Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

To linq or not to linq ...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anjelinio. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Δημήτρης Γκανάτσιος στις 20-11-2007, 02:01. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-11-2007, 07:25 37510 σε απάντηση της 37509

Απ: To linq or not to linq ...

m6s:
    αν και στην δουλειά μου είπαν οτι το ORM είναι κάτι που χρειάζεται συνεχή επίβλεψη, δεν είναι πολύ αξιόπιστο αν δεν έχεις  αρκετή εμπειρία και καλό μπακγκράουντ.. εγώ πάντως το τσεκάρω...

Αυτού του είδους οι "συμβουλές προς νέους" είναι καταπληκτικές και βέβαια δεν είναι τίποτα άλλο από FUD. Η αντιπρόταση σε ένα ORM τι είναι; Να χρησιμοποιήσεις ad hoc πρόσβαση στη βάση και όποιον πάρει ο Χάρος; Δε νομίζω ότι αυτή είναι καλύτερη προσέγγιση για κάποιον που "δεν έχει αρκετή εμπειρία". Αντίθετα, χρησιμοποιώντας κάποιο ORM και γενικότερα ένα toolkit που υπαγορεύει μια συντεταγμένη μεθοδολογία, ένας νέος μπορεί να αποκτήσει καλές συνήθειες συστηματικής και οργανωμένης δουλειάς. Μην ακούς τέτοιες παραινέσεις λοιπόν και ψάξε τον κόσμο του ORM.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  19-11-2007, 10:58 37513 σε απάντηση της 37509

Αγαπητέ «m6s» θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα της κυρίας Μανουσοπούλου.

while (!dead) learn();
  •  19-11-2007, 12:32 37517 σε απάντηση της 37513

Στο Java universe το Ο/R mapping θεωρείται essential skill... Αυτό ήδη έχει αρχίσει να υφίσταται και στο .Net. Φιλε "m6s", ξεκινα από τώρα... ώστε να έχεις συγκριτικό πλεονέκτημα...

Palladinos Nick
    Software Engineer
    -----------------------
    The limits of my language mean the limits of my world. (Ludwig Wittgenstein)
  •  19-11-2007, 14:57 37523 σε απάντηση της 37509

m6s:
    Σε ευχαριστώ... :-) κοιτάζω τις αναφορές, αν και στην δουλειά μου είπαν οτι το ORM είναι κάτι που χρειάζεται συνεχή επίβλεψη, δεν είναι πολύ αξιόπιστο αν δεν έχεις  αρκετή εμπειρία και καλό μπακγκράουντ.. εγώ πάντως το τσεκάρω...

Τα ίδια μπορείς να πεις και για τα stored procedures και τα ad-hoc queries και τα datasets. Με τη διαφορά ότι τα ad-hoc queries θέλουν πολύ περισσότερη επίβλεψη για να μην μπλοκάρει το ένα το άλλο, θέλουν πολύ περισσότερη εμπειρία και προσοχή στο τί γράφεις και που το γράφεις. Βασικά, θέλει τόση δουλειά που δεν σου μένει χρόνος να σκεφτείς που και για πόσο χρόνο θα αποθηκεύσεις τα αποτελέσματα των queries ή πως θα χειριστείς το concurrency ή πως θα μειώσεις το locking, ή πως θα μαζέψεις πολλά μικρά transactions σε ένα long-running transaction .... το οποίο δεν θα προκαλεί blocking - Και όλα αυτά με κοινό τρόπο για όλη την εφαρμογή.

Με κάθε τεχνολογία πρέπει να προσέχεις τί κάνεις. Απλά, τα ORM αναλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι της χειρωνακτικής δουλειάς και σου δίνουν κοινούς μηχανισμούς για να ελέγξεις όσα πράγματα έκανες πριν με το χέρι (αν προλάβαινες να τα κάνεις).

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  20-11-2007, 02:01 37544 σε απάντηση της 37509

m6s:
    Σε ευχαριστώ... :-) κοιτάζω τις αναφορές, αν και στην δουλειά μου είπαν οτι το ORM είναι κάτι που χρειάζεται συνεχή επίβλεψη, δεν είναι πολύ αξιόπιστο αν δεν έχεις  αρκετή εμπειρία και καλό μπακγκράουντ.. εγώ πάντως το τσεκάρω...

Τα ίδια πάνω κάτω μου λέγανε και μένα και φυσικά δεν τους άκουσα Stick out tongue ψάχτο, θα εντυπωσιαστείς όταν καταλάβεις πόσο χρόνο σου γλιτώνει!!

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems