Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Χάλι με ανύπαρκτα objects

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò mclisme. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος mclisme στις 30-11-2008, 16:25. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-11-2008, 16:02 46573

Χάλι με ανύπαρκτα objects

Λοιπόοον, είχα δεν είχα κατάφερα να δημιουργήσω πρόβλημα από το τίποτα. Είχα δημιουργήσει ένα μενού λοιπόν του τύπου menustrip με 3 στοιχεία, "LOAD", "SAVE", "EXIT" περίπου.
    Στην πορεία όμως ανακάλυψα την επιλογή <<Insert Standard Items>> που περιελάμβανε τις λειτουργίες που είχα συν μερικές ακόμα που θα ήθελα, και με εικόνες δίπλα κάτι που μου άρεσε αρκετά και έτσι το πρόσθεσα. Από εκείνη την στιγμή ένα τεράστιο χάλι. Αφενός στην αρχή μου είχε σβήσει εντελώς τα δικά μου στοιχεία "LOAD", "SAVE", "EXIT" χωρίς να τα αντικαταστήσει με τα standard items, τα οποία μεν έβλεπα κατά το design time αλλα εξαφανιζόντουσαν στο runtime όποτε και έβλεπα μια γρίζα άδεια γραμμή στο πάνω μέρος!
    Ευτυχώς ο κώδικας δεν είχε χαθεί αλλά δεν μπορούσα να σβήσω τα στοιχεία που δεν χρειαζόμουν από τη φόρμα. Δοκίμασα το ίδιο δευτερη φορά και αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 30 αντικείμενα μενού που εμφανίζονται μόνο στο drop-down menu του Properties τα οποία όμως είναι μάλλον "νεκρά" ή τελος παντων δεν μπορώ να τα βρώ κάπου για να τα σβήσω. Υπάρχει μόνο το δικό μου μενού με τα 3 στοιχεία. Πώς θα απαλλαγώ απο αυτά τα αντικείμενα όταν δεν μπορώ (ή μάλλον δεν ξέρω) απο που μπορούν να επιλεγούν και να σβηστούν?

Ευχαριστώ!
  •  29-11-2008, 16:47 46575 σε απάντηση της 46573

Απ: Χάλι με ανύπαρκτα objects

Προτείνω να ξαναγράψεις την ερώτηση, εξηγώντας τί κάνεις, που το κάνεις (WinForms, WebForms), τί χρησιμοποιείς (VS 2002, 2003, 2005, 2008, VB6 ?) και ποιό είναι το πρόβλημα. Σπας παραγράφους και προτάσεις, έτσι ώστε να καταλαβαίνει κανείς ευκολότερα την ερώτηση.

Ίσως να σε βολεύει να παραθέσεις περιγραφικά τί έγινε, δεν βολεύει όμως όσους θέλουν να διαβάσουν και να απαντήσουν στην ερώτηση. Όπως θα έχεις προσέξει και από δημοσιεύσεις του τύπου "Καλά ρε παιδιά, γιατί δεν απαντάει κανένας", μία πρόχειρα γραμμένη ερώτηση δεν παίρνει απαντήσεις. Άλλες ερωτήσεις οι οποίες δεν παίρνουν απαντήσεις είναι όσες είναι ή φαίνονται προφανείς.
    Αν η ερώτηση είναι "έβαλα πολλά χύμα Menu items και τώρα γίνεται χαμός" μία προφανής απάντηση είναι το "Να μην βάζεις πολλά χύμα menu items". Ίσως το πρόβλημα σου να είναι διαφορετικό, αλλά αυτή την εντύπωση δίνει η ερώτηση που έκανες.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-11-2008, 18:20 46578 σε απάντηση της 46573

Όσον αφορά την ερώτηση, ο Παναγιώτης έχει δίκιο. Γράφοντας σωστά σημαίνει ότι σκεφτόμαστε σωστά,
    κι έτσι μπορούμε να πάρουμε και σωστές απαντήσεις :)

Νομίζω πως πρέπει να σβήσεις όλα τα MenuStrip που έχεις προσθέσει στην φόρμα σου. Ίσως να χρειαστεί να
    σβήσεις και κατάλοιπα που θα μείνουν στο Designer_Code, και να προσθέσεις ένα απο την αρχή, βάζοντας κατευθείαν τα
    Standard Items.

•  29-11-2008, 18:46 46579 σε απάντηση της 46573

Οκ, επειδή ίσως να μην έγινα αντιληπτός αν και το έχω πάντα υπόψην μου όταν γράφω ζητώντας βοήθεια, θα τα ξαναπώ βήμα-βήμα. Χρησιμοποιώ Visual Studio 2008 και απλές winForms, συγκεκριμένα μόνο μια.  Σε κάποια φάση λοιπόν και ενώ είχα ένα απλό μενού με 3 στοιχεία που δούλευε κανονικά έκανα κλικ στην επιλογή Insert Standard Items του αρχικού μενού μου για πειραματισμό και αυτό φυσικά μου πρόσθεσε όλα αυτά τα στοιχεία (20 περίπου) τα οποία και έβλεπα. Όμως τελικά αποφάσισα να τα διαγράψω και τότε εμφανίστηκε το πρόβλημα που θα περιγράψω: Ως γνωστόν αν κανείς επιλέξει απο τον Solution Explorer την φόρμα στην οποία εργάζεται και κατόπιν κάνει κλικ σε κάποιο στοιχείο της φόρμας αυτής, αυτόματα στο drop-down menu των Properties που βρίσκεται τέρμα δεξιά επιλέγεται το συγκεκριμένο αντικείμενο και απο κάτω εμφανίζονται οι ιδιότητες του. Ανοίγοντας λοιπόν το συγκεκριμένο drop-down menu μπορεί κανείς να επιλέξει οποιοδήποτε άλλο από τα υπόλοιπα αντικείμενα της φόρμας του και αυτόματα να εμφανιστούν απο κάτω οι ιδιότητές του. Πολύ καλά μέχρι εδώ. Όμως μετά τη διαγραφή των παραπάνω στοιχείων απο την φορμα, εξαφανίστηκαν μεν απο τα μάτια μου, όμως συνεχίζω να τα βλέπω ακόμα στο συγκεκριμένο μενού και μόνο εκεί! Όχι δηλαδή κάπου μέσα στην φόρμα μου ή στα περιεχόμενα του menustrip στο οποίο και είχαν προστεθεί αρχικά. Τελικά αναρωτιέμαι αν τα έχω όντως σβήσει ή απλά κατάφερα κάπως (χωρις να ξέρω ή να το θέλω) να τα κρύψω! Αλλιώς πως γίνεται να μην τα βλέπω πουθενά στην φόρμα, αλλά να υπάρχουν στη λίστα των αντικειμένων της φόρμας μου?
  •  30-11-2008, 16:25 46582 σε απάντηση της 46579

Τελικά βρήκα τη λύση, τα ζόμπι toolstripitems αφαιρέθηκαν απο τα περιεχόμενα της φόρμας επεμβαίνοντας στο αρχείο formDesigner.vb που περιέχει όλα τα στοιχεία της φόρμας οταν αυτή φορτώνεται καθώς και τις ιδιότητες τους. Σβήνοντας απο εκεί όλες τις αναφορές σε αυτά, δεν εμφανίζονται πλέον ούτε στο Properties μενού. Δηλαδή ουσιαστικά αυτό που είχα κάνει προηγούμενα ήταν ότι έσβησα τα στοιχεία αυτά αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο έμειναν όλες οι αναφορές τους στα περιεχόμενα της φόρμας... (???)
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems