Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Η ελλάδα το κέντρο ανάπτυξης ηλεκτρονικών υψηλής τεχνολογίας!!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tommaσ. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tommaσ στις 25-09-2007, 14:38. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-09-2007, 12:01 35244

    Η ελλάδα το κέντρο ανάπτυξης ηλεκτρονικών υψηλής τεχνολογίας!!

    Στις μέρες μας, έχει γίνει μόδα να χύνεται πολύ μελάνι γύρω απο τις νέες Βιοτεχνολογίες και τις δυνατότητες τους, καθώς και για συσχτιζόμενα θέματα που άπτονται ενός γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος , όπως εκείνο της Βιοηθικής. Ο διεθνής ειδικός Τύπος, ο οποίος σχετίζεται με τον σύγχρονο μαγάκοσμο των ηλεκτρονικώς αιχμής, πρόσφατα κατέταξε την Ελλάδα στην πρώτη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη και μεταξύ των πρώτων σε όλο τον κόσμο, στην παραγωγή τέτοις τεχνολογίας.

    Έτσι , λοιπόν, με μεγάλη έκπληξη, εσε ένα απο τα κορυφαία ηλεκτρονικά περιοδικά του κόσμου το EDN, και υπό τον τίτλο Η Ελλάδα είναι ο κόσμος, αφέρονται τα εξής: "... Μέχρι πρόσφατα, τα κατορθώματα της Ελλάδας γύρω από τα ηλεκτρονικά ήταν περιορισμένα, αλλά αυτό φαίνεται ότι αλλάζει με δραματικό τρόπο. Η ανάπτυξη και η παραγωγή των ηλεκτρονικών στην Ελλάδα, κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες(μέσα 2005 - μέσα 2006), ήταν η μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη . Μάλιστα είναι πάνω απο διπλάσια απο εκείνη της Γερμανίας , της Μεγάλης Βρετανίας της Γαλλίας και της Ιταλία. Τα τελευταία χρόνια , οι μεγαλύτεροι αμερικανοί κατασκευαστές ηλεκτρονικών υποδομής, όπως η General Electric και η Motorola , έχουν ανοίξη στην Ελλάδα κέτρα έρευνας και μαζικής παραγωγής , τα οποία στελεχώνονται απο έλληνες επιστήμονες και ειδικευμένο προσωπικό. Επιπλέον , οι κορυφαίοι στον κόσμο παραγοί και διαθ΄΄ετες ηλεκτρονικών κυκλομάτων επικοινωνιών και μικροεπεξενεργαστών , όπως οι Broadcom και Atmel, έχουν ιδρύσει και λειτουργούν στην Ελλάδα πρότυπα κέντρα έρευνας , σχεδιάσης και παραγωγής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων υψηλής τεχνολογίας και βαθμού ολοκλήρωσης" Ειδικές κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν εμπλακεί στο αναπτυξιακό αυτό σχέδιο και στοχεύοντας στα "πρώτα ονόματα" διεθνώς στα ηλεκτρονικά , καταφέρνουν να τους φέρουν στην Ελλάδα και να ανοίξουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρονικών τεχνολογιών αιχμής.

    Ο Ιωάννης Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Κεντρου Επενδύσεων δηλώνει στην EDN : "Ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία και τη διαχείριση των υποδομών συντελούν ώστε να έχει ενισχυθεί το image της Ελλάδας διεθνώς και να έχει καταστεί ο τόπος μας πάρα πολύ ελκυστικός για επενδύσεις venture capital” Επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής ένωσης Ημιαγωγών(ένωση όπου συμμετέχουν φορείς και εταιρίες που σχεδιάζουν/ παράγουν ολοκληρωμένα κυκλώματα), δημήτρης βαρέλας, ανέφερε στο EDN ότι στην Ελλάδα, πλέον, υπάρχει αρκετή εμπειρία και στις ασύρματες τεχνολογίες. Υπάρχει συνέργεια με διεθνείς εταιρίες- πέκτες στον τομέα των ηλεκτρονικών στον συν-σχεδιασμό και συμπεραγωγή προϊόντων και κυκλωμάτων ασύρματων ζεύξεων , με τεχνολογίες WIFI,WIMax, DVB-H, ZigBee και άλλων. Μερικές ελληνικές εταιρίες είναι οι Helic , theta , microelectronics, Sciensis και inAccess.

    Θα είχε κάθε δίκαιο να αναρωηθεί κάποιος πως εμείς οι Έλληνες δεν γνωρίζουμε τίποτα από αυτά, ούτε καν ως απλή είδηση. Η απάντηση είναι απλή : οι Έλληνες που πραγματικά αγωνίζονται εκτός και εντός της πατρίδας μας Ελλάδος για την πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου δεν ενδιαφέρουν τους καιφαλαιοκρατές( ή Πλουτοκράτες έτσι όπως ονόμασε ο Σωκράτης τους πρώτους Καπιταλιστές) που έχουν τα Μ.Μ.Ε( ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ) αλλά το να έχει ο στρατός κανάλι είναι φασιστικό , ναζιστικό , χουντικό κ.τ.λ. αλλά το να έχει κανάλι ο κάθε καπιταλιστή που δεν ξέρουμε τη συμφέρον έχει είναι «προοδευτικό». Ούτε φυσικά δεν ξέρουμε ποιος κρύβεται πίσω του.

    Ο Τίτλος του περιοδικού Electronic Product News σχετικά με τη συγχρομη τεχνολογία ήταν ως εξής: Οι Έλληνες κομίζουσιν δώρα: Μία οδύσσεια Υψηλής τεχνολογίας(Greek Bearing Gift: A high tech Odyssey).Η αμερικάνική Atmel , η πρώτη εταιρία παγκοσμίως σε παραγωγή κάθε είδους μικροεπεξεργαστών και βρίσκεται σε πλήρη επιστημονική συνεργασία με το εκεί πανεπιστήμιο , από το 1999.Το ελληνικό Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής(IMEL) είναι ένα κρατικό ίδρυμα ανάπτυξης της ηλεκτρονικής και δραστηριοποιείται σε τομείς όπως η σχεδίαση και παραγωγή ολοκληρομένων κυκλομάτων Πολύ Μεγάλης Κλιμακας Ολοκλήρωσης(VLSI), η σχεδίαση επεξεργαστών εικόνας, η πρωτοτυποποιήση ειδικών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, η παραγωγή απόλυτα πρωτοπόρων υπερευαίσθητων κυκλωμάτων ανιχνευσης φυσικών παραμέτρων( Sensors & MEMs Sensors) κ.λ.π. η παραγωγή αυτή οδήγησε και στην ίδρυση νέων κλαι ταχέως αναπτυσσόμενων εταιριών υψηλής τεχνολογίας μέσα στην Ελλάδα.

    Υπάρχουν λοιπόν δυο Ελλάδες;; Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΉ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΜΈΝΕΙ;; σε μας μένει ποια θα ακολουθήσουμε. Υπάρχουν χιλιάδες τομείς που η ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση , είτε από πλευράς παραγωγής είτε από άμεσης συμμετοχής υλοποίησής του(Π.Χ. Η διαστημική τεχνολογία , η γενετική , μηχανολογικές κατασκευές, και ειδικά στα μαθηματικά κ.τ.λ.). Η όλη ιστορία μοιάζει πολύ με την ρωμαϊκη αυτοκρατορία. Όπου οι Έλληνες υποταγμένοι πια στους «Ρωμαίους»( αξιοσημείωτο είναι ότι το 90% των ρωμαίων στρατιωτικών και το μεγαλύτερο μέρος του ρωμαϊκού στρατού που κατέλαβαν τότε την Ελλάδα ήταν Έλληνες!) αρχίζαν συνέχεια να καταλαβάνουν θέσης στην ρωμαική αυτοκρατορία και σιγα σιγά να κάνουν ένα είδος εσωτερικού πόλεμου (Κάτι ήξερε ο Κικέρων… χαχα)Σαν αποτέλεσμα αυτού του «πολέμου» ήταν η δημιουργία του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ. Η συνήθεις ερώτηση εδώ είναι συγκρίνεις εκείνους τους έλληνες με τους νεοέλληνες;; και η συνήθης απάτηση είναι αυτό που λέγαν τότε για εκείνους τους έλληνες : «ενώ έζησαν στην κοιτίδα των γραμμάτων ενώ διακατέχονται από μεγάλο ζήλο για τα Γράμματα και κινούνται άνετα ανάμεσα στα πνευματικά δημιουργήματα των πατέρων τους, ούτε να τα βελτιώσουν μπόρεσαν ούτε να διατηρήσουν αυτή την κληρονομιά.» «Illi nati in litteris ardentesque his studiis , otio vero diffluentes non modo nihil acquisierint sed ne relictum quidem et traditum et suam conseva verint» «Ενώ οι Ρωμαόι, πού ούτε Έλληνες γεννήθηκαν ούτε γνωρίζουν τα ελληνικά ήθη , που ζούν σ’ ένα ανεμοστρόβιλο δρ΄σης, μοιρασμένοι σε τόσες υποχρεώσεις και επιφορτισμένοι με τη διακυβέρνηση της οικουμένης , έχουν αξιοποιήσει τα ελληνικά Γράμματα. Για τους Ρωμαίους , λοιπόν ταιριάζει έπαινος, για τους Έλληνες ψόγος» «Tibine plus laudis an Graecas vituperationis» (De oratore, III, 131) ….

    πηγές : http://www.edn.com/article/Ca6339513.html?ref=nbsa
               http://www.epnonline.com/page/34040/greeks-bearing-gifts-a-hightech-odyssey.html

     

  •  24-09-2007, 11:35 35309 σε απάντηση της 35244

    Απ: Η ελλάδα το κέντρο ανάπτυξης ηλεκτρονικών υψηλής τεχνολογίας!!

    Είσαι σίγουρος για την εγκυρότητα των πληροφορίων αυτών; Επισκέφτηκα τα careers web sites των εταιρίων Motorola και General Electric και δεν αναφέρει πουθένα κάτι τέτοιο.

    Κων/νος Ρεκαλίδης
  •  24-09-2007, 15:22 35320 σε απάντηση της 35309

    Απ: Η ελλάδα το κέντρο ανάπτυξης ηλεκτρονικών υψηλής τεχνολογίας!!

    "Over the last few years, major U.S. OEMs, such as General Electric and Motorola, have set up operations in the region, with leading semiconductor suppliers, including Broadcom and Atmel, opening design centers there." απο Mike Green, Electronic Product News -- Electronic Business, 6/1/2006

    ---------------------------------------------------- 

    Επιστημονικό Πάρκο Πατρών Οδός Σταδίου
    Πλατάνι - Ρίο
    265 00 - Πατρών
    Ελλάδα

    Τηλ : 2610/961220
    Fax : 2610/961221
    Website : www.atmel.com
    Email : [email protected]

    Υπεύθυνος Επικοινωνίας :
    Μπουρνακας Ιωάννης - [email protected]

    Προφίλ :
    Η Atmel Hellas ιδρύθηκε το 1999 στην Πάτρα και αποτελεί τμήμα του Multimedia & Communications Group της Atmel Corporation με έδρα το Σαν Χοσέ των ΗΠΑ. Η εταιρία είναι υπεύθυνη για τη σχεδίαση και ανάπτυξη των προϊόντων της Atmel για WLANs, Bluetooth και Wireless VoIP. Οι λύσεις της εταιρίας είναι πλήρεις και περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα κυκλώματα, firmware, software, drivers, tools και σχεδιάσεις αναφοράς. Τα ολοκληρωμένα κυκλώματα που σχεδιάζει η Atmel Hellas παράγονται στα εργοστάσια της Atmel σε Ευρώπη και Αμερική χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες CMOS, BiCMOS, SiGe και high-voltage BCDMOS.

     ---------------------

     
    και θα κοιτάξω και τα άλλα. Οταν βρω χρονο.
     

     

    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  24-09-2007, 16:44 35333 σε απάντηση της 35320

    Απ: Η ελλάδα το κέντρο ανάπτυξης ηλεκτρονικών υψηλής τεχνολογίας!!

    Η ΑΤΜEL ειναι κορυφαια εταιρια...
    Αν οντως εχει παραρτημα που ασχολειται με τοσο σημαντικες αναπτυξεις προιοντων ειναι πολυ καλο...

    Χρησιμοποιουσαμε microcontrollers της Atmel στην σχολη...
  •  25-09-2007, 00:11 35363 σε απάντηση της 35320

    Απ: Η ελλάδα το κέντρο ανάπτυξης ηλεκτρονικών υψηλής τεχνολογίας!!

    Αναφέρθηκα στην Motorola και στην General Electric, όχι στην Atmel. Δεν προσπαθώ να σου αποδείξω ότι κάνεις λάθος αλλά θα ήθελα να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες γι' αυτά που προανέφερες μιας και εγώ κάνοντας μια μικρή έρευνα δεν βρήκα κάτι σχετικό.

    Κων/νος Ρεκαλίδης
  •  25-09-2007, 14:38 35389 σε απάντηση της 35363

    Απ: Η ελλάδα το κέντρο ανάπτυξης ηλεκτρονικών υψηλής τεχνολογίας!!

    krekalid:
    Αναφέρθηκα στην Motorola και στην General Electric, όχι στην Atmel. Δεν προσπαθώ να σου αποδείξω ότι κάνεις λάθος αλλά θα ήθελα να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες γι' αυτά που προανέφερες μιας και εγώ κάνοντας μια μικρή έρευνα δεν βρήκα κάτι σχετικό.

     

    Φιλε μου, το διευκρίνισα πως θα σου απαντήσω όταν βρω χρόνο. Απλά λόγο ότι είμαι μαθητής, έχω πολλές υποχρεώσεις .Λοιπόν , θα προσθέσω κάποιες πληροφορίες και μέτα θα βάλω και άλλες:

    "There were many reasons why we chose to invest in Greece, the first one being the growth of the telecommunications market in Greece and the second one was the ability to use Greece as a base for business development for the Balkan countries."

    MOTOROLA, GREECE  

    I am extremely proud of Atmel's accomplishments in Greece. They highlight the growth and success of the company in some of the most advanced areas of technology and in the international marketplace. The Patras design center will provide leading edge designs for future technology development for Atmel."

    George Perlegos
    President CEO and Chairman of the Board
    ATMEL CORPORATION
    San Jose, California, USA

    For a technology company like Photronics, Greece's highly educated and skilled workforce provides us with the caliber of talent necessary to serve our demanding global software development needs, while we are extremely content with the environment at the Lavrio Technological and Cultural Park. In addition to our European operations, our team at Photronics Hellas is strategically situated to service our technology and manufacturing network in North America and Asia efficiently and effectively while affording us the opportunity to significantly lower our total cost of ownership." 

    Constantine Macricostas
    Chairman
    PHOTRONICS
    Connecticut, USA

     

    Πηγή : http://www.elke.gr/default.asp?V_DOC_ID=2528&V_LANG_ID=0

    και άλλη μια επιβεβαίωση έρχεται από ένα άρθο από το epn που μεταξύ άλλων λέει τα εξής«Their comeback may have been a long time coming, but the Greeks are once again looking to prove themselves as true innovators. Over the last few years major US OEMs - such as General Electric and Motorola - have set up operations in the region, with leading semiconductor suppliers - including Broadcom and Atmel - also opening design centres there. Atmel's Greek operation was established in 1999, acting as the main hub for the company's WLAN and Wireless VoIP development.»

    «It is not strength, but art, obtains the prize. And to be swift is less than to be wise." Homer, from «The Iliad" While the rest of Europe was living in mud huts and bashing each other over the heads with clubs, the Greeks set down the foundations of Western civilisation. From here, the first great strides in such diverse areas as philosophy, astronomy, and medicine were made; Democritus developed atomic theory, Aristotle made early discoveries in optics, and Euclid set out the structure of basic mathematics. With such a wealth of knowledge in its antiquity, the question is why Greece has not had a more prominent role in electronics»

    πηγή : http://www.epn-online.com/page/34040/greeks-bearing-gifts--a-high-tech-odyssey.html

     

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems