Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

αναπαραγωγή mp3 σε προσωπική σελίδα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò paris171. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος paris171 στις 24-03-2007, 03:36. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-03-2007, 05:09 26659

αναπαραγωγή mp3 σε προσωπική σελίδα

Καλησπέρα σε όλους!!

Φτιάχνω μία προσωπική σελίδα (σχεδόν την έχω τελειώσει) κ αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάλω να παίζει ενα mp3 σε επαναλληψη.

Αυτό βρήκα πως θα το κάνω αλλά το πρόβλημα μου ειναι το εξής: Στη σελίδα έχω πολλά εσωτερικά links και κάθε φορα που ο επισκέπτης θα πατάει σε ένα από αυτά όπως είναι λογικό θα φορτώνει η επόμενη σελίδα κ έτσι το mp3 θα κόβεται, θα ξαναφορτώνει και θα αρχίζει από την αρχή. Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω αυτό και να κανω το τραγούδι να παίζει συνεχόμενα??

thnx προκαταβολικά :)

•  19-03-2007, 09:23 26662 σε απάντηση της 26659

Απ: αναπαραγωγή mp3 σε προσωπική σελίδα

Η πρώτη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι με τη χρήση frame.
  •  21-03-2007, 04:44 26804 σε απάντηση της 26662

Δεν εχω ξαναχρησιμοποιήσει frames. Είχα ακούσει ότι είναι σχεδόν άχρηστα και μονο που σου περιπλέκουν τον κώδικα οποτε δεν ασχοληθηκα και εγώ ποτέ!!

Θα μπορούσες να με βοηθήσεις λίγο παραπάνω στο πως να τα χρησιμοποιήσω για πετύχω αυτό που θέλω??
  •  21-03-2007, 08:47 26808 σε απάντηση της 26804

Συνημμένα: FrameDemo.zip

Γενικός η χρήση frames πρέπει να γίνεται με μέτρο.
    Σου επισυνάπτω ένα δείγμα για να δεις πως γίνεται (ανοίγει το συγκεκριμένο thread του DNZ).

Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

Albert Camus: Life is the sum of your choices.

•  21-03-2007, 11:41 26812 σε απάντηση της 26808

Γενικά συμφωνώ για την αποφυγή των frames, αλλά σε μια απλή σελίδα δεν θα έχει ιδιαίτερα θέματα.

Δεν είδα το παράδειγμα του Φιλάρετου, αλλά υποθέτω ότι είναι μια τυπική υλοποίηση html frames. Οι σελίδες που περιέχουνε frames, δεν γίνονται render από το VS, οπότε θα πρέπει να ανοίγεις ένα ένα τα frame pages και preview μόνο από browser.

Για το mp3 θα σου πρότεινα εφ'όσον έχεις το απαραίτητο editor για flash, να το βάλεις embedded μέσα σε ένα flash με κάποια μικρή συμπίεση και να το βάλεις να γίνεται stream και όχι download και μετά play. Έτσι θα ξεκινάει αυτόματα με το που ανοίξει η σελίδα χωρίς τη βουβή αναμονή του download και δεν θα γονατίζει η σύνδεση ακόμη και με dial up.

Πάντως έχε υπόψιν σου ότι ενώ αρχικά μπορεί να σου φαίνεται καλό σαν ιδέα, μετά τη 10η φορά που θα το ακούσεις με το άνοιγμα της σελίδας, θα θέλεις να σπάσεις την οθόνη, ενώ οι χρήστες σου θα ψάχνουνε κουμπί να το κλείσουνε (πιθανότατα μάταια...). Σαν τα flash home page tunnels που δεν προσφέρουνε τίποτε πρακτικό, δεν γίνονται indexed από τις μηχανές αναζήτησης, οπότε δεν δέχονται και επισκέψεις.

Γενικά προσπάθησε να δώσεις στο site σου προστιθέμενη αξία σε περιεχόμενο. Τα όμορφα γραφικά/ήχοι θα πρέπει να βοηθάνε στο να κάνουνε το περιεχόμενο πιο κατανοητό και ευχάριστο, χωρίς να γίνονται ενοχλητικά ή ακόμη και αντιληπτά σαν ξεχωριστές οντότητες. Θα πρέπει να είναι οι αφανείς κομπάρσοι που κάνουνε τη διαφορά.

Σκέψου σε μια ταινία να πετάγεται σε κάθε σκηνή ένας κομπάρσος, να μιλάει πιο δυνατά από τους πρωταγωνιστές και να χώνει τη μουράκλα του μπροστά στην κάμερα, ενώ από πίσω ο Ντε Νίρο δίνει ρέστα στους γνωστούς του μονόλογους, ή η Monica Belucci επιδεικνύει τα κάλλη της...

My 2 cents Big Smile

Simple Photography
  •  21-03-2007, 13:50 26817 σε απάντηση της 26812

dimkasta:
    Σκέψου σε μια ταινία να πετάγεται σε κάθε σκηνή ένας κομπάρσος, να μιλάει πιο δυνατά από τους πρωταγωνιστές και να χώνει τη μουράκλα του μπροστά στην κάμερα, ενώ από πίσω ο Ντε Νίρο δίνει ρέστα στους γνωστούς του μονόλογους, ή η Monica Belucci επιδεικνύει τα κάλλη της...

Πολύ καλό παράδειγμα!!!!!Big Smile

Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

Albert Camus: Life is the sum of your choices.

•  21-03-2007, 20:03 26826 σε απάντηση της 26817

Φιλάρετε σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου. Το html σου παρότι απλό με βοήθησε να κατανοήσω τη σύνταξη των frames.

Δημήτρη σε ευχαριστώ και εσένα για τις όλες συμβουλές. Κάποια πράγματα τα είχα υπόψιν μου βέβαια αλλά σε κάποια άλλα με βοήθησες.

Τώρα πρακτικά αν καταλαβα καλά αυτό που θα κάνω είναι να βάλω τα περιεχόμενα τις κυρίως σελίδας μέσα στο frame και όταν καποιος πατάει πανω σε ένα εσωτερικό link, θα αλλάζουν τα περιεχόμενα του frame, ενώ η αναπαραγωγή του mp3 που θα βρίσκεται εκτός frame θα συνεχίζει αδιάκοπα. Σωστα??

Δημήτρη αν με βοηθήσεις λίγο για το τι περίππου πρέπει να κάνω για να κανω steam το mp3 και όχι download 'n play θα σου ήμουν ευγνώμων!! :)
  •  22-03-2007, 01:09 26833 σε απάντηση της 26826

Ok έριξα και μια ματιά στο παράδειγμα. Ο Φιλάρετος χρησιμοποιεί το iframe (internal frame). Απ' όσο ξέρω, το συγκεκριμένο όμως control δεν γίνεται σωστά render σε μερικούς εναλλακτικούς browsers. Και εφ'όσον το χρησιμοποιείς για να δείχνεις το περιεχόμενό σου,  όσοι χρησιμοποιούνε τέτοιους δεν θα βλέπουνε τίποτε...

Θα σου συνηστούσα να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω link

http://www.webmonkey.com/webmonkey/96/31/index3a.html?tw=authoring

To webmonkey είναι το αγαπημένο μου site για entry level authoring για html κλπ... Στο συγκεκριμένο θα δεις πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά frames και framesets, τα οποία υποστηρίζονται από όλους τους browsers, χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο.

Τώρα για το flash, πάνε μερικά χρόνια από τότε που το έκανα για ένα ερασιτεχνικό site που έφτιαχνα. Δεν θυμάμαι ούτε καν το όνομα του της εφαρμογής, αλλά είμαι σίγουρος ότι ήταν ο standard editor gia flash που κυκλοφορούσε τότε. Από κει και πέρα έβαζες το mp3 στο flashάκι και ο wizzard σε ρωτούσε τι συμπίεση θέλεις να χρησιμοποιήσεις και αν θέλεις να γίνεται stream ή όχι. Ξέρω δεν βοήθησα και πολύ πρακτικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα σχετικά προγράμματα θα έχουνε αλλάξει δραματικά από το 2001 που το είχα φτιάξει... Σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη συμβουλή είναι google it.Wink

Simple Photography
  •  22-03-2007, 14:45 26866 σε απάντηση της 26833

Μπορείς εύκολα να βάλεις mp3 σε ένα flash animation.. Από το Macromedia Flash,αρκεί απλά ένα import to library και drag drop πάνω στο frame και μία γραμμή κώδικα στο frame (stop()), ώστε να σταματήσει στο συγκεκριμένο καρέ και να παίζει το mp3 αρχείο..
    Δεν ξέρω αν το ανέφερε κάποιος πάντως, αλλά υπάρχει και HTML tag για να παίζει σε HTML σελίδα κάποιο Midi file
    1
    <EMBED SRC="RelativeOrAbsolutePathToMyMidiFile/MyFile.mid" hidden=true autostart=true loop=1>

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  24-03-2007, 03:36 26971 σε απάντηση της 26659

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!! Το έφτιαξια ένα frame έτσι ώστε να υπάρχει μία μόνιμη sidebar στο αριστερό μέρος με τα βασικά εσωτερικά links και την αναπαραγωγή του mp3 και ένα άλλο frame με το κυρίως περιεχόμενο του site. Με παίδεψε λίγο και ειδικά τα borders των frame ώστε να μη φαίνονται καθόλου αλλά τελικά τα καταφερα.

Προκύπτουν όμως κάποια άλλα προβλήματα τώρα όπως πχ αν το site μπει καποια στιγμή στο google. Τα links από τη μηχανή αναζήτησης αποκλείεται να δείχνουν στο index.htm που έχει μονο το σκελετό και θα δείχνει σε κάποια από τις υπόλοιπες σελίδες που έχουν το ζουμί, κ έτσι αν πατήσει καποιος πανω τους θα ανοιγουν οι σελίδες αυτες αλλά χωρίς τη sidebar... Πείτε μου αν το εχω σκεφτεί σωστα όλο αυτό και αν ισχύει πραγματι πείτε αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω... Αν όχι, καλώς! :)

PS: Tο iframe δεν το χρησιμοποίησα τελικά γιατί είδα ότι διαφορετικά το αντιμετωπίζει ο IE και διαφορετικά ο Firefox. Χρησιμοποίησα απλά framsets και frames.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems