Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μετάβαση από Access σε SQL Server

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò positron. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος γιωργος μπακογιαννης στις 16-02-2007, 07:34. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-02-2007, 20:17 24903

Μετάβαση από Access σε SQL Server

Γεια σας

Έχω την εξής απορία:

Έχω μία βάση σε Access (πίνακες, φόρμες, αναφορές κλπ) η οποία μεγαλώνει σε όγκο και είδα κάπου ότι υπάρχει όριο 2GB στο μέγεθος τις βάσης οπότε & σκέφτομαι να την ‘περάσω’ σε SQL Server. Στην αρχή σκεφτόμουνα την MySQL αλλά λίγο που πειραματίστηκα είχα πρόβλημα με τα Ελληνικά δεδομένα στους πίνακες. Εξάλλου στον SQL Server η διαδικασία πρέπει να είναι πιο εύκολη κ αυτοματοποιημένη. Σε αυτή την περίπτωση, κ επειδή δεν έχω ξαναδούλεψει τον SQL Server, θα μπορώ να έχω μόνο του πίνακες στον SQL Server κ όλα τα άλλα components (φόρμες, αναφορές κλπ) στην Access?. Μόνο οι πίνακες θα είναι linked σωστά; Και αν όλα αυτά γίνου, μετά θα ήταν καλύτερα (από θέμα απόδοσης) να περάσω και τα SQL/views που έχω στον SQL Server;

Παρεμπίπτοντος, αυτό που χρειάζομαι είναι ο SQL Server express σωστά:

Ευχαριστώ

•  13-02-2007, 07:40 24912 σε απάντηση της 24903

Απ: Μετάβαση από Access σε SQL Server

positron:
    ...θα μπορώ να έχω μόνο του πίνακες στον SQL Server κ όλα τα άλλα components (φόρμες, αναφορές κλπ) στην Access?

Η απάντηση είναι ναι. Το ίδίο το έχω κάνει στο παρελθόν.

positron:
    Μόνο οι πίνακες θα είναι linked σωστά;

Όχι δεν θα είναι «linked» με τον όρο τις MS Access. Θα δημιουργήσεις μία νέα DB που θα προέρχεται από «Project using existing data» και όχι από «Blank database».

positron:
    Και αν όλα αυτά γίνου, μετά θα ήταν καλύτερα (από θέμα απόδοσης)..

Θα γίνουν σίγουρα «καλύτερα» «από θέμα απόδοσης».

positron:
    ...να περάσω και τα SQL/views που έχω στον SQL Server;

Ναι.

positron:
    Παρεμπίπτοντος, αυτό που χρειάζομαι είναι ο SQL Server express σωστά;

Το entry point είναι ο SQL Server express edition. Αλλά έχει κάποιους περιορισμούς. Μπορεις να δείς αυτό το link: http://www.microsoft.com/sql/prodinfo/features/compare-features.mspx

Τέλος δεν βλέπω το λόγω να πας σε MySQL.

ΥΓ. Επειδή κάποτε έκανα και εγώ όπως προανάφερα το ίδιο άθλημα, ό,τι χρειαστείς θα σε βοηθήσω.
    while (!dead) learn();
  •  15-02-2007, 15:13 25058 σε απάντηση της 24903

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Μόλις εγκατέστησα τον SQL express και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω τους πειραματισμούς Big Smile

Θα δοκιμάσω και με τον MySQL πάντως να δω αν ‘περπατάει’ η σύνδεση (μιας κ θα βοηθήσει στην περίπτωση που η βάση πάεί για χρήση στο μαγαζί του πατέρα μου).

•  15-02-2007, 18:02 25063 σε απάντηση της 25058

Καλή δουλεία.

Αλλά ο SQL Server Express edition είναι freeware και για commercial use.

while (!dead) learn();
  •  15-02-2007, 23:07 25074 σε απάντηση της 25063

Υπέρoχα!

Αν και νόμιζα ότι από αυτά που λεει στα FAQ του SQL Server Express εννοούσε ότι είναι ΟΚ να φτιάξεις μια ΒΔ στον express για εμπορική χρήση, αλλά άμα την βάλεις σε ένα ‘μαγαζί’ θες μια κανονική έκδοση του SQL Server.

Can I use Express Editions for commercial use?
    Yes, there are no licensing restrictions for applications built using the Express Editions.

Ελπίζω να ισχύει αυτό που λες. Όπως και να έχει, έτρεξα το Microsoft SQL Server Migration Assistant for Access και έκανε ένα μικρό θαύμα στην Access ΒΔ μου.

Τα πειράματα συνεχίζονται...

•  16-02-2007, 07:34 25090 σε απάντηση της 25074

Smile
    while (!dead) learn();
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems