Παναγιώτη, ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ο επιπλέον κώδικας είναι για να δίνω κάποιες default τιμές, όπως και το UserCreated, UserModified, DateCreated, DateModified, αλλά και για υπολογισμών κάποιων αξιακών πεδίων (παραστατικό είναι).....
To "Object reference..." βρήκα από που μου έρχεται. Παρόλο που κάνω Add to NewRow του master πίνακά μου και βλέπω DataRowState: Added, ωστόσο όταν είμαι πια στον detail πίνακα καλώντας την DataRowChanged ενημερώνοντας τα εκεί αξιακά πεδία με υπολογισμούς, έπειτα πάω να ελέγξω το parentrow το βρίσκω Nothing..... (θέλω να ενημερώσω τα σύνολα των αξιακών πεδίων που βρίσκονται στον master ταυτόχρονα με τις αλλαγές που κάνω στα details).....
Δεν ξέρω πια τι άλλο να κάνω και γι΄αυτό ζήτησα βοήθεια. Εκτός και αν θεωρείς πως δεν χρειάζεται να κάνω αυτούς τους υπολογισμούς στην κλάση του Dataset και απλά να πάω στο save της φόρμας και να ελέγξω τα DataSet.GetChanges (όπως λέει το παράδειγμα της Microsoft, το οποίο δεν δουλεύει παρεμπιπτόντως.... Βλέπεις είχα δοκιμάσει παλιότερα το MSDN sample που μου υποδεικνύεις και ξέρω πως δεν παίζει, εκτός και αν φταίει κάτι άλλο σε αυτό.) Αλλά αν δεν σώσω το row του master παίρνω πάλι το exception "ForeignKeyConstraint FK_EDTLineItem_EDTDocumentPurchases requires the child key values (2) to exist in the parent table."
Η σχέση πάνω στο dataset έχει ως εξής: Both Relation And ForeinKey Constraint, Update Rule: Cascade, Delete Rule: Cascade, Accept/Reject Rule: None
Τα IDs φυσικά και είναι primary keys. Μάλιστα υπάρχει το fDocumentPurchaseID στον detail πίνακα, foreignkey που αναφέρεται στο ID του master.
"Μη σταματάς να αναζητάς αυτό που αγαπάς, ειδάλλως θα καταλήξεις να αγαπάς ό,τι βρίσκεις." (Αγνώστου)