Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Άνοιγμα φόρμας από combo box.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Αλέξανδρος Δημητρίου. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Αλέξανδρος Δημητρίου στις 27-06-2008, 19:32. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-06-2008, 21:26 43081

Άνοιγμα φόρμας από combo box.

Παιδιά καλησπέρα! Έχω το εξής πρόβλημα.

Έχω στην εφαρμογή μου ένα combo box το οποίο περιέχει τα ονόματα των φορμών της εφαρμογής μου.έχω και ένα button το οποίο όταν το πατάω θέλω να ανοιγει την φόρμα που γράφει το combo box.

πως μπορεί αυτο να γίνει?

Σας ευχαριστώ πολύ!

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
    Μ.Αλέξανδρος...IV Crusade...
  •  26-06-2008, 10:06 43091 σε απάντηση της 43081

Απ: Άνοιγμα φόρμας από combo box.

Μπορείς είτε κάνοντας κλήση της φόρμας που θες άμεσα (εχεις reference sto project που περιέχει την επιθυμητή φόρμα)

px
    formX f = new formX(...);

είτε μέσω reflection

Type controlType = Type.GetType(className); //(full class Name include namespace )
    ConstructorInfo controlConstructor = controlType.GetConstructor(); //controlType.GetConstructor(new Type[] { typeof(inputparameter1),...typeof(inputparametern) } σε περίπτωση constructor με παραμέτρους εισόδου

controlConstructor.Invoke(); //controlConstructor.Invoke(new object[] {parameter1value,...,parameterNvalue })

και μετα καλείς τη μέθοδο Show/ShowDialog
  •  26-06-2008, 11:20 43096 σε απάντηση της 43081

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου αλλά μήπως θα μπορούσες να βοηθήσεις λίγο παραπάνω γιατί δεν μπορώ να το υλοποιήσω...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αυτοί που ζουν γενναίοι είναι ενάρετοι,κάνουν ένδοξες πράξεις και πέθαινουν αιώνια ξακουστοί....
  •  26-06-2008, 17:14 43115 σε απάντηση της 43091

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
     {
     this.comboBox1.Items.Add("Sample.Form2,Sample"); //fullNamespace.ClassName , AssemblyName
    }

private void button2_Click(object sender, EventArgs e) {

Type controlType = Type.GetType(this.comboBox1.SelectedItem.ToString()); //(get type)
     System.Reflection.ConstructorInfo controlConstructor = controlType.GetConstructor(new Type[] { });
    object o = controlConstructor.Invoke(new object[] {});
     ((Form)o).ShowDialog();//η ο Object για να το καταλάβεις καλύτερα ελπίζω..διαβασε σχετικα με reflection }
  •  26-06-2008, 17:31 43116 σε απάντηση της 43115

Βλακεία μου που δεν στο ανέφερα...Γράφω με VB..Αλλάζει κάτι?

•  27-06-2008, 10:01 43130 σε απάντηση της 43116

Αν αναφέρεσαι σε VB.net απλά τρέξε έναν code converter (θα βρείς πολλούς free). Αν αναφέρεσαι σε VB6 και παλαιότερα όχι

Το reflection είναι part tou framework (1.0 kai meta). Στο sample που σου έστειλα ο τύπος της φόρμας είναι hardcoded στο combobox. Μπορείς όμως μέσω reflection στο runtime να βρείς όλες τις φόρμες που περιέχει το assembly και να γεμίσεις έτσι το combobox με τις φόρμες.

•  27-06-2008, 18:30 43136 σε απάντηση της 43081

Για δες αν αυτό σε βοηθάει,

1) Φτιάξε ένα windows form application σε vb .

2) Πρόσθεσε ενα button και ένα combox στην πρωτη φόρμα

3) Πρόσθεσε 3 new forms(form2,form3,form4) στο project. για όλα τα forms και τα controls αφησε τα default names

4) Στην πρώτη φόρμα form1(αυτη εχει το Button Και το combobox) στο Onload event γραψε τον παρακατω κωδικα

Dim strForms() As String = {"Form2", "Form3", "Form4"}

Me.ComboBox1.Items.AddRange(strForms)

5) Στο Button1 click event βάλε αυτό τον κώδικα

Dim projName As String = My.Application.Info.AssemblyName

Dim frmName As String = Me.ComboBox1.Text

Dim frmFullName As String = projName + "." + frmName

If System.Type.GetType(frmFullName) IsNot Nothing Then

Dim frm As Form = Activator.CreateInstance(System.Type.GetType(frmFullName))

frm.Show()

End If

6) τρέξε την εφαρμογή.ελπιζω να ειναι αυτο που θελεις

Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  27-06-2008, 19:13 43138 σε απάντηση της 43136

Φίλε μου εάν αντικαταστήσω το frmfullname με το ονομαεφαρμογης.ονομαφορμας δηλαδή με hardcode παίζει...όσο βάζω μεταβλητή δεν μπαίνει στη συνθήκη...

Δεν ξέρω γιατί

όταν κάνω messagebox.show(frmfullname) βγάζει ακριβώς αυτό που του βάζω με hardcode όταν παίζει...

Αν μπορείς βοήθησε να ξέρεις πως αυτό ήθελα και σε ευχαριστώ παρα πολύ..

•  27-06-2008, 19:32 43139 σε απάντηση της 43138

Φίλε σε ευχαριστώ το βρήκα.Παίζουν ρόλο μικρά κεφαλαία...Πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο με το όνομα της φόρμας όσον αφορα τα κεφαλαία μικρά γράμματα...

Σε ευχαριστώ παρα πολύ ...Παίζει άψογα

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems