Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Άνοιγμα εγγραφήw για επεξεργασία (MS Access / σύνταξη εντολής DoCmd)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò thodoros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thodoros στις 06-02-2008, 19:33. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-02-2008, 23:13 39885

Άνοιγμα εγγραφήw για επεξεργασία (MS Access / σύνταξη εντολής DoCmd)

Έχω μία βάση δεδομένων στην Access, σε κάποια φόρμα της οποίας περιλαμβάνονται διάφορες γραμμές, ως read-only. Θέλω όταν ο χρήστης κάνει κλίκ στο κουμπί που βρίσκεται δίπλα στην κάθε γραμμή, να ανοίγει σε μία άλλη φόρμα η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εγγραφή (την οποία ξεχωρίζω απο το primary key που είναι το RowId), για edit. Χρησιμοποιώ την εντολή:

DoCmd.OpenForm "Form1", acNormal, , Form1.RowId = InitialForm.RowId, acFormEdit, acDialog

(όπου InitialForm και Form1, η αρχική φόρμα και η φόρμα στην οποία ανοίγει η συγκεκριμένη εγγραφή για επεξεργασία). Δυστυχώς όμως πέρνω ένα σφάλμα, Run-time error 424, Object required.

Καμμιά λύση;

Ευχαριστώ!

Live fast, die young
  •  06-02-2008, 09:22 39889 σε απάντηση της 39885

Απ: Άνοιγμα εγγραφήw για επεξεργασία (MS Access / σύνταξη εντολής DoCmd)

Η εντολή είναι: DoCmd.OpenForm "Table1Row", acNormal, , "RowId = " & Me.RowId

Σου έχω και ένα παράδειγμα

while (!dead) learn();
  •  06-02-2008, 17:42 39900 σε απάντηση της 39889

Ευχαριστώ πολύ! Αυτή είναι η λύση, αν και λίγο περίεργη η σύνταξη...

Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις και στο εξής: Όταν θα ανοίγει η φόρμα για επεξεργασία της γραμμής, θα ανοίγει ως dialog, χωρίς να κλείνει η αρχική φόρμα. Μετά το edit, θέλω να γίνεται "ανανέωση" της αρχικής φόρμας ώστε να φαίνεται η αλλαγή που έγινε. Πώς θα το κάνω;

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Live fast, die young
  •  06-02-2008, 18:36 39901 σε απάντηση της 39900

Όσο αφόρα τη σύνταξη έχεις δίκιο. Μπορείς να «δεις» την φόρμα σαν κλάση. Σου έχω τη νέα σύνταξη στο νέο συνημμένο. Όσο αφορά το update, όταν φορτώσεις τη φόρμα σαν κλάση το update γίνεται μόνο του. Τέλος όταν θες να ανοίξεις τη φόρμα ως «dialog» θες το Modal = True

Αυτά.

while (!dead) learn();
  •  06-02-2008, 19:33 39902 σε απάντηση της 39901

Ευχαριστώ πολύ.

Live fast, die young
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems