Πάμε για τα θετικά πρώτα,
είχα δουλέψει για ένα Project (asp 3.0 και άγιος ο θεοός. η λέξη .Net δεν σήμαινε τίποτα....) δουβλίνο για 3 μήνες από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο 2000.
Πολύ ζεστοί άνθρωποι, πολύ ωραία πόλη, ανθρώπινη και γουστάρουνε τους έλληνες.
Πολύ πιο φτηνά από λονδίνο, που ζούσα μέχρι τότε.
Καμία σχέση με αθήνα σε θόρυβο και κίνηση.
Τότε ήτανε η χρυσή εποχή της Ιρλανδίας. το ιρλανδικό θαύμα. όλα τα europe headquarters, apple,microsoft, κ.τ.λ ήτανε εκεί (και ίσως είναι ακόμα)
παίζανε τρελοί μισθοί. ήτανε το οικονομικό Boom.
γενικά αν τα λεφτά είναι καλά, και εγγυημένα και το project ενδιαφέρον είναι καλή φάση για να πας.
και έχει και πολύ ωραίο κόσμο , από όλη την ευρώπη. είναι πολυπολιτισμικό μέρος.
φανταστικές Pubs.
καταπληκτικά φτηνές τιμές με ryanair για λονδίνο , μαντσεστερ, edinburgh. μιλάμε για 20 λίρες με επιστροφή, όταν πήγα εγώ.... super...
αν σου αρέσουνε οι κοκκινομάλες, είσαι στο σωστό μέρος...

Αρνητικάακόμα και αν έχεις PHD in English literature from Oxford university, αμα καταλαβαίνεις τι λέει ο μέσος Ιρλανδός στο δρόμο, να μου γράψεις.
μέσα στην εταιρεία κανένα πρόβλημα.συνηθίζεις μετά από ένα μήνα όσο αφορά την προφορά.
πραγματικά κακός καιρός και ομίχλη το χειμώνα αλλά ακόμα και την άνοιξη...
γενικές συμβουλές αν πας
- Ο sheakspeare ήτανε Iρλανδός. εσύ αυτό θα πεις αν σε ρωτήσουνε
- αν σου πούνε πως νιώθεις για την βασίλισσα και το Ηνωμένο Βασίλειο, πες ότι είναι μια γριά που κυβερνάει ένα μάτσο ηλίθιους. θα σε κεράσουνε πολλά pints.
- Μην κάνεις πολιτικές συζητήσεις.... Τα παίρνουνε στο κρανίο
- Μην πας να παίξεις rugby... θα σε πατήσουνε κάτω. άσε έχω εμπειρία....
- μην πας ποτέ σε highland games. εκτός αν θες να δεις κάτι τεράστιους Ιρλανδούς να σου πετάνε τεράστια σφυριά.......

- Πρέπει να μπορείς να πιείς 5 Pints of lager, τουλάχιστον.... για να κάνεις ένα ιρλανδό φίλο...

Νικόλαος Καντζέλης
BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT