Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Προβολή και επεξεργασία πίνακα σε φόρμα.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò georgiosl. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος yiannispan στις 22-07-2005, 18:27. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-07-2005, 13:47 3709

Προβολή και επεξεργασία πίνακα σε φόρμα.

Έχω  ένα πίνακα στη βάση, με κωδικό , περιγραφή προϊόντος, τιμή, κόστος και ποσοστό έκπτωσης. Θέλω αυτό το πίνακα να το εμφανίσω σε μία φόρμα και να χειρίζομαι τις πληροφορίες όπως θα τις χειριζόμουν στο excel, δηλαδή να μετακινούμε με τα βελάκια σε οποιαδήποτε record και πεδίο θέλω και να αλλάζω τις τιμές. ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να το υλοποιήσω. Ποιο window form να χρησιμοποιήσω;

•  21-07-2005, 15:27 3718 σε απάντηση της 3709

Απ:Προβολή και επεξεργασία πίνακα σε φόρμα.

Αν εννοείς ποιο control να χρησιμοποιήσεις τότε χρησιμοποίησε το datagrid.

Seretis Isidoros
    ----------------------
    Join the army
    Travel the world,
    Meet interesting people
    And kill them.
  •  21-07-2005, 15:40 3719 σε απάντηση της 3718

Ουσιαστικά θέλω να φέρω έναν πίνακα στη φόρμα και να κάνω μαζική αλλαγή τιμών των προϊόντων , σε κάθε προϊόν χωριστά. Ειναί σωστή η λύση του data grid; Γιατί ακούω ότι ο πιο πολύς κόσμος παίζει κυρίως με list view. Μήπως έχει προβλήματα το data grid;

•  21-07-2005, 16:27 3720 σε απάντηση της 3719

Αν θέλεις να λειτουργεί σαν exceλόφυλλο για ταχύτητα επεξεργασίας, τότε πάρε datagrid. Αν έχεις περίπλοκους ελέγχους, υπολογισμούς, πολλά πεδία και combo boxes, τότε πάρε list view και άνοιγε το κάθε record σε ξεχωριστή φόρμα.

Δεν υπάρχει "πολύς κόσμος" που να παίζει με ListView, είναι διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές ανάγκες.

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  21-07-2005, 16:34 3721 σε απάντηση της 3719

Θες να κάνεις αυτό που λέμε "in-place-editing" .. ακριβώς όπως στο Excel. Το control που χρειάζεσαι είναι το DataGrid, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου - προβλήματα έχουν αυτοί που δεν ξέρουν να το χρησιμοποιήσουν :D - αν και είναι η αλήθεια οτι δεν είναι και το πιο "βατό" control στο ASP.NET ... Μπορείς όμως να βρείς πολύ καλα tutorials, και είχα βρεί αυτό ακριβώς που ζητάς κάπου, κάποτε ... αλλά δε θυμάμαι που :(

Θα επανέλθω όμως, προετοιμασμένος καλύτερα ;)

Angel
    O:]
  •  22-07-2005, 18:27 3758 σε απάντηση της 3721

Θα έλεγα πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το τί θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Για μένα ο κυριότερος είναι αν θα παίξεις με FAT Client ή με WEB Client. Μην δεχτείς καμμία πρόταση ελαφρά. Τά ΠΑΝΤΑ είναι σχετικά. Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω, δεν θα δείς πολλές εμπορικές database εφαρμογές, να χρησιμοποιούν datagrid. Είναι η εύκολη λύση για τους αρχάριους.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems