Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αρκετές Γνώσεις C / C++, Άσχετος από Visual Interfaces!!!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò M1ke. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Thiseas στις 22-08-2007, 12:32. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-08-2007, 00:31 34383

Huh? [:^)] Αρκετές Γνώσεις C / C++, Άσχετος από Visual Interfaces!!!

Είμαι φοιτητής Πληροφορικής (αρκετά τρελαμένος...) και έχω δουλέψει πολύ σε συστήματα Solaris και Linux, σε console προγράμματα.

Πρόσφατα κατάλαβα ότι για να κάνω κάτι αξιόλογο θα πρέπει να μάθω να προγραμματίζω σε γραφικό περιβάλλον.

Έτσι ήρθα στο forum σας (ευτυχώς!!!).

Οπότε ως νουμπάς θα ήθελα την γνώμη σας: Πού ξεκινάω?

Έχω κάνει C / C++  και SQL (και πολύ λίγο java). Απλά δεν ξέρω πως να εφαρμόσω ότι ξέρω σε Windows / Linux για γραφικό-παραθυρικό περιβάλλον.

Δυστυχώς για μένα δεν ξέρω καθόλου τι είναι το .ΝΕΤ και πως φτιάχνεις σελιδες με applets, τις διαφορες των διάφορων Visual Studios που κυκλοφορούν και κυρίως πως να συνδέσω τα (στα μάτια μου) ασύνδετα δεδομένα πχ: αντιγραφή του κελιού Α3 ενός φύλλου Excel σε δικό μου προγραμμα και πολλαπλασιασμος με ένα δοσμενο απο τον χρήστη αριθμό μετά απο Click/Enter. Ούτε καν ξέρω πως να δημιουργήσω ένα κουμπί, ενα scrollbar κλπ.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια links ή ονόματα βιβλίων, καθώς και τι να κυνηγήσω-αποφύγω (πχ να μάθω Python ή δεν χρειάζεται)?

(θέλω πολύ δουλειά Sad  )...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

I think there's to much blood in my caffeine system..
  •  21-08-2007, 10:40 34389 σε απάντηση της 34383

Απ: Αρκετές Γνώσεις C / C++, Άσχετος από Visual Interfaces!!!

Καλώς όρισες στο Forum.

Μην αγχώνεσαι κάθε αρχή και δύσκολη. Εννοείται πως πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά.

1. το Visual Studio Express Edition είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις από τα βασικά. Google it για να μάθεις περισσότερα.
    2. Μια και έχεις επαφή με C σου προτείνω να επικεντρωθείς σε C#. Δεν θα είναι δύσκολη η μετάβαση και μόλις μπεις στη λογική της θα σου φανεί παιχνιδάκι. Είναι και πολύ διαδεδομένη στο real business world.  
    3. Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις κάποια εισαγωγικά βιβλία για να δεις τι παίζει και κυρίως το πνεύμα της γλώσσας και της δημιουργίας εφαρμογών. Κοίτα αυτό το post. Όλοι οι τίτλοι που προτείνονται είναι πολύ καλοί και βρίσκονται πολύ εύκολα στα βιβλιοπωλεία.

Manos
  •  21-08-2007, 15:39 34393 σε απάντηση της 34389

Όπως είπες, κάθε αρχή και δύσκολη... Σουίτες όπως Delphi κλπ δεν κάνουν την ίδια δουλειά? Επίσης, δεν υπάρχουν εφαρμογές ανοιχτού κώδικα για συγγραφή "γραφικών προγραμμάτων"? Δεν θέλω να φανώ τζαμπατζής, απλά θα ήθελα να μην πάω κατ'ευθείαν σε μία εφαρμογή της Microsoft, αλλά να κοιτάξω και άλλες εφαρμογές. Βέβαια, αν τα tutorials και οι wizards του visual studio είναι ό,τι καλύτερο για νιούδια σαν εμένα, δεν θα πώ όχι... Τελειώνοντας τον πονοκέφαλό σας, πια είναι η σημαντική διαφορά της "express" από τις άλλες εκδόσεις( πχ δεν αφήνει system calls σε express?)

Ευχαριστώ πολύ!

I think there's to much blood in my caffeine system..
  •  22-08-2007, 12:32 34421 σε απάντηση της 34393

Σουίτες όπως Delphi κλπ, κάνουνε ακριβώς την ίδια δουλειά,... και πολλές φορές καλύτερα...Stick out tongue

Μια παρατήρηση για τα εργαλία ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα: δεν σημαίνει κατ' ανάγκη οτι είναι και δωρεάν... έτσι?

Η αλήθεια είναι οτι υπάρχουνε και δωρεάν... τα περισσότερα κάτω από τη GNU General Public Licence.
    Π.χ.:  Dev C++

Τώρα για ερωτήσεις του στυλ... "ποια η διαφορά με τις express editions" κλπ... μιας και έχεις πείρα από C++ και νομίζω οτι δεν έχεις πρόβλημα να googlareis... νομίζω οτι η απάντηση ειναι προφανής....
    Π.χ. μια  αναζήτηση στο google της πρότασης ... "What is the difference in express editions microsoft"... έδωσε το.. παρακάτω...:
    http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/hs24szh9(VS.80).aspx

Προσωπική άποψη: Αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με τα Μ$ windοw$ .... ξεκίνα με Micso$oft...

Nothing to declare...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems