Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Όταν κάνω upload ένα αρχείο, το path που αποθηκεύεται στο αρχείο μπορώ να το σώσω ως string στη βάση απευθείας ή γίνεται έμμεσα;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò epp1123. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Pak στις 22-05-2008, 16:38. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-05-2008, 15:56 42164

Όταν κάνω upload ένα αρχείο, το path που αποθηκεύεται στο αρχείο μπορώ να το σώσω ως string στη βάση απευθείας ή γίνεται έμμεσα;

Θέλω να ανεβάζω αρχεία σε κάποιους φακέλους στο σέρβερ και θέλω το path που θα βρίσκεται η εικόνα να το αποθηκεύω σαν κείμενο στη βάση. Η ερώτηση ειναι αν γίνεται απευθείας χρησιμοποιώντας κάποια properties ή functions ή θέλει καμιά πιο περίπλοκη διαδικασία;;;
  •  22-05-2008, 16:18 42165 σε απάντηση της 42164

Re: Όταν κάνω upload ένα αρχείο, το path που αποθηκεύεται στο αρχείο μπορώ να το σώσω ως string στη βάση απευθείας ή γίνεται έμμεσα;

Μάλλον η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη, και σίγουρα δεν θα γλιτώσεις τον κώδικα, εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι (από 3.5 είμαι λίγο ντουβάρι ακόμα στα πράγματα που δεν έχει τύχει να ασχοληθώ).  Το πρώτο βασικό ερώτημα είναι πως ανεβάζεις τα files στον server. Με το fileupload component; Κάποιο περίεργο ftp;

Για ξεκίνημα ίσως να πρέπει να δείς εδώ , αλλά πάρε και ένα φλυτζάνι καφέ γιατί ίσως να είναι λίγο βαθιά τα νερά. 

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  22-05-2008, 16:21 42166 σε απάντηση της 42165

Απ: Re: Όταν κάνω upload ένα αρχείο, το path που αποθηκεύεται στο αρχείο μπορώ να το σώσω ως string στη βάση απευθείας ή γίνεται έμμεσα;

όχι ftp, μέσα από το control. Ευχαριστώ θα το κοιτάξω
  •  22-05-2008, 16:24 42167 σε απάντηση της 42164

Απ: Όταν κάνω upload ένα αρχείο, το path που αποθηκεύεται στο αρχείο μπορώ να το σώσω ως string στη βάση απευθείας ή γίνεται έμμεσα;

Ας πούμε ότι χρησιμοποιείς το εξής

flUpload.PostedFile.SaveAs(strPath)

Αν κατάλαβα καλά η ερώτηση είναι αν μπορείς να αποθηκεύσεις το  strPath στη βάση; Δεν βρίσκω κάτι το δύσκολο εκτός αν δεν κατάλαβα καλά...

View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  22-05-2008, 16:29 42168 σε απάντηση της 42164

Απ: Όταν κάνω upload ένα αρχείο, το path που αποθηκεύεται στο αρχείο μπορώ να το σώσω ως string στη βάση απευθείας ή γίνεται έμμεσα;

Ναι αυτό θέλω, απλά η πολυπλοκότητα της διαδικασίας με απασχολούσε. Θα το κοιτάξω σύμφωνα με αυτά που μου είπατε και θα δω. Πάντως ευχαριστώ και τους δυο σας
  •  22-05-2008, 16:38 42169 σε απάντηση της 42168

Τιποτα πολύπλοκο. Απλά μετά το PostedFile.SaveAs αποθήκευσε το strPath στη βάση. Δηλαδή καπως ετσι...

flUpload.PostedFile.SaveAs(strPath)

LinksDB.InsertLink(strPath)

Όπου η InsertLink είναι η διαδικασία όπου θα κάνεις insert το link στη βάση

View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems