Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Deployment

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Τάσκος Γιώργος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Markos στις 05-12-2008, 18:58. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-12-2008, 01:23 46686

Deployment

Έχω ένα προβληματάκι όσον αφορά το Deployment.

Δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες ο Windows Installer?
    Βάζω author,description,κ.α. στα ελληνικά και μου βγάζει warning,
    και μετά στην διαδικασία του Setup τα βγάζει "κινέζικα".

Έπαιξα με το localize αλλά δεν είδα χαϊρι, τι δεν βλέπω?

Ευχαριστώ.

•  04-12-2008, 12:00 46688 σε απάντηση της 46686

Απ: Deployment

Ρίξε μια ματιά εδώ http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa480243.aspx, ίσως να βρεις κάτι.

•  04-12-2008, 13:04 46692 σε απάντηση της 46686

Δυστυχώς, απ' όσο ξέρω δεν υποστηρίζονται ελληνικά. Πρέπει να κάνεις editing στο msi αρχείο. Στο Windows SDK υπάρχει ένα tool που ονομάζεται orca. Δεν εγκαθίσταται με το SDK, αλλά σε subfolder υπάρχει το msi αρχείο που το εγκαθιστά. Εδώ θα βεις περισσότερες πληροφορίες. Όταν το εγκαταστήσεις θα μπορείς να κάνεις editing κατ' ευθείαν στο msi. Δυστυχώς, η αλλαγή των μηνυμάτων στα ελληνικά απαιτεί πολύ πληκτρολόγηση. Ξέρω ότι υπάρχουν εφαρμογές που κάνουν αυτή τη δουλειά αυτόματα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάποια από αυτές για να σου προτείνω. Α! Μην ξεχάσεις ν' αλλάξεις το CodePage για να σου "βγουν" τα ελληνικά όταν τρέξεις το msi της εφαρμογής σου. Το table που θα χρειαστεί να "πειράξεις" είναι το Control (θα το βρεις στη λίστα των tables). Δε γνωρίζω αν έχει παραξενιές μιας και δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Απλά έχω παίξει λίγο μαζί του. Πιστεύω, όμως, ότι θα βγάλεις άκρη.
    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  04-12-2008, 17:04 46703 σε απάντηση της 46692

ΟΚ, ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Θα ρίξω και μια ματιά και σε τρίτους, π.χ. InstallShield, Wise.
    Ίσως απλοποιήσει την κατάσταση.

•  04-12-2008, 17:27 46705 σε απάντηση της 46703

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα πριν κοιτάξεις το Installshield. Ο Windows Installer υποστηρίζει ελληνικά, το Visual Studio είναι που δεν περιλαμβάνει τα Ελληνικά στο Localization Property. Τα αρχεία που δημιουργεί ο Windows Installer δεν υποστηρίζουν Unicode οπότε πρέπει τα κείμενα που βάζεις και το Localization Property να ταιριάζουν. Η τιμή του localization property καθορίζει και ποιές φόρμες, help κλπ θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του install. Το Visual Studio σε περιορίζει μόνο σε 4-5 γλώσσες, γιατί μόνο γι αυτές έχει έτοιμες φόρμες και κείμενα. Καθώς δεν σε αφήνει να πειράξεις τα string tables, έχεις χάσει.

Τα InstallShield, Wise είτε περιέχουν από μόνα τους τα κατάλληλα language packs, ή τα αγοράζεις ξεχωριστά. Δεν σε εμποδίζουν όμως στο localization, οπότε μπορείς να φτιάξεις ένα ελληνικό setup και να μεταφράσεις όλα τα strings με το χέρι. Απλά, θα πρέπει να πας σε κάθε string, φόρμα κλπ. και να αλλάξεις τη γλώσσα.

Τέλος, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και το WiX για να ... ορίσεις όλο το setup πακέτο με ... XML. Εκεί παίζει και unicode και ότι θέλεις. Απλά θα ορίσεις τα πάντα με το χέρι.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-12-2008, 23:23 46712 σε απάντηση της 46705

Μμ, θα το κοιτάξω, αλλά ακόμα οι γνώσεις μου όπως ξέρεις είναι περιορισμένες,
    το XML ακόμα το έχω με τα κυάλια.

•  05-12-2008, 00:42 46713 σε απάντηση της 46712

Το όλο thread με έβαλε σε σκέψεις και το έψαξα λίγο περισσότερο. Υπάρχουν visual tools που υποστηρίζουν WiX και πρώτο και καλύτερο το SharpDevelop (δες και εδώ). Στο ίδιο link αναφέρονται και εναλλακτικά εργαλεία όπως το WixEdit και το WixTrim. Επίσης, υπάρχουν και commercial editors. Τέλος, κάτι αρκετά πιο απλό, αλλά με δυνατότητα της απόδοσης των μηνυμάτων στα ελληνικά, είναι και το Excelsior Installer. Ελπίζω να βοήθησα.
    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  05-12-2008, 00:48 46715 σε απάντηση της 46713

Και όχι μόνο φίλε μου :)

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. επί της ευκαιρίας να δούμε και την XML που συνέχεια εμπλέκεται σε οτιδήποτε συναντώ :P

•  05-12-2008, 12:35 46725 σε απάντηση της 46713

Markos:
    Το όλο thread με έβαλε σε σκέψεις και το έψαξα λίγο περισσότερο. Υπάρχουν visual tools που υποστηρίζουν WiX και πρώτο και καλύτερο το SharpDevelop (δες και εδώ). Στο ίδιο link αναφέρονται και εναλλακτικά εργαλεία όπως το WixEdit και το WixTrim. Επίσης, υπάρχουν και commercial editors. Τέλος, κάτι αρκετά πιο απλό, αλλά με δυνατότητα της απόδοσης των μηνυμάτων στα ελληνικά, είναι και το Excelsior Installer. Ελπίζω να βοήθησα.

Με αυτά μπορείς να συμπεριλάβεις στο setup και τον sql server; Και αν ναι, πως;

•  05-12-2008, 18:58 46732 σε απάντηση της 46725

Λογικά θα μπορείς. Δεν έχω δοκιμάσει τα συγκεκριμένα εργαλεία. Χρησιμοποιώ το Setup project του Visual Studio. Κι από εκεί μπορείς να συμπεριλάβεις τον SQL Server Express στο Setup. Αλλά, αυτή είναι ερώτηση για άλλο thread (αν όντως ρωτάς κάτι τέτοιο).
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems