Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με shared vb module

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò zeon. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος eliasm στις 03-04-2009, 16:33. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-04-2009, 12:35 49764

Πρόβλημα με shared vb module

Στο visual studio 1.1 έχω δύο projects το καθένα στο δικό του directory και τα δύο βρίσκονται κάτω από κοινό Path.  ΠΧ. D:\projects\app1\proj1 και D:\projects\app1\proj2.  Στο D:\projects\app1\ βρίσκεται ένα vb module (όχι κλάση, χύμα functions) το οποίο όταν κάνω add existing module στο κάθε ένα από τα δύο projects, αντιγράφεται στο path του κάθε ενός project.  Οπότε καταλήγω με τρία αρχεία αντί για ένα.  Τα δύο αυτά Projects βρίσκονται σε ανεξάρτητο solution το οποίο βρίσκεται στο D:\projects\app1\.  Πως μπορώ να έχω το ίδιο module από το parent path χωρίς να αντιγράφεται ώστε οι αλλαγές που κάνω σε αυτό από το ένα project, να εμφανίζονται και στo άλλο?

Ευχαριστώ

•  03-04-2009, 10:22 49824 σε απάντηση της 49764

Απ: Πρόβλημα με shared vb module

Καταρχάς να υποθέσω το 1.1 αναφέρεται στην έκδοση του framework

Αν θέλεις να αναφερθείς σε ένα άλλο project  δηλαδή να το ενσωματώσεις στο solution που δουλεύεις , γιατί ας πούμε είναι business logic της εφαρμογής τότε μπορείς να κάνεις το εξής

Ανοίγεις το Project που θέλεις να δουλεύεις συχνότερα και ενσωματώνεις – αναφέρεσαι στο άλλο project

File -> Add -> Existing Project

Και αυτό θα λύσει όλα σου τα προβλήματα

Don't try to argue with the machine
    Elias Markelis
    MCPD,MCT
  •  03-04-2009, 11:36 49828 σε απάντηση της 49824

Αυτό που γράφεις είναι σωστό, αλλά δυστυχώς δεν θέλω αυτό.  Θέλω ένα αυτόνομο αρχείο με κώδικα που βρίσκεται σε άλλο directory, να το κάνω add στο project μου, χωρίς να μου το κάνει copy στο directory του project.  Δηλαδή θέλω ο source κώδικας του project μου να μην βρίσκεται όλος κάτω από το ίδιο directory.

•  03-04-2009, 12:11 49831 σε απάντηση της 49828

Τότε μπορείς να δοκιμάσεις το εξης, στο παράθυρο που προσθέτης το module στο project σου μπορείς να κάνεις add as a link.

Θα ηθελα παντως αν θέλεις να γράψεις για ποιο λόγο θέλεις να το κάνεις ετσι.

Elias Markelis
    MCPD,MCT
  •  03-04-2009, 14:20 49835 σε απάντηση της 49831

Αυτό ήταν, δούλεψε, ευχαριστώ.  Θυμόμουν ότι το είχα ξανακάνει πριν χρόνια, αλλά είχα ξεχάσει πως :( .  Υπάρχει ένα catch όμως.  Πρέπει το αρχείο να είναι σε εντελώς διαφορετικό path.  Αν δηλαδή υπάρχει ένα solution file στο top directory και πολλά project files σε subdirectories, το κοινό module, πρέπει να είναι εκτός όλου του δέντρου. 

Ο λόγος που το θέλω είναι γιατί έχω ένα κοινό κομμάτι κώδικα, το οποίο δεν είναι αυτόνομο dll, αλλά μια κλάση που διαβάζει/γράφει στο registry, και δεν θέλω να έχω μια κόπια για το καθένα σε όσα projects το χρησιμοποιούν.  Οπότε αν για κάποιο λόγο αλλάξει κάτι, να μην έχω να το αλλάξω παντού. 

Ευχαριστώ και πάλι

•  03-04-2009, 16:33 49845 σε απάντηση της 49835

Νομιζω παντως οτι θα ήταν πιο καλό και πιο σωστο να το κανεις ένα αυτόνομο dll, θα σε γλυτωσει από πολλά προβληματα και θεματα στο μελλον.

Elias Markelis
    MCPD,MCT
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems