Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Χρήση USB port στα Windows Vista

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dataman. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dataman στις 03-05-2007, 18:36. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-05-2007, 11:52 31343

Χρήση USB port στα Windows Vista

Παρακαλώ τα φώτα σας (πιστεύω εδώ θα βρω λύση)

Έχω μία εφαρμογή σε πελάτη που χρησιμοποιεί εξωτερική συσκευή (τηλέφωνο), η οποία συνδέεται με USB.
    Το πρόβλημά μου είναι το εξής:
    Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα Windows XP και η εγκατάσταση του drive της συσκευής μου έδινε και πρόσβαση μέσω RS232 διότι έβγαζε αντίστοιχη θύρα. Τα πράγματα άλλαξαν με την εγκατάσταση των Windows Vista διότι ενώ η συσκευή εγκαθίσταται κανονικά (με τους drivers για τα XP), αλλά δεν μου δίνει θύρα RS232.
    Στην εφαρμογή απ'οτι καταλάβατε χρησιμοποιώ το εργαλείο MSComm Control.

Το ερώτημά μου είναι το εξής:
    Μπορώ να συνδεθώ με την θύρα USB σε μία συσκευή και να δίνω εντολές ΑΤ (όπως κάνω μέχρι τώρα στα ΧΡ) με το εργαλείο MSComm
    Εάν όχι υπάρχει άλλος τρόπος να διαχειρίζομαι μία συσκευή USB πχ. MODEM.

Να αναφέρω ότι η εγκατάσταση της συσκευής τοποθετήθηκε στην κατηγορία "Ελεγκτές ενιαίου σειριακού διαύλου (USB)" και δεν μου δίνει καμία πληροφορία που να μπορώ να συνδεθώ με RS232.

Ευχαριστώ πολύ.
  •  03-05-2007, 12:22 31346 σε απάντηση της 31343

Απ: Χρήση USB port στα Windows Vista

Μάλλον (δηλαδή σίγουρα) έχεις πρόβλημα με τους drivers και θα πρέπει να ψάξεις για καινούριους driver ειδικά για Vista. Κυρίως αν σκεφτείς ότι σχεδόν όλοι οι νέοι υπολογιστές είναι 64bit με τα αντίστοιχα Vista. Στα 64 bit δύσκολα θα δουλέψουν unsigned drivers για Windows XP. Τί συσκευή είναι? Κοίταξες στο site του κατασκευαστή για νέους drivers?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-05-2007, 12:56 31347 σε απάντηση της 31346

Δυστυχώς δεν υπάρχουν νεότεροι Drivers (από το site του κατασκευαστή).
    Η συσκευή είναι τηλέφωνο για τηλεφωνικό κέντρο (Siemens OptiPoint 500).

Υπάρχει τρόπος να διαχειριστώ την σύνδεση USB που δημιουργήθηκε.

Ειναι κρίμα να επιστρέψω στα Win XP (δεδομένου ότι δεν αντιμετωπίζω κανένα άλλο απολύτως πρόβλημα)
  •  03-05-2007, 14:43 31355 σε απάντηση της 31347

Η σειριακή θύρα παρέχεται από τον driver, όχι από τα Vista. O driver είναι αυτός που εμφανίζει μία εικονική RS232, παίρνει τα πακέτα από την USB και τα εμφανίζει bit-bit σαν σειριακά δεδομένα. Θα πρέπει να δεις στο site της Siemens πότε θα βγάλουν καινούριους drivers. Ίσως (μεγάλο ίσως) η εταιρεία που φτιάχνει το USB chipset του τηλεφώνου να έχει ήδη βγάλει τους αντίστοιχους drivers. Πολλές εταιρείες απλά αγοράζουν ένα chipset και τροποποιούν τα λογότυπα στους reference drivers.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-05-2007, 18:36 31369 σε απάντηση της 31355

Εάν μου λέτε ότι είναι τελικά μόνο υπόθεση drivers τότε να επιστρέψω στην λύση των Windows XP διότι γνωρίζω (βάση ιστορικού) ότι η siemens (κατασκευάστρια εταιρεία συσκευής) δεν έχει σκοπό να εκδόσει νέους drivers (τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή), εκτός και υπάρχει άλλος τρόπος, κάτι δηλαδή που μπορώ να κάνω εγώ, ας πούμε "εικονικός driver" ή κάτι σαν convert.

Υπάρχει???
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems