Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αργή εκτέλεση delete απο Access με SQL Server

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò t@sos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος t@sos στις 09-11-2007, 09:59. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-11-2007, 09:01 37133

Αργή εκτέλεση delete απο Access με SQL Server

Στην εταιρία που εργάζομαι έχω φτιάξει μια εφαρμογή, όλη σε MS Access. Επειδή όμως τα data αυξάνονται θεώρησα καλό τα δεδομένα να κρατηθούν πλέον σε MS Sql Server Express.
    Συνάντησα πολλά προβληματάκια αλλά για όλα υπήρχε μια λύση και προχώρησα.Για ένα όμως δεν έχω καταφέρει να βρώ λύση.

Σε μια από τις ενέργειες που εκτελούνται μέσα σε αυτή την εφαρμογή, σβήνεται εντελώς ένα table και ξαναγεμίζει . Αυτό το table έχει περίπου 40000-50000 records. Με query με εργαλεία εκτός Access αυτό εκτελείται σε 1-2''. Μέσα από Access διαρκεί πάνω από 15'. Υπάρχει κάποια εξήγηση;
    Ευχαριστώ !
  •  09-11-2007, 09:36 37136 σε απάντηση της 37133

Απ: Αργή εκτέλεση delete απο Access με SQL Server

Είναι πολύ λογικό.  Χονδρικά έχει να κάνει με το τρόπο που δουλεύει η Access. Μια και άλλαξες την Back-end βάση σου κατά τη γνώμη μου πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις όλα τα queries που χρησιμοποιείς σε passthrough. Θα δεις πολύ μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις της εφαρμογής σου. Πρακτικά τα queries θα τρέχουν στον ίδιο χρόνο με εργαλεία εκτός Access. (Το delete θα σου κάνει και αυτό 1-2s)
    Παράδειγμα passthrough query:
    Dim PassQuery As QueryDef

'Create new QueryDef object.
    Set PassQuery = CurrentDb.CreateQueryDef("Delete_mytable", "Truncate table mytable")
    PassQuery.Connect = SQLServerConnectionString

Manos
  •  09-11-2007, 09:59 37137 σε απάντηση της 37136

Απ: Αργή εκτέλεση delete απο Access με SQL Server

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
    Δούλεψε ακριβός όπως είπες!Yes
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems