Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Execute a command στο ΙΕ adress bar

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò neoklis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος neoklis στις 18-04-2008, 12:57. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-04-2008, 09:32 41572

Execute a command στο ΙΕ adress bar

Καλημέρα,

Έχω φτιάξει μία εφαρμογή η οποία περιέχει τηλεφωνικούς αριθμούς της εταιρείας. Θέλω η εφαρμογή να μπορεί να εκτελεστεί από οποιοδήποτε μηχάνημα όχι όμως γράφοντας όλο το path στο adress bar αλλά πληκτρολογώντας μόνο μία λέξη-εντολή.

Πχ phone και να κάνει ότι ακριβώς θα έκανε αν έγραφα http://phone/website1/phone.aspx.

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει για το πως μπορεί να υλοποιηθει κάτι τέτοιο ή τι να διαβάσω..;

Dionisis
  •  18-04-2008, 08:41 41608 σε απάντηση της 41572

Απ: Execute a command στο ΙΕ adress bar

Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο. Πάντως ουσιαστικά πρέπει να πεις στον browser όταν δει το 'phone' να χτυπήσει το τάδε url. Οπότε το πρόβλημά σου δεν ανήκει στην κατηγορία του "Web Development", αφού πρέπει να γράψεις κάτι που θα τρέχει στον client (τον κάθε πιθανό client) και θα τον ξεγελάει. Και σίγουρα δεν ανήκει στα "Πρώτα Βήματα" γιατί μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο.

Το ερώτημα είναι γιατί να θέλεις κάτι τέτοιο;
  •  18-04-2008, 09:15 41609 σε απάντηση της 41608

Πρώτα να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου.

Επειδή το είχα δει κάποια στιγμή, ξέρω ότι γίνεται… δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον client καθώς στο μηχάνημα που το είδα να εκτελείτε ήταν «φρεσκοστημένο» και ο χρήστης (χωρίς να έχει γνώση από κώδικα),  χωρίς να θυμάται πλήρως το path, έγραψε στο adress bar πχ “phone” και τον πήγε κατευθείαν στην εφαρμογή που ήθελε αντικαθιστώντας (αυτόματα κάτι σαν redirect ίσως;) το path της εφαρμογής στο adress bar. Πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον server..

Από άποψη πρακτικότητας αλλά και μάθησης-περιέργειας, ζητάω να μάθω πως γίνεται, καθώς την πρώτη φορά σε ένα φρεσκοστημένο μηχάνημα μπορείς να τρέξεις την εφαρμογή σου με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω και κατόπιν να το προσθέσεις στα favorites για τις επόμενες φορές..

Ευχαριστώ

Dionisis
  •  18-04-2008, 12:45 41613 σε απάντηση της 41609

Στον IIS στα properties του Default Web Site στο Home Directory επέλεξε "A redirection to a url" και βάλε "http://Phone/Website1/phone.aspx"

Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

Albert Camus: Life is the sum of your choices.

•  18-04-2008, 12:57 41614 σε απάντηση της 41613

Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρεία...

Σε ευχαριστώ..

Dionisis
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems