Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

sql script και mdf file

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gspiros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος gspiros στις 24-10-2008, 16:30. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-10-2008, 20:04 45698

sql script και mdf file

Καλησπέρα!
    Θέλω να φτιάξω ένα αρχείο mdf ή να δημιουργήσω τους πίνακες και τις συγγένειες ενός ήδη υπάρχον αρχείου mdf με ένα sql script, δηλαδή create table .......
    Υπάρχει τρόπος?
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  23-10-2008, 21:39 45699 σε απάντηση της 45698

Απ: sql script και mdf file

Σε ποιο dbms δουλεύεις? Στο Management Studio του SQL Server μπορείς σε υπάρχουσα βάση να κάνεις δεξί κλίκ -> Script as -> Create.. Και σου φτιάχνει ένα sql script για τη δημιουργία της βάσης, κρατώντας όλα τα στοιχεία του σχήματος (keys, constraints κλπ) καθώς και ότι άλλο είχες ορίσει στη βάση (όπως stored procedures, views, triggers).

I think there's to much blood in my caffeine system..
  •  23-10-2008, 21:54 45701 σε απάντηση της 45698

Δεν δημιουργείς ένα αρχείο mdf. Δημιουργείς μία βάση δεδομένων, ή το script για μία βάση δεδομένων. Μία βάση μπορεί να χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα mdf αρχεία, στον ίδιο ή διαφορετικούς σκληρούς. Οι πίνακες, views, stored procedures,  constraints κλπ ανήκουν στη βάση και όχι στα αρχεία της βάσης.

Ουσιαστικά η ερώτηση σου είναι πως να δημιουργήσεις ένα sql script με τη βάση και όλα τα αντικείμενα μέσα της. Ο τρόπος που περιγράφει ο M1ke θα δημιουργήσει μόνο το script για τη βάση, όχι και τα αντικείμενα της. Για να δημιουργήσεις ένα script με όλα τα αντικείμενα θα πρέπει να πας στην επιλογή Tasks > Generate Scripts. Θα εμφανιστεί ένας wizard ο οποίος θα σε ρωτήσει ποιά βάση θέλεις να δημιουργήσει, ποιούς πίνακες, stored procedures κλπ

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  23-10-2008, 22:02 45702 σε απάντηση της 45701

My bad Embarrassed.. Τώρα θυμήθηκα ότι όταν θέλάμε να κρατήσουμε το σχήμα της βάσης και τα λοιπά αντικείμενα κάναμε το script as για κάθε πίνακα, procedure και trigger που είχαμε στη βάση. Οπότε μάλλον η λύση του Παναγιώτη είναι καλύτερη!

I think there's to much blood in my caffeine system..
  •  23-10-2008, 22:18 45704 σε απάντηση της 45702

Φταίω εγώ, μάλλον δεν έγινα κατανοητός...

Έστω ότι έχω ένα αρχείο .sql που περιέχει τα παρακάτω:
    CREATE TABLE Manufacturer (
      ManufacturerID int NOT NULL identity,
      ManufacturerName varchar(50) NOT NULL default '',
      ManufacturerCountry varchar(50) default NULL,
      ManufacturerEmail varchar(100) default NULL,
      ManufacturerWebsite varchar(100) default NULL,
      CONSTRAINT PK__Manufacturer PRIMARY KEY (ManufacturerID)
    )
    Επίσης έστω ότι περιέχει δημιουργία και άλλων πινάκων και σχέσεων μεταξύ όλων των πινάκων.

Μπορώ από αυτό το sql script να δημιουργήσω ένα αρχείο mdf???

Θέλω η βάση μου να βρίσκεται σε τέτοιο αρχείο, ώστε να μπορώ να το μεταφέρω με ένα flashάκι σε άλλον υπολογιστή.
    Με ένα απλό copy-paste θα έχω την βάση μου (και ότι πληροφορίες έχω προσθέσει ή αλλάξει από τον ένα υπολογιστή) και στους 2 υπολογιστές.
    Μήπως υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος για αυτό?
  •  23-10-2008, 22:30 45706 σε απάντηση της 45704

Μάλλον δεν έχεις ξεκαθαρίσει τη διαφορά μεταξύ script, βάσης και mdf. Μία βάση δεν αποτελείται μόνο από τα mdf αρχεία της αλλά και τα log files. Δεν μπορείς έτσι απλά να τα αντιγράψεις κάπου αλλού και να αρχίσεις να δουλεύεις με αυτά. Αν θέλεις απλά να μεταφέρεις τη βάση σου και τα δεδομένα της, πάρε ένα backup της βάσηςκαι κάνε restore στο νέο server. Έτσι δεν ασχολείσαι με το πόσα και ποιά αρχεία χρησιμοποιεί η βάση και δεν σταματάει και η λειτουργία της. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις detach τη βάση, να αντιγράψεις τα mdf της και μετά να κάνεις πάλι attach στο νέο server. Αν θέλεις να πάρεις μόνο τη δομή της, θα πρέπει να δημιουργήσεις τα κατάλληλα scripts.

Όσο για το αν μπορείς να δημιουργήσεις mdf από script? Τα mdf δημιουργούνται αυτόματα όταν δημιουργείς μία βάση, οπότε η απάντηση είναι ναι. Υπάρχει λόγος να αντιγράψεις τα mdf αν έχεις scripts ? Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα δεδομένα, όχι.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  24-10-2008, 16:30 45723 σε απάντηση της 45706

Αυτό που χρειαζόμουν ήταν το detach.
    Thanx!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems