( μόλις το πρόσεξα )
    Αν προσθέσεις και αυτό μπορείς να αναπαραγάγεις το project σου .



  •  11-12-2006, 16:49 22024 σε απάντηση της 22021

    Απ: Ορισμός Web Project σε VB.NET

    Δίκιο έχεις. Μόλις συμπεριέλαβα και αυτά στο zip όλα δούλεψαν κανονικά!

    Κάτι ακόμα που μου ήρθε τώρα. Για να δεις το site που έφτιαξες - όχι το project, απλά το site - σε άλλο pc θα πρέπει να πάρεις το folder από το wwwroot και να το αντιγράψεις στο άλλο pc? Φυσικά το άλλο pc θα έχει IIS και ΝΕΤ Framework εγκατεστημένα.

    Δουλεύει το παραπάνω (έχω στο μυαλό μου τον τρόπο που δουλεύουν τα κλασσικά websites, upload των σελίδων στον ftp κτλ.) ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο?
  •  11-12-2006, 21:14 22041 σε απάντηση της 22024

    Απ: Ορισμός Web Project σε VB.NET

    Μπορείς να δείς αυτό το πρόσφατο post για το σετάρισμα ενός web app στον IIS , αν και πολύ πιο απλά φτιάξε ένα setup project με τον wizard ( ή και χωρίς ) στο ίδιο solution ( όχι αναγκαστικά ) το build του οποίου μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις deploy το site σου σε ένα άλλο pc πολύ εύκολα .
    ( Αν και σου λέω την μισή αλήθεια γιατί και εγώ κάνω bulk copy το root του web app και μετά σβήνω τον κώδικα  ) Big Smile


Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems