Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Visual Studio 2005 - Μετά το Build, τί?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò M1ke. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος M1ke στις 17-10-2007, 14:29. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-10-2007, 18:49 36327

    Visual Studio 2005 - Μετά το Build, τί?

    Καλησπέρα σε όλους. Έκανα μια απλή εφαρμογή με GUI στο Visual Studio 2005 και θα ήθελα να την στείλω σε ένα φίλο. Σκέφτηκα να δώσω κατευθείαν το .exe, αλλά στο φάκελο Solution είχε καμιά 10αριά exes. Ποιό απ' όλα?

    Σε περίπτωση που το πρόγραμμα είναι ποιό πολύπλοκο (dlls, βάσεις δεδομένων κλπ) τί κάνω τότε?

    Επίσης, αν φτιάξω κάποιο πιο μεγάλο πρόγραμμα, πως γίνεται install? θα πρέπει να γράφω εγώ τα κλειδιά της regisrty κλπ?

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    I think there's to much blood in my caffeine system..
  •  17-10-2007, 12:16 36345 σε απάντηση της 36327

    Απ: Visual Studio 2005 - Μετά το Build, τί?

    Καταρχήν αν δεν έχεις πειράξει τίποτα από το Visual studio το exe σου θα βρίσκεται μέσα στο φάκελο Bin και όχι χύμα στο solution. Εκεί λογικά θα βρεις και τα αντίστοιχα dll που έχει φτιάξει εσύ. Με ένα copy paste στον υπολογιστή του φίλους σου και αφού έχει το framework 2 θα πρέπει να δουλέψει. Κανονικά θα πρέπει να βρεις ένα exe και όχι πολλά (εκτός και αν στο solution έχεις πολλά project οπότε κάθε project έχει το δικό του exe).

     

    Τώρα αν θες να φτιάξεις setup μπορείς να δημιουργήσεις ένα setup project όπως ακριβός δημιούργησες το project που σου παρήγαγε το exe.

  •  17-10-2007, 12:23 36346 σε απάντηση της 36327

    Απ: Visual Studio 2005 - Μετά το Build, τί?

    Απλές ερωτήσεις με σύνθετες απαντήσεις...

    1.Αν έχεις γράψει managed Κώδικα τότε ο φίλος σου θα πρέπει να εχει εγκατεστημένη την αντοίστοιχη έκδοση .Net framework για να μπορέσει να το τρέξει.

    2.To exe (αν δεν έχεις πειράξει κάτι άλλο) είναι στο αντίστοιχο directory/path με το όνομα \Debug ή \Release ανάλογα πως έκανες build, με το όνομα: <ProjectName>.exe Αυτό βέβαια μπορείς να το βρεις και από μόνος σου με ένα απλό ψάξιμο... δεν χρειαζότανε ολόκληρο post.

    3. Στην περίπτωση που τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, με DLLs κλπ κλπ π.χ. αν χρησιμοποιήσεις βιβλιοθήκες τρίτων κατασκευαστών πιθανότατα να χρειαστεί να δώσεις και κάποιες Dlls που τα συνοδεύουν. Αυτό θα το δεις από το project σου στον Solution Explorer στα references... εκεί κάνοντας Δεξί click + Properties σε κάθε ένα Node θα πρέπει να δεις (στα properies) το path και την DLL που απαιτείται. Αυτές, αν δεν ανήκουν στο σύστημα (δηλαδή δεν είναι generic Dlls του .ΝΕΤ) πρέπει να τις δώσεις μαζί με το ΕΧΕ σου!

    4.α. Αν έχεις και βάση δεδομένων, τότε τα πράγματα περιπλέκονται από άσχημα εως πολύ άσχημα. Αν πχ. έχεις SQL Server 2005 Express και ο "φίλος" σου δεν έχει τίποτα! πρέπει να γίνει εγκατάσταση του SQL server και εκεί.

    4.β. Αν εχει και ο "φίλος" σου εγκατεστημένο τον ίδιο SQL Server τότε απλά πρέπει να κάνεις create την αντίστοιχη Βάση που χρησιμοποιείς εσύ. Συνήθως αυτό γλινεται με script που θα φτιάξεις εσύ ο ίδος και θα το τρέξεις είτε μόνος σου είτε αυτόματα.

    4γ. Αν ο "φίλος" μας (τόση ώρα που μιλάμε έγινε και δικός μας φίλος  Stick out tongue ) έχει άλλη version SQL Server από αυτήν που χρησιμποποιείς εσύ τότε πρέπει να ψάξεις αν είναι compatible με την δική σου... π.χ. αν είναι επόμενη έκδοση κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις problems...

    Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα αυτοματοποιήσεις με κάποιο έτοιμο πρόγραμμα που να κάνει installation.... Μη με ρωτήσεις ποιο.... just f-Google it!!!



    Nothing to declare...
  •  17-10-2007, 14:29 36348 σε απάντηση της 36327

    Hmm [^o)] Απ: Visual Studio 2005 - Μετά το Build, τί?

    Αχα... Ξαφνικά μου λείπει η απλή c++ με to Dev... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
    I think there's to much blood in my caffeine system..
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems