Firebrand:... να μένουν με την εφαρμογή και όχι σε κάποιο αρχείο ή σε βάση δεδομένων μετά το κλείσιμο της εφαρμογής. Τέλος πάντων διάβασα και έμαθα ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται οπότε κατέληξα στον πίνακα μια βάσης....
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τί ακριβώς συμβαίνει με τις εφαρμογές και τα αρχεία. Τα δεδομένα τα οποία θέλεις να διατηρήσεις από τη μία εκτέλεση της εφαρμογής μέχρι την επόμενη κάπου πρέπει να αποθηκευτούν. Καθώς η εφαρμογή δεν εκτελείται, δεν είναι δυνατόν να τα κρατήσει η ίδια. Ακριβώς επειδή δεν μπορεί η εφαρμογή να κρατήσει τα δεδομένα, χρησιμοποιούνται αρχεία και βάσεις δεδομένων.
Για καθαρά ιστορικούς λόγους, να αναφέρω ότι πριν από 20+ χρόνια η Smalltalk δεν είχε την έννοια της εφαρμογής η οποία ξεκινάει-σταματάει και απαιτεί αποθήκευση κάπου αλλού. Τα πάντα ήταν αντικείμενα και αντί να σταματήσει η εφαρμογή, "πάγωνε" και η κατάσταση όλων των αντικειμένων αποθηκευόταν όπως ήταν. Κάτι σαν το Hibernate των Windows. Η τεχνική αυτή όμως δεν μπορούσε να εφαρμοστεί παρά μόνο σε ελάχιστες κατηγορίες εφαρμογών κι έτσι εγκαταλείφθηκε.
Αλήθεια, γιατί θέλεις κάποιο ιδιαίτερο τρόπο αποθήκευσης? Ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημα που προσπαθείς να λύσεις? Η ερώτηση σου στην ουσία ήταν "έχω ένα πρόβλημα και νομίζω ότι η λύση είναι η τάδε, αλλά δεν μου δουλεύει". Το πρόβλημα ποιό είναι ? Αν μας το περιγράψεις ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos