Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Cannot open include file: 'iostream.h': No such file or directory

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò grglaz. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος grglaz στις 20-02-2008, 00:23. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-02-2008, 19:46 40032

Cannot open include file: 'iostream.h': No such file or directory

κατευασα να χρησιμοποιησω την visual c++ express edition και οπως λεει και ο τιτλος κατι δε παει καλα.Hmm
  •  09-02-2008, 19:58 40035 σε απάντηση της 40032

Απ: Cannot open include file: 'iostream.h': No such file or directory

To library είναι το iostream, όχι το iostream.h. Κάπου έχεις γράψει #include <iostream.h> αντί για #include <iostream>
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  09-02-2008, 22:43 40038 σε απάντηση της 40035

Σε ευχαριστω πολυ Παναγιωτη οκ δουλεψε αλλα μου φενεται περιεργο γιατι με την προηγουμενη εκδοση που δουλευα απο VS6.0 το εγραφα #include<iostream.h> τωρα τι αλλαξε?Εχουνε αλλαξει και αλλα πραγματα στη συνταξη σ αυτην την καινουργια εκδοση?γραφω cout<<"hello"; και οταν το τρεχω μου βγαζει error C2065: 'cout' : undeclared identifier
  •  09-02-2008, 23:45 40039 σε απάντηση της 40038

Δεν δούλευες με την προηγούμενη έκδοση. Δούλευες με 3 εκδόσεις πίσω, με ένα compiler ηλικίας 10 ετών, ο οποίος βγήκε πριν καν βγει το standard της C++ και οι Standard Template Library και iostream. Ακόμα και τότε όμως, στο documentation αναφερόταν ότι οι standard βιβλιοθήκες ΔΕΝ είχαν την κατάληξη .h. Υπήρχαν ακόμα όμως οι παλαιότερες βιβλιοθήκες της Visual C++ 5 οι οποίες είχαν την κατάληξη .h. Έτσι, η iostream.h είναι η παλιά βιβλιοθήκη ενώ η iostream είναι η standard βιβλιοθήκη. Προφανώς, κάποια στιγμή από το 2001 που βγήκε η VisualC++ 7 μέχρι σήμερα καταργήθηκαν οι παλιές βιβλιοθήκες.

To cout και γενικά τα streams δεν έχουν αλλάξει γιατί είναι κομμάτι του standard. Δεν μπορείς να τα δεις επειδή ορίζονται μέσα στο iostream.

Θα σε συμβούλευα να ξεχάσεις εντελώς ακόμα και την ύπαρξη της VC++ 6 -  εκτός και αν έχεις κολλήσει σε legacy συστήματα. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές από τότε, υπάρχουν πολλές νέες, εξαιρετικές βιβλιοθήκες αλλά και όποιο third party library κυκλοφορεί κατά κανόνα απευθύνεται σε standard-compliant compilers.

•  10-02-2008, 00:07 40040 σε απάντηση της 40038

grglaz:
    γραφω cout<<"hello"; και οταν το τρεχω μου βγαζει error C2065: 'cout' : undeclared identifier

Για να δεις το cout (αλλά και όλα τα άλλα καλούδια του iostream) θα πρέπει, αφού κάνεις include το iostream, όπως πολύ σωστά σου είπε ο Παναγιώτης, είτε να δώσεις ένα

using namespace std;

μετά τα using directives, είτε να το χρησιμοποιήσεις ως

std::cout<<"Hello"<<std::endl;

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  10-02-2008, 11:49 40042 σε απάντηση της 40040

παιδια σας ευχαριστω πολυ αλλα οπως φενεται τελικα δεν θα μπορεσω να δουλεψω την νεα αυτη εκδοση και θα αναγκαστω να ξαναπερασω στην 6.0.
    αυτο το λεω γιατι στη σχολη μας(ΤΕΙ αθηνας τμημα ηλεκτρονικης)αυτα που μας μαθαινουνε προφανως δεν μπορω να τα χρησιμοποιησω στην νεα εκδοση.
    σκεφτητε οτι το πρωτο προγραμμα που αναφερεται στην αρχη του βιβλιου που διδασκομαστε(ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΕΦΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ TURBO C++ του ROBERT LAFORE)ειναι αυτο:
    #include<iostream.h>

void main()
    {
    cout<<"Kαθε εποχη εχει την δικια της γλωσσα";
    }
    αλλα τι να το κανω εγω ολα αυτα που εχω μαθει  απο τη στιγμη που τα πραγματα εχουν αλλαξει και δεν μπορω και να εργαστω με την νεα εκδοση και με τις νεες τεχνικες!!!και το πιο λογικο απο οτι καταλαβαινω πλεον ειναι να εχουν τροποποιηθει και οι τεχνικες με δομες,κλασεις,πινακες,αντικειμενα,ταξεις,δεικτες κτλ

τελικα αν και σπουδαστες εχουμε μαυρα μεσανυχτα απο τη βλεπω,οποτε απο κει και περα πρεπει ο καθενας απο μονος του να ψαχτει και να ενημερωθει,αλλα απο που?αυτη ειναι και η ερωτηση μου,απο που μπορω να ενημερωνομαι σχετικα με τις νεες τεχνικες,με τις αλλαγες στο τροπο που στηνουμε ενα προγραμμα,μια συναρτηση,μια μεταβλητη?

•  10-02-2008, 21:33 40055 σε απάντηση της 40042

Είπα να ρίξω μία ματιά στο site του μαθήματος Εισαγωγή - Προγραμματιστμός Η/Υ 1 και είδα το παρακάτω προγραμματάκι στο https://e-class.ee.teiath.gr/EE-1051/document/2007.12.11/test_arrays_001.cpp . Μετά από αυτό νομίζω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις την Visual C++. Μάλλον θα πρέπει να ξεφορτωθείς το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε το 1992! 6 χρόνια πριν βγει η Visual C++ 6, και 15 χρόνια εκτός φάσης! Έριξα και μία ματιά γενικά στα προτεινόμενα βιβλία του μαθήματος και διαπίστωσα ότι αναφέρονται στη Visual C++6, ενώ οι ασκήσεις είναι Standard C++. Μάλλον τα βιβλία έχουν να ανανεωθούν 7-8 χρόνια, ενώ το μάθημα το ίδιο έχει αλλάξει.

#include <iostream>
    using namespace std;

int main()
    {
    int a[5];
    int i;

for(i=0;i<5;i++)
    {
    cin >> aIdea;
    //cout << aIdea << endl;
    }

for(i=4;i>=0;i--)
    cout << aIdea << endl;

}

•  10-02-2008, 23:05 40058 σε απάντηση της 40055

Έχει περάσει από τα χέρια μου το βιβλίο του LaFore. Μου έκανε εντύπωση το ότι από τη μία φαίνεται να δείχνει μια τάση να αποφεύγει τα pointers, αφ' ετέρου η ανάλωση ολόκληρων κεφαλαίων για πράγματα μάλλον άχρηστα (πχ. "γραφικά με την Turbo C++"), ενώ θα μπορούσε να τα είχε αφιερώσει σε πιο χρήσιμους τομείς της γλώσσας.

Για την παλαιότητα ούτε λόγος, αλλά συνολικά, νομίζω ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα (σε περιεχόμενο) βιβλία στην αγορά.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  10-02-2008, 23:13 40059 σε απάντηση της 40058

προφανως μπορει να υπαρχουν και καλυτερα βιβλια αλλα το θεμα ειναι οταν καποιος καθεται να μαθει 5 πραγματα ,αυτα τα 5 πραγματα να συμβαδιζουν με την εξεληξη των πραγματων και ποσο μαλλον οταν αυτο διδασκεται.δεν ξερω, αυτο που ρωτησα και πριν,αν υπαρχει καποια σελιδα οπου θα μπορουμε και μεις οι κακομοιροι που διαβαζουμε βιβλια τοσο ετων πριν να βλεπουμε την εξεληξη των πραγματων οσο αναφορα τους κωδικες,τις βιβλιοθηκες,τις τεχνικες και γενικα οτι εχει να κανει με την c++ την παρουσα χρονικη στιγμη και οχι πριν τοσα χρονια ωστε να μπορουμε να ειμαστε up to date....

ευχαριστω και για την βοηθεια με την iostream αλλα οκ δεν μου βγαζει error τωρα αλλα οταν το τρεχω ανοιγει το παραθυρο και ξανακλεινει αμμεσως,δεν προλαβαινω ουτε καν να δω το hello που εχω βαλει στη cout Sad δεν μπορω να καταλαβω....

#include "stdafx.h"
    #include "iostream"

using namespace std;

int main()
    {
        cout<<"hello";
    }
  •  10-02-2008, 23:25 40060 σε απάντηση της 40059

Δοκίμασε την pause εντολή του συστήματος. Δηλαδή, μετά από το cout<<"Hello" δώσε

system("pause");

έτσι θα σταματήσει η εκτέλεση του προγράμματός σου, περιμένοντας το πάτημα ενός πλήκτρου για να τερματίσει, γράφοντας στη οθόνη το μήνυμα "Press any key to continue" Smile

edit: Για C++, θα προτείνω το Thinking in C++, το οποίο διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή.

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  11-02-2008, 13:18 40070 σε απάντηση της 40059

grglaz:
    προφανως μπορει να υπαρχουν και καλυτερα βιβλια αλλα το θεμα ειναι οταν καποιος καθεται να μαθει 5 πραγματα ,αυτα τα 5 πραγματα να συμβαδιζουν με την εξεληξη των πραγματων και ποσο μαλλον οταν αυτο διδασκεται.

Μα ... το καλύτερο είναι ότι οι ασκήσεις του μαθήματος είναι σύμφωνες με το standard, όχι τα αρχαία βιβλία! Χμμμ, θα στείλω ένα mailάκι στον καθηγητή (Πατσής νομίζω?)

Όσο για βιβλία και links, δεν προλαβαίνω τώρα να γράψω με λεπτομέρειες, αλλά ένα πολύ καλό εισαγωγικό είναι το Accelerated C++ της Addison Wesley. Γενικά όλη η κόκκινη σειρά της AW είναι "ευαγγέλιο" για τη C++, μεταξύ άλλων και επειδή οι συγγραφείς ήταν από τα βασικά μέλη της επιτροπής της C++! Και είναι και πολύ καλά βιβλία.

Άλλη πηγή για τις τρέχουσες εξελίξεις είναι οι στήλες του Dr Dobbs Magazine (http://www.ddj.com)

•  12-02-2008, 00:20 40084 σε απάντηση της 40070

Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους,θα το δοκιμασω αυτο με την εντολη pause με την πρωτη ευκαιρια γιατι τωρα εγκατεστησα windows server 2003 και δεν εχω περασει ακομα την c++.εχω να λεω τα καλυτερα για το dotnetzone μιας και βλεπω οτι ειναι το μοναδικα σοβαρο forum στο ειδος του,η αληθεια ειναι οτι δε το γνωριζα το site μεχρι που μου το συστησε ενας καθηγητης απο τη σχολη μου.
  •  20-02-2008, 00:23 40338 σε απάντηση της 40084

λοιπον τελικα αυτο με το
    system("pause"); επιασε

απλα ηθελα να ρωτησω ειναι λογικο να χρειαζεται αυτη η εντολη?
    και αν καταλαβα αυτη την εντολη θα την βαζω παντα στο τελος του προγραμματος?

και κατι ακομα

οταν δημιουργω νεο project->win32 console aplication στα additional options εχει και την επιλογη precompiled header το οποιο δημιουργει αυτον το κωδικα:
    #include "stdafx.h"

int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
    {
        return 0;
    }
    και εγω ξεκιναω το προγραμμα μου απο κατω.
    στην ουσια εγω το χρειαζομαι αυτο η οχι?τι εννοει οταν λεει precompiled header?
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems