Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Χρεαιάζομαι την άποψη σας σχετικά με event combo box

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Αλέξανδρος Δημητρίου. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Αλέξανδρος Δημητρίου στις 13-11-2007, 21:19. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-11-2007, 09:28 37063

Χρεαιάζομαι την άποψη σας σχετικά με event combo box

Παιδιά Καλημέρα!

Χρειάζομαι την άποψη σας σχετικά με το ποιό είναι το πιο σωστό event για combo box για την εργασίας που σας παραθέτω!

Έχω δύο πίνακες (Customers , CustTeam)

Υπάρχει ένα Custteamid πεδίο στον πίνακα customers το οποίο αναφέρεται στον πίνακα custteam με foreign key.

Χρησιμοποιώ ένα combobox στην εφαρμογή μου με το οποίο σορτάρω τους πελάτες ανάλογα με την κατηγορία την οποία ανήκουν.

1)Ποίο έιναι το πιο σωστο event για το combobox κατηγορία πελατών ώστε όταν επιλέγω κατηγορία το επόμενο combobox(πελάτης) να μου φέρνει μόνο τους πελάτες που ανήκουν στην κατηγορία που γράφει το πρώτο combobox?

2)Μέσα στο event να χρησιμοποιήσω το εξής ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? 

me.CustBindingSource.Filter = ("Custteamid = " + Cstr(me.CustcatCmb.Selectedvalue)                                

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
  •  08-11-2007, 14:59 37078 σε απάντηση της 37063

Απ: Χρεαιάζομαι την άποψη σας σχετικά με event combo box

Γεια σου.

Σχετικά με το πρώτο ερώτημά σου νομίζω (αν θυμάμαι καλά) το combox πρέπει να έχει ένα Event SelectedValueChanged. Εκεί θα ήταν το καλύτερο σημείο για να βάλεις των κώδικα που αναφέρεις παρακάτω.

Όσο για τον συγκεκριμένο κώδικα είναι σωστός συντακτικά και μπορείς να γράψεις τον συγκεκριμένο μέσα στο Event. Δεν βλέπω κάτι από την δική μου την μεριά που θα μπορούσες να διορθώσεις πάνω σε αυτό. Το μόνο ερώτημα που θα ήθελα να σου θέσω και να απαντήσης στον εαυτό σου είναι πόσους πελάτες θα έχει η εφαρμογή σου και αν κατά πόσο θα είναι χρονοβόρα η διαδικασία να φορτωθούν όλοι αυτοί στον πίνακά σου, ανάλογα με τα μηχανήματα που έχει ο πελάτης σου. Αν δεν παίζει κανένα ρόλο τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

•  08-11-2007, 17:47 37099 σε απάντηση της 37078

Έχεις πολύ δίκιο για την παρατήρηση που έκανες.Οι πελάτες ειναι πάρα πολλοί.Το έχω σκεφτεί και ως λύση έχω αποφασίσει τη δημιουργία index στο πεδίο Custteamid στον πίνακα customers.

Ειναι απαραίτητο έτσι?

Λες να έχω πρόβλημα σε απόδοση?Sql Express θα παίζει σε windows xp pro απλά μηχανήματα?

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου!

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
  •  09-11-2007, 11:36 37145 σε απάντηση της 37099

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κανένα event του combobox.
    Μπορείς να κάνει την ίδια δουλειά με το να συνδέσεις το FK του πίνακα categories στο datasource του 2 combobox customers.
  •  12-11-2007, 15:21 37243 σε απάντηση της 37099

Μπορείς στο event που προαναφέραμε να πέρνεις το selectedvalue και να κάνεις με βάση αυτήν την τιμή μία αναζήτηση στην βάση με πελάτες που να ικανοποιούν το κριτήριο της τιμής.

Για την απόδοση του SQLExpress δεν νομίζω ότι θα πρέπει να προβληματιστείς ιδιαίτερα . Είναι μία αρκετά καλή βάση που προσωπικά ποτέ δεν συνάντησα ούτε πρόβλημα αλλά ούτε και απογοητεύτικα ποτέ με τις επιδόσεις της.

Όσο για το index στην βάση, από την στιγμή που οι πελάτες σου θα είναι πάρα πολύ θα πρέπει πάλι να κάνεις μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου. Ο πίνακας των πελατών θα είναι ένας πίνακα που θα δέχεται περισσότερο εισαγωγές παρά τροποποιήσεις και διαγραφές πελατών; Όταν γινεται αναζήτηση σε αυτόν με βάση ποια κριτήρια θα γίνεται και πόσο συχνά.

Φυσικά η συζήτηση με το στήσιμο της βάσης είναι από μόνη της μία μεγάλη ξεχωριστή παράγραφος και δεν σου λέω να τα ξεψιρίζεις όλα. Απλά τα πιο χτυπητά να τα κοιτάμε λιγάκι για να μην τρέχουμε αργότερα.

•  13-11-2007, 21:19 37300 σε απάντηση της 37243

Σε βρίσκω πολύ σωστό σε αυτά που λες και θεωρώ πως η μελέτη και ο σχεδιασμος της βάσης πριν την εφαρμογή της είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο στον προγραμματισμό. Μια συνετά και επιμελές σχεδιασμένη βάση δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργήσει πρόβλημα.Αυτό που πάντα μισούσα στις δουλειές που έχω κάνει είναι τις μετέπειτα τροποποιήσεις.Αυτές που πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία της βάσης σου και είναι κάτι που το θυμηθήκανε λίγο πριν τελειώσεις.Πολλές φορές μου αρέσει να ξεκινάω από την αρχή.Τι να κάνω?Είμαι τελειομανής!

Σε ευχαριστώ για το πολύτιμο χρόνο σου..........

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems