Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Διαμόρφωση κειμένου

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Karist. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Karist στις 18-06-2008, 15:59. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-06-2008, 14:32 42934

Διαμόρφωση κειμένου

Καλησπέρα σε όλους,

θέλω να μπορώ, μέσα από ένα textbox που  έχω περάσει ένα κείμενο, να το διαμορφώσω όπως ακριβώς έχω αυτή την δυνατότητα σε αυτή τη σελίδα.

Να υπάρχει ένα  toolbar, όπως εδώ,  να επιλέγω λέξεις ή κείμενο, να κάνω bold, italic και γενικά να έχω αυτή τη λειτουργικότητα που υπάρχει σε αυτή τη σελίδα ( εισαγωγή εικόνας, αναίρεση, ακύρωση αναίρεσης  και ότι άλλα θαυμάσια πράγματα υπάρχουν εδώ), σχεδόν ένα πλήρες Word.

Ελπίζω να μη ζητάω πολλά.

Στη πιο απλή μορφή ( αν δεν έχω toolbar ), θα ήθελα να επιλέγω λεξεις ή κείμενο και να του αλλάζω το style.

Φυσικά θα αποθηκεύονται σε SQL Server.

Ευχαριστώ πολύ.

•  18-06-2008, 14:39 42937 σε απάντηση της 42934

Απ: Διαμόρφωση κειμένου

Ζητάς δηλαδή ένα editor σαν αυτό που χρησιμοποιεί το DotNetZone? Δεν υπάρχει τέτοιο control έτοιμο μέσα στο ASP.NET αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο έτοιμο, είτε εμπορικό είτε open source. Όλες οι καλές εταιρείες component έχουν βγάλει ένα text editor, οπότε κοίτα τις Telerik, DevExpress, Infragistics για να δεις τί υπάρχει. Στα Open source υπάρχει το FCKEditor μεταξύ πολλών άλλων.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-06-2008, 15:05 42940 σε απάντηση της 42934

Προσωπικά προτιμώ το TinyMCE (http://tinymce.moxiecode.com/)
    Στην ουσία είναι ένας javascript editor ο οποίος μπορεί να παραμετροποιηθεί σε οποιοδήποτε τμήμα του εύκολα και γρήγορα. Είναι πολύ εύκολο να το μάθεις και στο website θα βρεις πολλά έτοιμα παραδείγματα.

•  18-06-2008, 15:59 42941 σε απάντηση της 42934

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις  και για τις πολλαπλές λύσεις που μου δώσατε. Μάλλον για αρχή θα κινηθώ σε Open source και θα δοκιμάσω το FCKeditor. Πιστεύω να μην έχω πρόβλημα. Wink

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems