Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αρχάριος σε sql server 2005 express-- δημιουργία νέας ΒΔ

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DUDE!!. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος gkaz στις 02-11-2009, 13:14. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-10-2009, 20:13 54825

Αρχάριος σε sql server 2005 express-- δημιουργία νέας ΒΔ

έχω εγκαταστήσει τον sql server 2005 express edition στον laptop μου και το sql server management studio express. Αφού ανοίγω τον τελευταία θέλω να δημιουργήσω μία νέα database. κάνω διπλό κλικ λοιπον στον object epxplores στον φάκελο database και επιλέγω new database. αφού μου ανοίξει το παράθυρο διαλόγου πληκτρολογώ το όνομα της βάσης που θέλω να δημιουργήσω, πατάω ok και μου βγάζει το εξής μηνυμα λάθους::
    TITLE: Microsoft SQL Server Management Studio Express
    ------------------------------

Create failed for Database 'test'.  (Microsoft.SqlServer.Express.Smo)

For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Server&ProdVer=9.00.3042.00&EvtSrc=Microsoft.SqlServer.Management.Smo.ExceptionTemplates.FailedOperationExceptionText&EvtID=Create+Database&LinkId=20476

ADDITIONAL INFORMATION:

An exception occurred while executing a Transact-SQL statement or batch. (Microsoft.SqlServer.Express.ConnectionInfo)

CREATE DATABASE permission denied in database 'master'. (Microsoft SQL Server, Error: 262)

For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Server&ProdVer=09.00.4053&EvtSrc=MSSQLServer&EvtID=262&LinkId=20476

BUTTONS:

OK

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι κάνω λάθος και τι πρέπει να κάνω για να δημιουργήσω μία database???? βρήκα και κάποια tutorial τα οποία όμως δεν κάνουν κάποια διαφορετικά βήματα απο αυτά που κάνω.
    ευχαριστώ

•  29-10-2009, 21:50 54828 σε απάντηση της 54825

Απ: Αρχάριος σε sql server 2005 express-- δημιουργία νέας ΒΔ

Τι authentication χρησιμοποιείς για να κάνεις Login στο SQL Management Studio?

Αν είναι Windows Authentication τότε θα πρέπει να κάνεις Login με τον BuiltIn User που είναι και ο

Administrator προφανώς του μηχανήματος! Αλλιώς μπήκες με τον sa (sysadmin) και SQL Authentication

και δεν νομίζω να είχες τέτοιο πρόβλημα. Γενικά αν δεν κάνω λάθος έχεις Authentication πρόβλημα, εξου και το:

CREATE DATABASE permission denied in database 'master'. (Microsoft SQL Server, Error: 262)

Ακόμη αν έβαζες αυτή την γραμμή στο Google επίσης θα σου βγάλει και αυτό το ενδιαφέρον article στο MSDN.

Αν έχεις Windows Vista δές το, έχει να κάνει με το UAC που απενεργοποιώ πάντα....και δεν μου έχει τύχει παρόμοιο πρόβλημα.

•  29-10-2009, 22:06 54830 σε απάντηση της 54828

Το πρόβλημα πράγματι εμφανίζεται στα Vista αλλά δεν έχει να κάνει με το UAC. Οι administrators του PC στα Vista ΔΕΝ είναι αυτόματα και administrators στον SQL Server. Θα πρέπει να προστεθούν από το Surface Area Configuration. Η διαδικασία περιγράφεται εδώ.

Εδώ που τα λέμε πάντως είναι καιρός να αρχίσει κανείς να σκέφτεται να περάσει σε 2008. Ο 2008 R2 είναι σε CTP ήδη και όταν βγει κανονικά, χαιρετίσματα ο 2005 ...

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-10-2009, 22:34 54831 σε απάντηση της 54830

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να επισημάνω και για αυτό, αλλά έχω καιρό να δώ εγκατάσταση SQL Server 2005, και δεν θυμόμουν

αν τον κάνει αυτόματα ή όχι, thanx for the remind. Στον SQL Server 2008 είσαι αρχηγός κάνοντας στην διάρκεια του Setup

Add Current Account... ;)

•  30-10-2009, 19:46 54845 σε απάντηση της 54831

ευχαριστώ πολύ παιδιά αυτό ήταν το  έκανα. τώρα δημιούργησα μία βάση με 4 πίνακες αλλα μου δημιουργεί ένα άλλο προβλημα όταν πάω να εκτελέσω κάποιο sql ερώτημα. μου δίνει τα αποτελέσματα πολλές φορές. τι εννοω; για παράδειγμα στο παρακάτω sql ερώτημα θα έπρεπε να μου εμφανίζει 2 ονόματα. μου εμφανίζει τα σωστά ονόματα αλλά απο 8 φορές το καθένα!!!!! νομίζω ότι το sql ερωτημα το έχω σωστά τι μπορεί να έχω κάνει λάθος στην βάση???
    select employee.ename from employee,certified,aircraft
    where employee.eid = certified.eid and certified.aid = (select aircraft.aid from aircraft where aircraft.aname = 'bell 206');

παρακάτω είναι το αποτέλεσμα που μου δίνει. ενώ θα έπρεπε να μου βγάζει μόνο τα 2 ονόματα μου βγάζει το καθένα απο 8 φορές. εχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να είναι?

Παπαδόπουλος Γιώργος                             
    Παπαδόπουλος Γιώργος                             
    Παπαδόπουλος Γιώργος                             
    Παπαδόπουλος Γιώργος                             
    Παπαδόπουλος Γιώργος                             
    Παπαδόπουλος Γιώργος                             
    Παπαδόπουλος Γιώργος                             
    Παπαδόπουλος Γιώργος                             
    Παπακωνσταντίνου Μανώλης                         
    Παπακωνσταντίνου Μανώλης                         
    Παπακωνσταντίνου Μανώλης                         
    Παπακωνσταντίνου Μανώλης                         
    Παπακωνσταντίνου Μανώλης                         
    Παπακωνσταντίνου Μανώλης                         
    Παπακωνσταντίνου Μανώλης                         
    Παπακωνσταντίνου Μανώλης                         
  •  30-10-2009, 20:49 54846 σε απάντηση της 54845

Προσοχή στην Sql. Σου λείπει το group by στο employee.eid.

Μάθε να γράφεις τις συνδέσεις με inner join. Αν δεν έχεις εμπειρία σε αυτό χρησιμοποίησε το design query editor του Management studio για να σου βγάζει την SQL.

Manos
  •  30-10-2009, 21:24 54848 σε απάντηση της 54846

δεν κατάλαβα τι εννοείς? πως γίνετε δλδ με group by??????
  •  30-10-2009, 21:29 54849 σε απάντηση της 54848

select max(employee.ename) from employee,certified,aircraft
    where employee.eid = certified.eid and certified.aid = (select aircraft.aid from aircraft where aircraft.aname = 'bell 206')
    group by employee.eid 

Manos
  •  30-10-2009, 23:27 54853 σε απάντηση της 54848

Αν κατάλαβα καλά, μήπως θέλεις να πάρεις DISTINCT αποτελέσματα? Επειδή λές θα έπρεπε να σου εμφανίζει

δύο φορές το όνομα, θα ήθελες δηλαδή υποθέτω να μην εμφανίζει διπλοεγγραφές! η λύση είναι DISTINCT.

•  02-11-2009, 13:14 54893 σε απάντηση της 54845

Το πρόβλημά σου δεν είναι ούτε στο group ούτε στο distinct αλλά στο σύνολο της προσέγγισης στην δημιουργία του query σου.

Πρόβλημα

Όταν λες select * from a,b,c τότε ο server θα επιλέξει όλες τις εγγραφές από το a, όλες από το b και όλες από το c, θα κάνει όλους τους εφικτούς συνδυασμούς και θα σου επιστρέψει το γινόμενο των εγγραφών από αυτούς τους πίνακες.

Πχ. 5 εγγραφές από τον a, 2 από τον b και 3 από τον c => 30 εγγραφές.

Σε κάθε εγγραφή θα έχεις όλες τις στήλες από όλους τους πίνακες.

Παίρνεις 8 φορές το κάθε όνομα διότι έχεις περάσει 8 αεροσκάφη. Αν είχες περάσει 9 θα έπαιρνες 9 φορές το κάθε όνομα.

Λύση

Από όσο μπορώ να καταλάβω το παραπάνω δεν είναι αυτό που θες. Έχεις σχέσεις μεταξύ των πινάκων και θες να εξάγεις το συνδυαστικό τους αποτέλεσμα. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα joins. Δες εδώ.

Εσύ προφανώς θες κάτι τέτοιο.

SELECT employee.ename FROM (employee

INNER JOIN certified ON employee.eid = certified.eid)

INNER JOIN aircraft ON certified.aid = aircraft.aid

WHERE aircraft.aname='bell 206'

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems