Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

please help... .net vs c++

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò RazoN_32. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος darxus στις 31-10-2007, 17:55. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-10-2007, 21:00 36767

please help... .net vs c++

γεια σας παιδες,
    καταρχας να κσεκινησω λεγοντας οτι εχω σχετικα μικρη εμπειρια στον προγραμματισμο,εχω ασχοληθει κυριως με c++ και λιγο c και εχω γραψει μερικα προγραμματα με χρηση socket (port scanner,chat κλπ)και γενικα client/server progs.

ειμαι ομως ακομα μπερδεμενος με το τι γλωσσα να επιλεξω καθως εχω δει τον αντιστοιχο κωδικα σε .net (c#) και θεωρω οτι ειναι αρκετα "ευκολοτερο"
    και οτι εχει πολλα ετοιμα πραγματα (κλασεις,functions,διαχειρηση μνημης, gui κλπ).
    ειχα καποιους ενδειασμους να κσεκινισω c# καθως δεν θα μπορουσα να γραψω για unix το οποιο με ενδιαφερει,μετα ομως ειδα οτι υπαρχει το mono project οπου γινεται υλοποιηση του .net se linux.
    και ερωτω:

1)ποια ειναι η καλυτερη και "ευκολοτερη" γλωσσα
    για αναπτηξη δυκτιακων προγραμματων?

2)ποια γλωσσα ειναι αυτη που αναζητουν οι εταιριες στην ελλαδα και μετα στο εξωτερικο και unix η windows?

3)αξιζει να κσεκινισω .net η μετα απο καποιο καιρο θα καταλικσω παλι σε c++?

ευχαριστω εκ των προτερων και sorry για τα ορθογραφικα μου λαθη...
  •  30-10-2007, 08:54 36772 σε απάντηση της 36767

Απ: please help... .net vs c++

Καλως ήρθες στο Forum. Καλή αρχή

Λοιπόν καταρχήν μια και θεωρώ δεδομένο ότι χρησιμοποιείς Firefox Wink κατέβασε το add in του με το ορθογραφικό έλεγχο για να μην έχεις ορθογραφικές ανησυχίες.

1. Τώρα νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ασχοληθείς με C# διότι πλέον είναι το standard. Επίσης θα σου δώσει την δυνατότητα να γράψεις και πιο πλούσιες εφαρμογές εκμεταλλευόμενος απόλυτα τα καλούδια του .Net. Άσε μια και που ξέρεις C++ η μετάβαση θα είναι πολύ ομαλή.
    2. Τώρα για το θέμα του Linux. Δεν ξέρω, έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχει αγορά στην Ελλάδα (για ανάπτυξη εφαρμογών) αλλά μπορεί να μην είμαι καλά ενημερωμένος. Κάποιος άλλος συνάδελφος μπορεί να βοηθήσειHmm. Πάντως το 99% των εφαρμογών που ζητούνται είναι Windows based.
    3. Αν ασχοληθείς με Windows based η C# is the way to go.

Manos
  •  30-10-2007, 12:17 36782 σε απάντηση της 36767

Δεδομένου οτι χρησιμοποιείς linux:

1)ποια ειναι η καλυτερη και "ευκολοτερη" γλωσσα για αναπτηξη δυκτιακων προγραμματων?

Java

2)ποια γλωσσα ειναι αυτη που αναζητουν οι εταιριες στην ελλαδα και μετα στο εξωτερικο και unix η windows?

Στην Ελλάδα .net, στο εξωτερικό Java

3)αξιζει να κσεκινισω .net η μετα απο καποιο καιρο θα καταλικσω παλι σε c++?

Αν ξεκινήσεις (και καλομάθεις) προγραμματισμό σε managed πλατφόρμες (java, .net) δύσκολα θα γυρίσεις πίσω.

Τέλος είναι καλό να έχεις υπόψη τα εξής για την Java:
    1. Είναι ανοιχτή πλατφόρμα που το μέλλον της κατευθύνεται από έναν ανοιχτό οργανισμό (δηλαδή δεν κρέμεσαι από μια εταιρία).
    1. Εδώ και λίγο καιρό η είναι και επίσημα open source (GPL).
    2. Υπάρχουν αμέτρητες βιβλιοθήκες σχεδόν για οτιδήποτε χρειαστείς και μάλιστα η μεγάλη πλειοψηφία τους open-source.
    3. Η κορυφαία τεχνολογία για server side εφαρμογές.

•  30-10-2007, 12:24 36783 σε απάντηση της 36782

Φαινεται ότι πάς να το μετατρέψεις σε κόντρα μεταξύ .net και Java! Πρόσεχε σε αυτό το forum δεν σε συμφέρειStick out tongue! (Με όλους αυτούς τους MC(something) που κυκλοφορούν). Παντως στα σοβαρά τώρα, πιστευώ ότι στο 3 και το το 4 μάλλον δεν είναι αντικειμενικός(ξερεις πόσες χιλιάδες κλάσεις έχει το .Net;). Τώρα και το 1 κατα πόσο είναι πλεονέκτημα παίζεται...

View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  30-10-2007, 14:04 36789 σε απάντηση της 36783

παιδια κατα 'ρχην ευχαριστω για την ανταποκριση. οντως η μεταστροφη σε c# δεν ειναι τοσο προβλημα οσο η η λογικη του .net,τεσπα δν θα κολησω εκει. ηξερα οτι θα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και συνηθως παρομοιες συζητησεις καταληγουν σε "κοντρες" μεταξυ linuxadwn και open source coders και λατρες των παραθυρων... μμμμμ νομιζω οτι υποστιριζω κατι ενδιαμεσο... παρολα 'υτα θα ηθελα να ακουσω κι αλλες αποψεις αν ειναι δυνατο...
  •  30-10-2007, 14:07 36790 σε απάντηση της 36767

Για να πω και γω μια άποψη, θεωρώ ότι είναι καλό να μην απλά αποφασίζεις να μάθεις τη μια γλώσσα ή την άλλη.
    Δεν θεωρώ ότι μια εταιρία θα σε επιλέξει επειδή ξέρεις VB.NET.
    Θα σε επιλέξει γιατί ξέρεις, για παράδειγμα, τι είναι συνδεδεμένες λίστες και πως υλοποιούνται (σε όποια γλώσσα να ναι...) (παράδειγμα πραγματικό από φίλο μου, που απάντησε αμέσως και αμέσως τον πήραν).
    Θα σε επιλέξει γιατί ξέρεις από προγραμματισμό και όχι από το πόσες γλώσσες γνωρίζεις.
    Εγώ θεωρώ ότι το να ξέρεις από Unix είναι πάρα πολύ καλό και βοηθάει να μάθεις σε βάθος πως δουλεύει ένα λειτουργικό σύστημα.
    .ΝΕΤ είναι ένα ωραίο Framework που κυρίως σου γλιτώνει χρόνο να υλοποιήσεις διάφορα πράγματα... τίποτα παραπάνω... (άποψή μου...)

Σύνταξη στα 18,
    Στράτευση στα 100.
  •  30-10-2007, 14:10 36791 σε απάντηση της 36782

Δημήτρη ο τίτλος του Post είναι .net vs c++ και όχι .net vs Java.
    Κατά τα άλλα η αλματώδης άνοδος του ASP.Net και η καθολική επικράτηση της Micro$oft (ευτυχώς ή δυστυχώς) στην κοινότητα των προγραμματιστών και πολύ περισσότερο στα Software house και στις μηχανογραφήσεις των εταιριών μιλάει από μόνη της.
    Δεν εξετάζω το πως έγινε ούτε αν πρέπει να είναι έτσι αλλά η πραγματικότητα αυτό καταγράφει.

Manos
  •  30-10-2007, 17:16 36796 σε απάντηση της 36791

Για μένα, το μεγαλύτερο αβαντάζ του .net έναντι της σούπας C++/COM/(λίγο)VB όπου και στηριζόμουν πιο πριν, είναι το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη "τάξη", και πως έχουν απλοποιηθεί κάποια πράγματα (πχ η μη ανάγκη για υποχρεωτικό registration συνοδευτικών dlls στο σύστημα).

Όταν πρωτοξεκίνησα με το .net (γύρω στο 2003) μου έκανε εντύπωση το πόσο γρήγορα μπορούσα να αντιληφθώ κάποια concepts και το πόσο παραγωγικός μπορούσα να γίνω σε ελάχιστο χρόνο*. Σχετικά με το τι είναι προτιμότερο να γνωρίζεις... χμ... εγώ θα πρότεινα και τα δύο, δίνοντας προτεραιότητα στο .net, καθώς βλέπω πληθώρα εταιρειών που ζητάνε .net developers.

* Βέβαια, τώρα που έχουν πλακώσει όλες οι νέες τεχνολογίες, βλέπε C# 3.0, WCF & WPF, Ent. Library 3.x κλπ αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να αφιερώσω αρκετό χρόνο σε "διάβασμα". Σε αυτές τις περιπτώσεις στο .net όμως, όποτε χρειάστηκε να αφιερώσω λίγο χρόνο για να εξοικειωθώ με κάτι, πάντα έκανα απόσβεση με το αποτέλεσμα που μπορούσα να παράγω.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  30-10-2007, 17:37 36799 σε απάντηση της 36767

Μπορείς το ".NET vs. C++" να το κάνεις ".NET via C++", μια που μπορείς πολύ ωραία να γράψεις .NET εφαρμογές σε C++ έχοντας απευθείας στη διάθεσή σου και όποιο unmanaged API (π.χ. Win32) θέλεις. Δεν είναι και το απλούστερο πράγμα του κόσμου, γιατί η managed C++ έχει αρκετές επεκτάσεις για να υποστηρίξει managed objects, και ο κώδικας είναι πολύ "φλύαρος" σε σχέση με π.χ. τον αντίστοιχο σε C#.

Όπως και να έχει, καλό θα είναι να μάθεις .NET, όπως και μια ακόμα CLI γλώσσα, όπως τη C# ή τη VB.NET. Η πρώτη θα σου φανεί πιο οικεία, αφού προέρχεσαι από τη C++, αλλά μπορεί να θέλεις να δεις και κάτι διαφορετικό.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  31-10-2007, 17:55 36838 σε απάντηση της 36767

Κι εγώ θα ήθελα να συμφωνίσω με τους προλαλίσαντες, το είχα ψάξει κι εγώ εκτενώς και εξουθενωτικά το θέμα μόλις πριν λίγες εβδομάδες οπότε θα ήθελα να μοιραστώ τα συμπεράσματά μου. Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω πως την "μόδα" στο λογισμικό την καθορίζονται μόνο από τις απαιτήσεις του προγραμματιστή (ή του οποιουδήποτε άλλου θέλει να φτιάξει κάποιο λογισμικό).

Δεν είναι καθόλου παράξενο ότι αυτή η ιστοσελίδα έχει κάποιο στοιχειώδη κώδικα javascipt, ενώ κώδικας/πρόγραμμα μπορεί "τρέχει" στο λειτουργικό σύστημα ενός αεροσκάφους ή στις λειτουργίες ενός πυρηνικού αντιδραστήρα. Λέγοντας αυτά θα ήθελα να επισημάνω ότι προγραμματισμός δεν υπόκειται μονάχα σε Windows και Linux αλλά σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Τώρα από τα γενικά ας έρθουμε στα συγκεκριμένα, το θέμα είναι ότι πρέπει βάσει ανάλυσης απαιτήσεων να γίνει η σωστή επιλογή γλώσσας σε ένα Project για να μην αρχίσουν τα "μπαλώματα" εκ των υστέρων. Σε αντίθετη περίπτωση εάν θες μόνο να ασχοληθείς προσωπικά με την C# τότε ότι γνώση μπορείς να κατέχεις μπορεί να βοηθήσει και καλό να κάνει.

1. Ευκολότερη μπορεί να θεωρηθεί η οποιαδήποτε γι αυτούς που κατέχουν επιδεξιότητα. Εγώ θα ήθελα να επισημάνω τα θετικά της C#, όπου πάνω απ' όλα πρόκειται για μια σύγχρονη γλώσσα, και κακά τα ψέμματα είναι λειτουργική. Με αυτό το σκεπτικό τότε μπορεί η C# να είναι πιο εύκολη επειδή έχει καλό design, σύγχρονους κανόνες σύνταξης εντολών και λειτουργίες. Ακόμα επίσης ένας λόγος που αξίζει να ασχοληθείς είναι ότι τα Object Oriented skills τώρα πλέον ζητούνται πολύ (και από ορισμένες εταιρίες στην Ελλάδα).
    Στον αντίποδα έρχεται και το .ΝΕΤ Framework όπου όπως και να έχει η κατάσταση ήρθε για να μέινει και θα είναι βασικός παίχτης για τουλάχιστον 10 χρόνια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

2. Μια βόλτα από έναν δικτυακό τόπο αναζήτησης εργασίας (Ελληνικό) μπορεί να σου λύσει μερικές απορίες. Εγώ προσωπικά από όσο έχω δει παίζει αναλογία C# vs C++ (3 προς 1), Όπου η C# προτιμάται για Web και Προγραμματισμό Εφαρμογών. Για το Linux/Unix προτιμάται η C++ αλλά δεν έχω κρατήσει data ;) στο μυαλό μου για να αναφέρω περισσότερα. Στο εξωτερικό πιστεύω πως είναι καλύτερα τα πράγματα επειδή υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες. Στο εξωτερικό (προσωπική μου άποψη) πιστεύω πως εάν ασχοληθείς με κάτι συγκεκριμένο θα μπορείς να εργαστείς σε αυτό, στην Έλλαδα πρέπει να είσαι το "παιδί σουγιάς" δηλαδή να ξέρεις πολλά περισσότερα από όσο χρειάζεται.

π.χ. πιάστε μια λίστα με 10 προγράμματα/παιχνίδια που χρησιμοποιείτε καθημερινά και βρείτε την εταιρία παραγωγής τους, θέσεις εργασίας σε αυτή, ονόματα προγρ. Αμέσως συνειδητοποιούμε οτι Σαφώς και υπάρχουν ευκαιρίες καριέρας στην Ελλάδα αλλά οι υπηρεσίες και το είδος εφαρμογών είναι σε εντελώς άλλα πλαίσια από αυτά στο εξωτερικό.

3.
    αξιζει να κσεκινισω .net η μετα απο καποιο καιρο θα καταλικσω παλι σε c++?
    Εξαρτάται από το είδος της εφαρμογής... ;D

Ελπίζω να βοήθησα, χωρίς να θέλω να κάνω τον ξερόλα εάν δεν συμφωνείται κάπου σε αυτά που λέω απλά πείτε την γνώμη σας.

"Developers do not fulfill their desires, they just implement their demands".
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems