Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Fireworks Phοtoshop και ASP.NET

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gspiros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Pak στις 08-04-2009, 20:36. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-04-2009, 11:36 49943

Fireworks Phοtoshop και ASP.NET

Καλημέρα,
    Το να φτιάξεις ένα layout στο fireworks ή στο photoshop είναι αρκετά εύκολο, ενώ με το design του visual studio όχι και τόσο.
    Υπάρχει τρόπος να συνεργαστούν τα παραπάνω προγράμματα για την δημιουργία μιας σελίδας aspx?
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  08-04-2009, 12:00 49946 σε απάντηση της 49943

Απ: Fireworks Phtooshop και ASP.NET

Για να το θέσω καλύτερα.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα όπως το fireworks, στο οποίο να φτιάχνεις το layout και ύστερα να κάνει export τον html κώδικα (divs), το css αρχείο και javascript (για τα rollovers) αρχείο?

Το fireworks 8, το οποίο έχω, κάνει export σαν html κώδικα αλλά με τα styles ενσωματωμένα στα tables. Αυτό όμως δεν βοηθά και πολύ, αν θέλει κάποιος να φτιάξει ένα γενικό css αρχείο

Η άλλη περίπτωση export είναι σαν css layout (όπως το αναφέρει). Στο css layout, δεν περιέχονται τα rollovers ούτε τα javascripts (ούτε οι φωτογραφίες που φαίνονται κατά το rollover), και πάλι τα styles περιέχονται μέσα σε divs...

Τι ακριβώς δίνουν οι web designers στους web developers, ώστε οι δεύτεροι να φτιάξουν τις masterpages ή γενικά τις σελίδες τους?
  •  08-04-2009, 18:42 49972 σε απάντηση της 49946

Re: Απ: Fireworks Phtooshop και ASP.NET

gspiros:
    Για να το θέσω καλύτερα.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα όπως το fireworks, στο οποίο να φτιάχνεις το layout και ύστερα να κάνει export τον html κώδικα (divs), το css αρχείο και javascript (για τα rollovers) αρχείο?

Από αρκετά προς πολλά. Προσωπική προτίμηση στις εποχές του spaghetti asp ήταν ο Dreamweaver που παραμένει καλός ακόμα και τώρα (έχω δει μέχρι την CS3 έκδοση), αν και τελικά αν το site πρόκειται να βγει μεγάλο/πολύπλοκο με πολλά χρώματα, φώτα και αρώματα πάντα καταλήγω στο notepad γιατί κανένα εργαλείο δεν μπορεί να αυτοματοποιήσει ακριβώς αυτό που έχει ο καθένας στο κεφάλι του.

Τι ακριβώς δίνουν οι web designers στους web developers, ώστε οι δεύτεροι να φτιάξουν τις masterpages ή γενικά τις σελίδες τους?

Δύσκολη ερώτηση, γιατί η απάντηση νομίζω είναι πάντα κατά περίπτωση. Συνήθως ένα μη RIA Web Project γέρνει είτε προς την μεριά του designer είτε προς την μεριά του developer (δηλ. πολλά εφφέ, DHTML, κλπ και λίγο development ή το ανάποδο) και οι μεν designers τρομάζουν με την πρώτη γραμμή κώδικα ενώ οι δε developers βγάζουν εξανθήματα όταν τα css ξεπερνάνε την μια σελίδα και αρχίζουν να εμφανίζονται τα floating divs του χάους.  Είναι νομίζω περισσότερο στο τι γνώσεις έχει η ομάδα και τι συμφωνίες έχουν γίνει μεταξύ των εμπλεκομένων παρά σε κάποιο "άγραφο νόμο" της αγοράς ή κάποιο πρότυπο που καθορίζει τι μπορεί να περιμένει ο ένας από τον άλλο.

Προσωπικά, όποτε χρειάστηκε να συνεργαστώ με γραφίστα ο οποίος είχε να μου παραδώσει κάτι παραπάνω από το sliced layout των master pages, it ended in tears που λένε και οι άγγλοι. Ιδιαίτερα σε θέματα layout sites η προσωπική μου κατεύθυνση είναι το Keep It Simple & Stupid γιατί συνήθως οι δουλείες που αναλαμβάνω ασχολούνται πολύ περισσότερο με ανάκτιση & απεικόνιση δεδομένων από βάσεις παρά με πιο καλαίσθητα πράγματα δουλεύοντας πολύ με 3rd party controls (grids, ribbons, etc) τα οποία είναι πολύ δύσκολο αποδεδειγμένα να τα προσαρμόσεις σε κάποιο σύνθετο css look and feel χωρίς να ξοδέψεις πολύ ώρα για να ανακαλύψεις τι έχουν κάνει οι καλλιτέχνες της Infragistics ή της DevExpress under the hood.  

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  08-04-2009, 20:36 49978 σε απάντηση της 49972

Απ: Re: Απ: Fireworks Phtooshop και ASP.NET

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems