Έχεις δώσει ήδη την απάντηση μόνος σου, οπότε δεν είμαι σίγουρος τί ζητάς. Η γλώσσα αλλάζει από την κλάση InputLanguage, μέσω του CurrentInputLanguage property. Μπορείς να βρεις το κατάλληλο InputLanguage μέσω της InputLanguage.FromCulture δίνοντας το κατάλληλο CultureInfo, π.χ. CultureInfo.GetCultureInfo("el-GR"). Οπότε, ποιά είναι η ερώτηση? Όλα τα παραπάνω τα βρήκα απλά ακολουθώντας την ερώτηση σου. Ο κώδικας ο οποίος δοκίμασα είναι
Dim culture As CultureInfo = CultureInfo.GetCultureInfo("el-GR")
Dim language As InputLanguage = InputLanguage.FromCulture(culture)
InputLanguage.CurrentInputLanguage = language
Όσον αφορά το "Application", το λειτουργικό το ίδιο θυμάται για κάθε εφαρμογή σε ποιά γλώσσα είναι γυρισμένο το πληκτρολόγιο. Αν εκτελέσω τον παραπάνω κώδικα ενώ έχω ανοικτό π.χ. το Notepad, στην εφαρμογή μου θα γράφω ελληνικά ενώ στο Notepad θα συνεχίσω να γράφω αγγλικά.
Τέλος, τί προσπαθείς να κάνεις και γιατί? Δεν ρωτάω τί κώδικα ή τί API προσπαθείς να καλέσεις, αλλά τί προσπαθείς να πετύχεις όπως θα το έβλεπε ο χρήστης?
Μήπως προσπαθείς να αναγκάσεις τη γλώσσα του πληκτρολογίου να γίνει ελληνική για κάποια φόρμα ή πεδίο, ανεξαρτήτως του τί έχει επιλέξει ο χρήστης, για λόγους validation? Αν θέλεις να κάνεις validation σε ένα πεδίο, είναι προτιμότερο να βάλεις το κατάλληλο validation στο πεδίο που θέλεις παρά να αλλάξεις τη γλώσσα του πληκτρολογίου. Αν αλλάξεις τη γλώσσα θα πρέπει να θυμηθείς να την επιστρέψεις όπου την είχε ο χρήστης όταν πας σε άλλο πεδίο. Αυτό όμως μπορεί να μπλέξει το χρήστη ο οποίος τώρα βλέπει τη μία γλώσσα, τώρα την άλλη κλπ.
Μην ξεχνάς ότι η ρύθμιση του πληκτρολογίου είναι κάτι το οποίο έχει επιλέξει ο ίδιος ο χρήστης. Οι χρήστες εκνευρίζονται ιδιαίτερα όταν μία εφαρμογή προσπαθεί να φερθεί "έξυπνα" και να αλλάξει τη συμπεριφορά την οποία έχει καθορίσει ο ίδιος ο χρήστης. Μπορεί μερικές φορές να μπερδεύονται επειδή π.χ. ξέχασαν το πληκτρολόγιο στα αγγλικά αντί για τα ελληνικά, αλλά αυτό διορθώνεται πολύ εύκολα. Αντίθετα, θα εκνευριστούν αρκετά αν η εφαρμογή αρνείται να δεχτεί την γλώσσα που επιλέγουν.
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos