Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

μια απλή ερώτηση για το LISTVIEW.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò acmilangr. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 27-01-2009, 10:19. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-01-2009, 20:57 47930

μια απλή ερώτηση για το LISTVIEW.

μετά απο πολύ καιρό ξανα ασχολήθηκα με την visual basic 2008 και εχω ξεχασει καποια πράγματα

συγκεκριμένα

έχω ενα listview το οποίο έχει πολλά columns και ειναι ενα πελατολόγιο με όνομα,διεύθυνση,ΑΦΜ,τηλ κτλ.

θέλω να περάσω σε αυτό τα δεδομένα μιας DB που έχω απο ενα αρχείο,

την DB την ανοίγω κανονικά και τα δεδομένα τα πέρνω σε μια array.

πχ έχω την array pelatologio ως εξής:

dim pelatologio(10) as string

σε κάθε ενα απο αυτα έχω μια μεταβλητή πχ

Pelatologio(1) = thomas

pelatologio(2) = thomidis

pelatologio(3) = AFM

pelatologio(4) = dieythinsi

Θέλω να τα εμφανίσω όλα αυτά στην Listview που έχω φτιάξει (έστω ότι έχει οkομα pelatologio_listview)

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

•  27-01-2009, 01:12 47937 σε απάντηση της 47930

Απ: μια απλή ερώτηση για το LISTVIEW.

Μπορείς να χρησιμoποιήσεις ArrayList ως DataSource.

•  27-01-2009, 09:19 47938 σε απάντηση της 47937

ευχαριστώ.. αλλα θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος συγκεκριμένα στην ερώτηση μου

•  27-01-2009, 10:09 47941 σε απάντηση της 47938

Παρακαλώ. Αν η δομή είναι ιεραρχική Πελατολόγιο > Data, σε web interface μπορείς να χρησιμοποιήσεις nested List Controls τα οποία θα κάνουν binding στις δομές των δεδομένων, οι οποίες πρέπει να είναι σε μορφή ΙEnumerable όπως το ArrayList.

•  27-01-2009, 10:19 47942 σε απάντηση της 47938

Ποιά είναι η ερώτηση σου? Δεν ξέρεις πως να κάνεις bind ένα arraylist ή ένα array, δεν ξέρει τί είναι DataSource ή δεν έχεις ξαναδουλέψει με VB.NET? Μιλάμε για WinForms ή για Web? Υπάρχει ListView control και Windows, για Web και WPF αν και είμαι σίγουρος ότι δεν εννοείς αυτό. Επίσης, το ListView για Web έχει Datasource, το ListView για Windows δεν έχει.

Αν κάνεις συγκεκριμένη την ερώτηση θα μπορέσει κάποιος να σου δώσει συγκεκριμένη απάντηση. Θα μπορούσες για παράδειγμα να κάνεις την ερώτηση στο κατάλληλο forum για Windows  ή Web. Μέχρι τότε, το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει είναι αυτό το link στο documentation του Web control και αυτό το άρθρο επίσης για το Web control, η περιγραφή του Windows control.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems