Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Access και τονισμένοι ελληνικοί χαρακτήρες

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò fractalbit. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος fractalbit στις 30-07-2007, 21:20. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-07-2007, 07:19 33879

Access και τονισμένοι ελληνικοί χαρακτήρες

Χαιρετώ μιας και είναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ...

Έχω ένα πρόβλημα με την Access, φτιάχνω μία φόρμα αναζήτησης και αν και δουλεύει, χειρίζεται διαφορετικά τους τονούμενους χαρακτήρες.

Για παράδειγμα αν ψάξω για "*ης" θα μου βγάλει όλες τις λέξεις που τελειώνουν σε "ης" αλλά όχι αυτές που τελειώνουν σε "ής". Δηλαδή θεωρεί διαφορετικά τα γράμματα που έχουν τόνο με αυτά που δεν έχουν, πράγμα που εγώ ΔΕΝ θέλω. Υπάρχει λύση σε αυτό;

Χρησιμοποιώ Access 2003.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  •  30-07-2007, 09:15 33906 σε απάντηση της 33879

Απ: Access και τονισμένοι ελληνικοί χαρακτήρες

Yeap, Αυτό ισχύει διότι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες το απλό και το τονούμενο γράμμα.
        Βασικά υπάρχουν 2 προσεγγίσεις σε αυτό.
    Είτε όταν αποθηκεύεις στη βάση θα έχεις μια συνάρτηση στο before update event της φόρμας όπου θα αφαιρείς τους τόνους (όμοια όταν αναζητάς στη φόρμα),
    είτε θα φτιάξεις ένα look up table όπου θα φυλάς την αντιστοιχια τονούμενων με μη τονούμενα γράμματα και θα ψάχνεις με βάση όλους τους δυνατούς συνδιασμούς. Δηλαδή όταν γράφει ο χρήστης τη λέξη μάνος εσύ θα ψάχνεις για: μάνος, μανος,μανός, μάνός.(πιο αργός τρόπος)
        Για πιο advance και πιο σωστή σφαιρική αντιμετώπιση του όλου θέματος πρέπει να υλοποιήσεις μια μορφή φωνητικής αναζήτησης (Google it).

Manos
  •  30-07-2007, 21:20 33920 σε απάντηση της 33906

Απ: Access και τονισμένοι ελληνικοί χαρακτήρες

Ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά κατέληξα στο εξής: Θα ενημερώσω όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή  ότι όταν θέλουν να μην λαμβάνονται υπόψιν οι τόνοι θα πρέπει να γράφουν τα γράμματα στην αναζήτηση έτσι: [ήη] Big Smile
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems