Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα σε splash screen

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò rantanplan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος rantanplan στις 02-03-2008, 14:16. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-02-2008, 12:23 40570

Πρόβλημα σε splash screen

Καλημέρα παιδιά.
    Έχω φτιάξει μια εφαρμογή  και έχω ορίσει μια φόρμα σαν splash screen. Μετά την απο αυτήν εμφανίζεται μια φόρμα (η parent) στην οποία  ανοίγουν μέσα της όλες οι υπόλοιπες.  Στο load event της  parent φόρμας εμφανίζω ένα μήνυμα με την μέθοδο Message.show(...).
    Μέχρι να πατήσω όμως το ΟΚ απο το μήνυμα που μου εμφανίζεται, η splash screen παραμένει ανοικτή και μάλιστα ορισμένες φορές ανοίγει η splash screen πάνω απο την parent φόρμα και το μήνυμα απο πίσω τους....

Καμιά ιδέα...;;;;
    Keep programming.....
  •  29-02-2008, 15:20 40610 σε απάντηση της 40570

Απ: Πρόβλημα σε splash screen

Όταν βάζουμε Splash Screen στην εφαρμογή μας και δεν ξεκινάμε από Sub Main αλλά κάνουμε τις ανάλογες επιλογές μέσα σπό το VS τότε έχεις την παραπάνω συμπεριφορά. Ο λόγος είναι απλός. Γίνεται Load η Splash και από πίσω κάνει Load την MainForm. Εκεί συνήθως μπορείς να βάλεις κώδικα που να κάνει διάφορα πράγματα και αν επιθυμείς να ενημερώνει π.χ την splash για κάποια modules ή ενέργειες που κάνει η εφαρμογή. Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι κακή ιδέα να βάζει UI interactions σε αυτό το σημείο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο event π.χ GotFocus τις φόρμας όπου σε αυτό το στάδιο η Splash έχει εξαφανιστεί. Ο απόλυτος όμως έλεγχος επιτυγχάνεται με Sub Main.

•  29-02-2008, 15:40 40611 σε απάντηση της 40570

Είχα γράψει ένα blog post για δημιιουργία splash screen σε Windows Forms, άμα θες μπορείς να το δεις εδώ
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  29-02-2008, 15:54 40612 σε απάντηση της 40611

Ευχαριστώ πολύ θα κοιτάξω και τους 2 τρόπους που μου προτείνεται.....

Keep programming.....
  •  29-02-2008, 19:52 40624 σε απάντηση της 40610

Δεν υπάρχει GotFocus στα event της φόρμας... Γράφω σε VB....

Keep programming.....
  •  01-03-2008, 20:39 40648 σε απάντηση της 40624

Για ξαναρίξε μία ματιά. Κάποιο πρόβλημα έχεις αν υποθέσουμε ότι γνωρίζεις το IDE του VS καλά.
  •  02-03-2008, 14:16 40660 σε απάντηση της 40648

Δεν υπάρχει.........

Keep programming.....
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems