Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δυναμική αλλαγή control σε Detailsview

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò R@_. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος R@_ στις 28-03-2007, 16:29. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-03-2007, 14:43 26924

Δυναμική αλλαγή control σε Detailsview

Σε databound Detailsview (ID, CharID, CharValue) μπορώ να αλλάζω το control του field CharValue σε Checkbox, Textbox με numeric validation
    ή απλό Textbox ανάλογα με την τιμή του CharID (το οποίο είναι drop-down list) ;
    Π.χ. όταν ο χρήστης επιλέγει στο drop-down list του CharID το 7, το control του CharValue να αλλάζει από textbox (default) σε Checkbox.
    Στη βάση το CharValue είναι varchar.
    Ευχαριστώ.
  •  23-03-2007, 17:18 26930 σε απάντηση της 26924

Απ: Δυναμική αλλαγή control σε Detailsview

Φυσικά και μπορείς. Υπάρχουν 2 παρόμοιοι τρόποι.
    Ο ένας (σε εμένα φαίνεται πιο απλός αλλά θα με κράξουν) είναι να έχεις από την αρχή και τα δυο cotrols και κρύβεις/εμφανίζεις κάθε φορά αυτό που θες.
    Ο δεύτερος είναι να καταστρέφεις/δημιουργείς το control που δεν χρειάζεσαι/χρειάζεσαι

Και στις 2 περιπτώσεις χρειάζεται όμως να:
    - Κατά το databound της detailsView να δημιουργήσεις/εμφανίσεις το κατάλληλο control
    - Να πιάσεις το event του dropdown και να το χειριστείς κατάλληλα
    - Σε περίπτωση Update να φροντίσεις να διαβάσεις την τιμή από το κατάλληλο control.

υγ: Με detailsView δεν έχω δουλέψει και δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ(το έψαξα λίγο αλλά κάτι δεν που πήγαινε καλά και το άφησα)
  •  23-03-2007, 17:45 26932 σε απάντηση της 26930

Το search που έχω κάνει μέχρι στιγμής σχετίζεται με τον δεύτερο τρόπο που αναφέρεις (δεν έχω βγάλει ιδιαίτερα άκρη ακόμη). Δεν ήξερα ότι μπορώ να έχω δύο controls στο ίδιο template, οπότε ο πρώτος τρόπος μου διέφυγε εντελώς. Μ'αρέσει πιο πολύ όμως Wink Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πιο γρήγορος. Θα το ψάξω και θα επανέλθω.

Σ'ευχαριστώ πολύ Smile

•  23-03-2007, 17:53 26933 σε απάντηση της 26932

Μπα, στην υλοποίηση είναι το ίδιο γρήγοροι. Στη μία περίπτωση κάνεις new ενώ στην άλλη visible=true

Για να βάλεις 2 controls θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις templateField μέσα στο οποίο κάνεις ό,τι θες
  •  28-03-2007, 16:29 27259 σε απάντηση της 26933

Τελικά προτίμησα την λύση των δύο controls. Εκεί που έχω κολλήσει είναι στο client side κομμάτι, αλλά αυτό είναι ένα άλλο post Wink

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems