Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόσβαση στο Outlook ή στον Exchange Server

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Karist. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Karist στις 02-10-2009, 08:39. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-10-2009, 12:41 54171

Πρόσβαση στο Outlook ή στον Exchange Server

Γεια σας, για άλλη μια φορά θα ζητήσω τη βοήθεια της κοινότητας του dotNetZone.gr, με δυο ερωτήματα.

1. Μπορώ, μέσα από μια ιστοσελίδα, να έχω πρόσβαση στο Outlook και να παίρνω π.χ. τις "Επαφές" ( χωρίς την ύπαρξη Exchange Server );
    2. ή  πρόσβαση μέσα από μια ιστοσελίδα στον  Exchange Server ;

Ευχαριστώ πολύ

•  01-10-2009, 13:13 54178 σε απάντηση της 54171

Απ: Πρόσβαση στο Outlook ή στον Exchange Server

στο 2 τι εννοείς? Εννοείς να έχεις πρόσβαση στο address Book του Exchange?  Δηλαδή στο active directory του Domain για να πάρεις τα mail των χρηστών? 
    Αν εννοείς αυτό τότε υπάρχει η λύση και λέγεται System.DirectoryServices Namespace. Ειδικά με το .net framework 3.5 μας ήρθε μια πολύ καλή λύση που λέγεται System.DirectoryServices.AccountManagement. Δες εδώ ένα καλό άρθρο στο CodeProject.

Το 1 δεν το συνιστώ. Στην δική μου εμπειρία τουλάχιστον επειδή γίνεται με unmanaged κώδικα μόνο προβλήματα μου δημιουργούσε και στην ουσία κατάνταγε unusable. Βέβαια αν δεν έχεις domain είναι μια λύση.

Manos
  •  01-10-2009, 13:24 54180 σε απάντηση της 54178

Να μπορώ από τον Exchange Server, να παιρνω δεδομένα από τις "Επαφές" που έχει ο χρήστης στο δικο του mailbox και να έχω πρόσβαση στα "Εισερχόμενα" ή σε άλλο folder.

Ευχαρίστώ πολυ για την άμεση ανταπόκριση.

•  01-10-2009, 13:50 54182 σε απάντηση της 54180

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά η Microsoft δίνει SDK για integration με τον exchange. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο. Με λίγο σωστό googling θα βρεις άκρη όμως.
    Manos
  •  01-10-2009, 16:14 54188 σε απάντηση της 54182

Ο Exchange ήδη εμφανίζει contacts, mailboxes, calendars μέσω του Outlook Web Access. Επιπλέον, υπάρχουν και web services τα οποία μπορείς νακαλέσεις. Τέλος ο Sharepoint Server έχει web parts τα οποία δείχνουν τα contacts, inbox, calendar του χρήστη. Μήπως σου κάνει κάποια από αυτές τις λύσεις? Το μόνο ζητηματάκι είναι ότι ο Exchange admin πρέπει να ενεργοποιήσει το OWA ή τα web services.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  02-10-2009, 08:39 54208 σε απάντηση της 54188

Καλημέρα σας, συγνώμη για την αργοπορημένη απάντησή μου

Αυτό που θέλω να κάνω είναι, μέσα από την δική μου εφαρμογή αποστολής ηλ. μηνυμάτων που έχω φτιάξει, να έχει ο χρήστης τη δυνατότητα να επιλέγει τους παραλήπτες, από τις επαφες που έχει στον Exchange.  

Η λύση με Outlook Web Access μου κάνει, καθώς επίσης και τα web services, αν καταφέρω να τα συνδέσω με καποιο τρόπο.

Στο εταιρικό δίκτυο υπάρχει Exchange  2003 και το Outlook Web Access είναι ενεργοποιημένο, δεν γνωρίζω όμως αν ο Exchange  2003 έχει έτοιμα  web services για να ενεργοποιηθούν,  θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems