Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ενημέρωση εφαρμογής

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò rantanplan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος rantanplan στις 21-01-2008, 09:29. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-01-2008, 13:42 39380

Ενημέρωση εφαρμογής

Καλημέρα παιδιά.

Έχω φτιάξει μια εφαρμογή (σε VB .NET Express 2008) και χρησιμοποίησα το Inno για να φτιάξω ένα setup file.

Θέλω τώρα να δώσω μια πιο ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος. Ξέρει κανείς πως μπορώ να το κάνω χωρίς "μπακάλικο" τρόπο;

Δηλαδή να μην δώσω το ενημερωμένο εκτελέσιμο και πω πήγαινε στον φάκελο της εφαρμογής και κάνε overwrite πάνω απο το παλιό αρχείο.

Ευχαριστώ πολύ

Keep programming.....
  •  20-01-2008, 18:21 39393 σε απάντηση της 39380

Απ: Ενημέρωση εφαρμογής

Γεια σου, εχω αναπτυξει εναν Software Updater. Αυτην την στιγμη βρισκετε λιγο πριν το final release
    Αν σε ενδοιαφερει κανε με add στο msn ή pm me να τα πουμε πιο prive!SmileSmile

•  20-01-2008, 22:24 39398 σε απάντηση της 39380

Μπορείς με το Inno να φτιάξεις updater αλλά θα πρέπει ουσιαστικά να πειράξεις τα scripts που χρησιμοποιεί. Δες και το HOWTO: Create an installation that is an "update" or "add-on" to an existing installation.

Αν είχες φτιάξει setup με Windows Installer η αναβάθμιση της εφαρμογής σου θα γινόταν σχεδόν αυτόματα απλά εκτελώντας το setup.exe. Ο Windows Installer είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να ξέρει πάντα ποιά είναι η έκδοση των αρχείων που εγκαθιστά, ποιές αναβαθμίσεις έχουν εγκατασταθεί και σε περίπτωση διαγραφής κατά λάθος, να επαναφέρει τα αρχεία. Επίσης είναι ο μόνος τρόπος εγκατάστασης ο οποίος μπορεί να κάνει rollback εγκαταστάσεις που απέτυχαν ακόμα και αν πχ. κάποιος σβήσει το μηχάνημα.

Ο λόγος είναι ότι ο Windows Installer είναι service του ίδιου του λειτουργικού και καταγράφει ό,τι κάνει σε log files. Ακόμα και αν γίνει επανεκκίνηση του μηχανήματος, ο Windows Installer μπορεί να κάνει rollback τις αλλαγές. Ο άλλος λόγος είναι ότι τα αρχεία του Windows Installer στην πραγματικότητα δεν είναι scripts αλλά βάσεις. Η βάση αυτή περιέχει για κάθε αρχείο που εγκαθίσταται το μέγεθος, έκδοση, ημερομηνία κλπ. Έτσι ο Windows Installer μπορεί να συγκρίνει την έκδοση κάθε αρχείου που εγκαθιστάς με αυτή που υπάρχει στη βάση του και να κάνει αυτόματα upgrade αν εγκαθιστάς πιο νέα έκδοση.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  21-01-2008, 09:29 39418 σε απάντηση της 39398

Ευχαριστώ πολύ...
    Θα το κοιτάξω και αν έχω απορία..... εδώ είμαστε....

Keep programming.....
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems