Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

vs2008 & sql2005

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò chrysmon. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος chrysmon στις 30-04-2009, 22:15. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-04-2009, 14:01 50336

vs2008 & sql2005

Καλημέρα,

Έχω ένα απλό project, μία απλή βάση δεδομένων με καλό search. Πήγα με το sql2005 για το full text search (επίσης έχω και άλλες βάσεις σε αυτό το server). Όλα καλά, με δυο database manager μπορώ να εισάγω δεδομένα και να τα δω σωστά, δουλεύει και το full text search. Έκανα μία φόρμα στο VS2008 (c#), αλλά ότι γράφω εκεί δεν φαίνεται σωστά στην βάση. Μάλλον διαφέρει το codepage. Δεν έχω καθόλου πείρα με το VS, πού ρυθμίζονται τα πεδία στην φόρμα για να εισάγει σωστά τα κείμενα; Ελληνικά μονιτονικά.

Ευχαριστώ!

•  29-04-2009, 21:41 50359 σε απάντηση της 50336

Απ: vs2008 & sql2005

Καλησπέρα

Λογικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα.

Θα σου ήταν εύκολο να μας δείξεις λίγο τον κώδικα σου για το πως κάνεις insert τα δεδομένα στην βάση σου

Φιλικά

Antonios Chatzipavlis

•  29-04-2009, 22:05 50360 σε απάντηση της 50359

Για insert, edit και delete δεν έγραψα κώδικα, με drag&drop την DataSource στο παράθυρο το VS δημιούργησε μόνο του τα πεδία και τα κουμπιά. Κώδικα θα έχω για το search.
  •  29-04-2009, 22:23 50361 σε απάντηση της 50360

Ωραία. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Είπες ότι έχεις SQL Server 2005 σωστά;

Μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις

1. Τι collation / sort order έχεις στην βάση σου;
    2. Όταν λες ότι δεν βλέπεις τα δεδομένα σωστά τι ακριβώς βλέπεις; Αυτό συμβαίνει μόνο με τους Ελληνικούς χαρακτήρες;
    3. Όταν κάνεις insert μέσα από το SQL Server Enterprise Manager (SSMS) είτε κατευθείαν πάνω στον πίνακα είτε με insert statement βλέπεις σωστά τα δεδομένα;
    4. Όταν εφτιαξες το SqlDatasource τι provider χρησιμοποίησες;
    5. Η εφαρμογή σου είναι Desktop ή Web;

Φιλικά

Antonios Chatzipavlis

•  30-04-2009, 22:15 50396 σε απάντηση της 50361

Είπες ότι έχεις SQL Server 2005 σωστά;

ναι

Μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις

1. Τι collation / sort order έχεις στην βάση σου;

Greek_CI_AS
    2. Όταν λες ότι δεν βλέπεις τα δεδομένα σωστά τι ακριβώς βλέπεις; Αυτό συμβαίνει μόνο με τους Ελληνικούς χαρακτήρες;

βλέπω λατινικούς χωρίς νόημα / ναι
    3. Όταν κάνεις insert μέσα από το SQL Server Enterprise Manager (SSMS) είτε κατευθείαν πάνω στον πίνακα είτε με insert statement βλέπεις σωστά τα δεδομένα;

ναι
    4. Όταν εφτιαξες το SqlDatasource τι provider χρησιμοποίησες;

.ΝΕΤ Framework Data Provider for SQL Server
    5. Η εφαρμογή σου είναι Desktop ή Web;

Desktop

Δοκιμάζοντας ξανά την εφαρμογή για να σου απαντήσω βρήκα να δουλέψει σωστά χωρίς Local Database Caching. Παράξενο, στην αρχή δεν δούλευε καθόλου χωρίς caching, και με caching όπως περιέγραψα. Τώρα φαίνεται ok, σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ, μήπως θα σε ξαναενοχλήσω.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems