Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Save & Load

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Firebrand. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 11-05-2009, 10:43. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-05-2009, 17:08 50570

Save & Load

Γεια χαρά σε όλους. Θέλω να σώσω ορισμένα δεδομένα από την εκτέλεση του προγράμματος μου αλλά όχι σε αρχείο. Υπάρχει κάποια δομή στην οποία μπορώ να σώζω πριν κλείσω την εφαρμογή μου και στην συνέχεια όταν χρειαστεί να τα κάνω Load. Επίσης δεν θέλω να τα σώζω στην Registry. Θα προτιμούσα κάποια δομή την οποία να την ενσωματώνω στον κώδικά μου (Κώδικας Visual Basic.NET - Studio 2008). Ευχαριστώ πολύ.
  •  08-05-2009, 20:03 50576 σε απάντηση της 50570

Απ: Save & Load

Τί εννοείς δομή? Και γιατί δεν σου κάνει ο σκληρός, το registry, ή μία βάση δεδομένων?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  11-05-2009, 01:38 50606 σε απάντηση της 50576

Γεια! Θα προτιμούσα για την δουλειά μου κάτι στην μορφή ενός πίνακα ο οποίος να είναι ενσωματωμένος στον κώδικά μου. Ξέρω ότι γενικότερα όλες οι μεταβλητές μπορούν προσωρινά να αποθηκευτούν κάπου κατά το Runtime αλλά θα προτιμούσα τα δεδομένα να μένουν με την εφαρμογή και όχι σε κάποιο αρχείο ή σε βάση δεδομένων μετά το κλείσιμο της εφαρμογής. Τέλος πάντων διάβασα και έμαθα ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται οπότε κατέληξα στον πίνακα μια βάσης. Ευχαριστώ.
  •  11-05-2009, 08:38 50607 σε απάντηση της 50606

Νομίζω ότι για να σώσεις κάποιες παραμέτρους της εφαρμογής σου ο πιο ενεδειγμένος τρόπος είναι τα Application Configuration files. Διάβασε αυτή τη συζήτηση(http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/33497.aspx) για να δεις κάποιες απόψεις πάνω σε αυτό.

Manos
  •  11-05-2009, 10:43 50610 σε απάντηση της 50606

Firebrand:
    ... να μένουν με την εφαρμογή και όχι σε κάποιο αρχείο ή σε βάση δεδομένων μετά το κλείσιμο της εφαρμογής. Τέλος πάντων διάβασα και έμαθα ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται οπότε κατέληξα στον πίνακα μια βάσης....

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τί ακριβώς συμβαίνει με τις εφαρμογές και τα αρχεία. Τα δεδομένα τα οποία θέλεις να διατηρήσεις από τη μία εκτέλεση της εφαρμογής μέχρι την επόμενη κάπου πρέπει να αποθηκευτούν. Καθώς η εφαρμογή δεν εκτελείται, δεν είναι δυνατόν να τα κρατήσει η ίδια. Ακριβώς επειδή δεν μπορεί η εφαρμογή να κρατήσει τα δεδομένα, χρησιμοποιούνται αρχεία και βάσεις δεδομένων.

Για καθαρά ιστορικούς λόγους, να αναφέρω ότι πριν από 20+ χρόνια η Smalltalk δεν είχε την έννοια της εφαρμογής η οποία ξεκινάει-σταματάει και απαιτεί αποθήκευση κάπου αλλού. Τα πάντα ήταν αντικείμενα και αντί να σταματήσει η εφαρμογή, "πάγωνε" και η κατάσταση όλων των αντικειμένων αποθηκευόταν όπως ήταν. Κάτι σαν το Hibernate των Windows. Η τεχνική αυτή όμως δεν μπορούσε να εφαρμοστεί παρά μόνο σε ελάχιστες κατηγορίες εφαρμογών κι έτσι εγκαταλείφθηκε.

Αλήθεια, γιατί θέλεις κάποιο ιδιαίτερο τρόπο αποθήκευσης? Ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημα που προσπαθείς να λύσεις? Η ερώτηση σου στην ουσία ήταν "έχω ένα πρόβλημα και νομίζω ότι η λύση είναι η τάδε, αλλά δεν μου δουλεύει". Το πρόβλημα ποιό είναι ? Αν μας το περιγράψεις ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems