Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Κράτημα τιμής για χρήση σε όλη τη διάρκεια του Run Time.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Panos.C#. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Panos.C# στις 14-04-2009, 15:30. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-04-2009, 00:55 50034

Κράτημα τιμής για χρήση σε όλη τη διάρκεια του Run Time.

Καλημέρα,

έχω την εξής απορία και χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια ή κάποια γνώμη. Έχω μια εφαρμογή και μια βάση δεδομένων (Sql2005). Στήν βάση έχω έναν πίνακα Users όπου εκτός από το userName και Password κρατάω και άλλα δεδομένα όπως για παράδειγμα τί δικαιώματα έχει στην εφαρμογή ο χρήστης.

Εκτελώντας την εφαρμογή γίνεται το authedication και ο χρήστης μπαίνει στην εφαρμογή. Η ερώτησή μου είναι: Πως μπορώ να κρατάω το UserId το χρήστη σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής ώστε να μπορώ να ορίζω στις διάφορες φόρμες τι μπορεί να κάνει. Για παράδειγμα έτσι θα μπορώ να του κρύβω κάποια από τα Module που έχει η εφαρμογή, δεν θα το αφήνω να σβήνει εγγραφές και πολλά ακόμα που έχω στο μυαλό μου.

Υπάρχει κάποια λύση?

Το έχω σκεφτεί καλά? Είναι σωστή σαν τεχνική? Τι προτείνεται?

Ευχαριστώ.Wink

breadcrumbs.gr
  •  12-04-2009, 02:30 50035 σε απάντηση της 50034

Απ: Κράτημα τιμής για χρήση σε όλη τη διάρκεια του Run Time.

Μια καλή περίπτωση είναι και αυτή....προσωπικά δεν την έχω υλοποιήση,

αλλά είναι στα σχέδια για κάποιο project που θα κάνω, και θα θέλω user authentication.

System.Security.Principal Namespace

•  12-04-2009, 10:47 50037 σε απάντηση της 50035

Θα το κοιτάξω τον τρόπο αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον, τώρα δεν υπάρχει χρόνος. Αλλά νομίζω βρήκα τη λύση σε αυτό που ήθελα να κάνω. Η σκέψη μου είναι η παρακάτω, δεκτή οποιαδήποτε ένσταση για κακή προσέγγιση.

Λοιπόν κατά το user authedication θα φτιάχνω ένα xml αρχείο με όλα τα στοιχεία του χρήστη που χρειάζομαι. Το αρχείο φυλάσεται στο root της εφαρμογής του κάθε client. Και από εκεί θα μπρορώ να ελένγχο τον χρήστη.

Το μόνο μειονέκτημα που βλέπω για την ώρα είναι πως αν γίνουν αλλαγές στα δικαιώματα του χρήστη(runtime), θα πρέπει να κλείσει η εφαρμογή μου και να εκτελεστεί από την αρχή για να τις πάρει. Για παράδειγμα αν του δώσω δικαιώματα πρόσβασης και σε κάποιο άλλο module.

Ευχαριστώ και πάλι......

Geeked 

breadcrumbs.gr
  •  14-04-2009, 11:28 50082 σε απάντηση της 50034

Μιλάμε για desktop application, σωστά; Αυτό που κάνω συνήθως στις εφαρμογές μου είναι να κρατάω τις τιμές σε global μεταβλητές. Έτσι, οπουδήποτε και να τις χρειαστώ έχω ανα πάσα στιγμή την τιμή τους. Από τα συνήθη πράγματα που κρατάει κανείς είναι ο χρήστης που έκανε login, την ημερομηνία που τροποποίησε κάτι, κ.ο.κ. Η εφαρμογή δεν κλείνει ακριβώς. Κλείνεις όλα τα παράθυρα στον χρήστη που έχει αυτή και τον βγάζεις στην login screen.

Αν θες περαιτέρω βοήθεια, να παραθέσω παράδειγμα. Wink

"Μη σταματάς να αναζητάς αυτό που αγαπάς, ειδάλλως θα καταλήξεις να αγαπάς ό,τι βρίσκεις." (Αγνώστου)
  •  14-04-2009, 15:30 50091 σε απάντηση της 50082

Ευχαριστώ πολύ,

λίγο που διάβασα στον MSDN νομίζω ότι μπορώ να το κάνω και έτσι. Θα το κοιτάξω σίγουρα. Έχω προχωρήσεις τώρα με την παραπάνω λύση και θα το αφήσω έτσι για την ώρα αλλά θα επιστρέψω να το τσεκάρω σε μερικές μέρες.

Ευχαριστώ και πάλι.

breadcrumbs.gr
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems