Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

asp.net membership + studentid

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò miltiadis22. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 09-01-2008, 08:53. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-01-2008, 00:29 38730

asp.net membership + studentid

Γεία σας κάνω ένα project στο πανεπιστήμιο μου και θέλω να κάνω όταν ένας μαθητής συνδέεται μέσω του login screen να μπορεί να βλέπει τους βαθμούς του και ότι έχει να κάνει με το studentid  του
    Δυστυχώς δέν ξέρω πώς να το υλοποιήσω...Κάποιο λίνκ κάποια βοήθεια?
    Σε αυτό το project χρησιμοποιώ vb.net με sql server...
    Ευχαριστώ
  •  02-01-2008, 09:13 38733 σε απάντηση της 38730

Απ: asp.net membership + studentid

Δες αυτό το video. Είναι εισαγωγικό για το asp .net membership. Αν έχεις απορίες μπορείς να επανέλθεις
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  05-01-2008, 04:15 38812 σε απάντηση της 38733

βασικά το έχω δεί αλλά δέν είχα να κάνω αυτό που θέλω δλδ εκεί νομίζω έχει να δείχνεις restricted συγκεκριμένα contents σελίδες απο το σίτε σου εγώ θέλω μέσα απο την βάση δεδομένων είχα κοιτάξει και τα data tutorials απο το asp.net αλλά ουτέ και εκεί είχε.Άν με βοηθούσε κάποιος θα του είμουνα ευγνώμων
    Ευχαριστώ

•  05-01-2008, 13:24 38817 σε απάντηση της 38812

Μπορείς να φτιάξεις ένα πίνακα στη βάση ο οποίος θα ένα πεδίο με το όνομα του χρήστη και ένα με το StudentID. Μπορείς μετά να βάλεις αυτό τον πίνακα στο query που χρησιμοποιείς για να τραβήξεις τους βαθμούς από τη βάση, π.χ. SELECT Lesson, Grade From Grades , Students WHERE Grade.StudentID=Students.StudentID AND Students.UserName='XXXX'.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  09-01-2008, 02:40 38965 σε απάντηση της 38817

Αυτή η λύση μου που λές άν κατάλαβα θα γίνει χωρίς την χρήση του asp.net membership database(ASPNETDB) και θα έχει many to many relationshipκαι θα το τρέχω σε ένα gridview?
    Εγώ βασικά ήθελα με το που θα κάνει κάποιος login και τον έχω κάνει assign με το συγκεκριμένο studnet να τον πηγαίνει αυτόματα εκεί και να του δείχνει ότι έχει να κάνει με αυτόν
    Παρατηρήσεις σχόλια δεκτά
    Άν νομίζεις οτι μου έχεις απαντήσει και λέω αερολογίες πές το μου
    Ευχαριστώ
  •  09-01-2008, 08:53 38970 σε απάντηση της 38965

Καταρχήν δεν υπάρχει κάτι έτοιμο έτοιμο, θα πρέπει να το υλοποιήσεις εσύ με τα εξής βήματα:
    • Θα χρησιμοποιήσεις το membership του asp.net και θα φτιάξεις και 2 ρόλους το student και το supervisor (απλοποιημένη εκδοχή)
    • Σε όλους τους αναλυτικούς πίνακες θα κρατάς το username που μπήκε ο χρήστης στην εφαρμογή. (το παίρνεις πολύ εύκολα απο control του membership). Για να το κάνεις αυτό βολεύει να χρησιμοποιείς πάντα master page όπου εκεί θα βάλεις τα control του Membership για να έχεις τα στοιχεία παντού διαθέσιμα.
    • Αν ο ρόλος είναι student τότε θα έχεις στο where που τραβάς από τη βάση και  ΠΧ ... And Grades.username=username(membership)
    • ψάξε παραδειγματάκια στο net για memberships,roles κλπ

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems