Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Custom Settings

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gspiros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος gspiros στις 31-07-2009, 14:27. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-07-2009, 21:35 52865

Custom Settings

Έχω φτιάξει μια class που κληρονομεί από την ConfigurationSection, για να φτιάξω κάποια custom settings και μια άλλη class που φορτώνει αυτά τα settings.
    Αυτό σε Web.

Πρόσθεσα το project αυτό (custom settings class + Loader class) σε ένα WinForm, αλλά συνέχεια πέρνω ConfigurationErrorsException was unhandled...
    Υποθέτω ότι φταίει το ότι το όνομα του app.config, αλλάζει μετά το compile αλλά δεν είμαι σίγουρος.
    Φταίει αυτό?

Κάτι ακόμα η class Loader που φορτώνει τα settings, χρησιμοποιεί το παρακάτω:
    Config config = (Config)System.Configuration.
                            ConfigurationManager.GetSection("Test/Test");

Το exception το πέρνω στον παραπάνω κώδικα και σκέφτομαι μήπως αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω μόνο σε web εφαρμογές.

Τι ισχύει τελικά?
    Χρειάζομαι κάποιον κώδικα που να φορτώνει τα custom settings και σε web και σε win.
    Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω?
  •  30-07-2009, 22:33 52866 σε απάντηση της 52865

Απ: Custom Settings

Γιατί δεν χρησιμοποιείς απλά τα Project Settings? Μπορείς άνετα να προσθέσεις όποια settings θέλεις και το Visual Studio θα σου δημιουργήσει αυτόματα την κλάση Settings με ένα strongly-typed property για κάθε Project Setting που θα ορίσεις. Όσο για το ConfigurationErrorsException, που εμφανίζεται και τί περιέχει στα properties του? Αυτό το exception σου λέει ακριβώς που βρήκε το error (Filename, Line, Errors properties). Τα κοίταξες?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  31-07-2009, 13:51 52880 σε απάντηση της 52866

Διότι φτιάχνω μια class που θα χρησιμοποιώ και σε web και σε win, για να φορτώνω κάποιες παραμέτρους.

Το exception είναι αυτό:
    Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη δημιουργία του χειρισμού της ενότητας παραμέτρων για το Test/Test: Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση του τύπου 'Test.Configurations.ProviderConfiguration' από τη συγκρότηση 'System.Configuration, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'. (C:\Users\Spiros\Documents\Visual Studio 2008\Projects\CustomSettingsTest\WindowsFormsApplication1\bin\Debug\WindowsFormsApplication1.vshost.exe.Config line 5)

όπου WindowsFormsApplication1.vshost.exe.Config (είναι ίδιο με το app.config που έχω δημιουργήσει εγώ στο project):

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    <configuration>
        <configSections>
            <sectionGroup name="Test">
                <section name="Test" type="Test.Configurations.ProviderConfiguration"></section>   (<--line 5)
            </sectionGroup>
        </configSections>

<Test>
            <Test DefaultProvider="SqlProvider">
                <providers>
                    <clear/>
                    <add name="SqlProvider" type="Providers.SqlProvider" />
                </providers>
            </Test>
        </Test>
    </configuration>

Το θέμα είναι ότι ακριβώς ο ίδιος κώδικας (custom settings class, config file κτλ...) τρέχει σε web, ενώ σε console ή winform μου πετάει αυτό!

Έχει συναντήσει κανείς το ίδιο πρόβλημα?
  •  31-07-2009, 14:27 52881 σε απάντηση της 52880

Τελικά πρόσθεσα το assemply name
    <section name="Test" type="Test.Configurations.ProviderConfiguration,Test"></section>
    και δούλεψε!

Για ποίον όμως λόγο τρέχει κανονικά χωρίς το assemly name σε web, αλλά όχι σε win?
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems