Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εμφανιση Javascript Alert "μηνυματος" απο τον behind code

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò ioagia. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος napoleon στις 26-01-2009, 02:39. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-01-2009, 09:15 47779

Εμφανιση Javascript Alert "μηνυματος" απο τον behind code

Kαλημέρα σε όλους,
    προσπαθώ εδώ κ λίγες μέρες να υλοποιήσω το παρακατω:
    μετα την συμπληρωση μιας φορμας επικοινωνίας στο site μου απο τον χρηστη, και την αποστολη της με το πατημα ενος Submit Button, στον code behind του Submit Button (Protected Sub SubmitButton_Click1) πραγματοποιω εναν validation ελεγχο. Στη περίπτωση που ο ελεγχος αποδειχθει αρνητικος θελω να εμφανιζεται ενα Javascript Alert message στον χρήστη χωρίς ομως να εξαφανίζεται απο πισω το περιεχομενο της σελιδας .
    Εχει κανεις υποψιν του κωδικα που να υλοποιει κατι αντιστοιχο ?

Ευχαριστώ πολύ!
  •  21-01-2009, 09:25 47780 σε απάντηση της 47779

Απ: Εμφανιση Javascript Alert "μηνυματος" απο τον behind code

Συγνωμη για το δευτερο post, παραθέτω εναν ψευδοκωδικα σχετικα με αυτο που θέλω να υλοποιήσω για να ειμαι πιο κατανοητος:

Protected Sub SubmitButton_Click1(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles SubmitButton.Click

If IsValid(TextBoxEmail.Text) = False Then  'συνάρτηση που ελέγχει αν το mail που εισηγαγε ο χρηστης ειναι εγκυρο

εμφανιση Javascript Alert message
            Else
               αποστολη στοιχείων επικοινωνίας
            End If
    End Sub

•  21-01-2009, 09:49 47782 σε απάντηση της 47780

Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις validators στη φόρμα σου.

Κάνε drag n drop από το toolbox έναν regularexpressionvalidator και στις ιδιότητες του βάλε ControlToValidate to TextBoxEmail και στην ιδιότητα ValidationExpression βάλε την εξής κανονική έκφραση "\w+([-+.]\w+)*@\w+([-.]\w+)*\.\w+([-.]\w+)*".  Τώρα στο κώδικα της Sub SubmitButton_Click1 βάλε τα εξής:

Protected Sub SubmitButton_Click1(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles SubmitButton.Click
    If (RegularExpressionValidator1.IsValid()) Then
       'Do stuff
    End If
    End Sub

Μάλλον θα χρειαστείς και έναν RequiredFieldValidator για να μην τρέξει ο κώδικας αν το πεδίο είναι άδειο. Αυτό ίσως να λυθεί με το να αλλάξεις λίγο την κανονική έκφραση που σου έδωσα, αν δεν θέλεις να βάλεις δεύτερο validator.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  21-01-2009, 09:56 47783 σε απάντηση της 47782

Τασο ευχαριστω για την απαντηση σου,
    το λάθος ειναι δικό μου, δεν ημουν διευκρινιστικος στο post μου για την βοήθεια που χρειαζομαι ( νομιζα θα ηταν σαφες απο τον τιτλο του Post).
    τον κωδικα για το  validation τον εχω γραψει κ μου λειτουργει υπεροχα.
    τον κωδικα για την εμφανιση του Javascript Alert message ειναι που ζηταω βοηθεια....Smile

•  21-01-2009, 10:08 47784 σε απάντηση της 47783

Δεν έκανε λάθος ο Τάσος. Απλά ξέχασε να σου πει ότι αυτό που ζητάς δεν γίνεται στο code behind, αλλά γίνεται εύκολα με validators.

Όταν εκτελείται ο κώδικας του click event είσαι ήδη στον server και οτιδήποτε κάνεις είτε θα χαθεί είτε θα καταλήξει στην HTML της σελίδας που θα δημιουργηθεί όταν τελειώσει η επεξεργασία του Click. Αντί να κάνεις το validation με το χέρι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα validators του ASP.NET γιατί εκτελείται τόσο στον server όσο και στον client. Το αποτέλεσμα είναι ότι αν ο validator αντιληφθεί το λάθος στον client θα εμφανίσει αμέσως ένα προειδοποιητικό μήνυμα.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  26-01-2009, 02:39 47898 σε απάντηση της 47784

Αυτά είναι καλά όταν το rule μπορεί να είναι στον client, όποτε και με ένα custom validator έστω, μπορεί να μη γίνει postback. Όταν όμως απαιτείται server side validation, επικοινωνία με εξωτερικό σύστημα και alert() στο reload της σελίδας ή confirm(), μπορούμε να χρησίμοποιήσουμε ένα <asp:literal> όπου θα περιέχει <script>

document.onload = function ()
                                {
                                  alert([message ]);
                                }
    ανάλογα με τα αποτελέσματα του validation, κάνουμε Visible το Literal.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems