Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kostikas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kostikas στις 02-02-2010, 22:44. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-01-2010, 17:35 56722

    Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Αγαπητοί μου συμφορουμίτες αντιμετοπίζω ή μάλλον σύντομα θα αντιμετοπίσω ένα σοβαρό πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθηεία σας.

    Ένας πολύ καλός φιλαράκος δουλέυει μια εφαρμογή η αποία αποθηκεύει τα δεδομένα της σε μια access data base (για τις οποίες ιδέα δεν έχω).

    Η εφαρμογή κατά καιρούς εμφάνιζε κάποια προβλήματα π.χ δεν εμφάνιζε όλους τους πελάτες από το Α-Ω αλλά από το Α-Κ .

    Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν κάναμε μέσα από την εφαρμογή ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ (Ανανδιοργάνωση ή επιδιόρθωση) το πρόβλημα λυνόναν.

    Από ένα χρονικό σημείο, κατα την επιδιόρθωση ή την αναδιοργανωση των δεικτών μου εμφανίζονται τα παρακάτω σφάλματα  

    1) Κατά την διαδικασία Επιδιότθωσης:

    foo.mdb isn't an index in this table. Look in the Indexes collection of the tabledef object to determine the valid index names., Error coppying data files count.

    2) Κατά την διαδικασία Ανανδιοργάνωσης:

    Database already exist., Error Copying data files count.

    Η εφαρμογή δουλεύει σωστά, τα πάντα προς το παρόν δουλεύεουν σωστά πλην αυτών των ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ διαδικασιών της αναδιοργάνωσης και της επιδιόρθωσης. 

    Η εφαρμογή είναι δεκαετίας και κατασκευαστής δεν θέλει να ασχοληθεί με το πρόβλημα. ΤΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΩ;

    Γνωρίζετε αν υπάρχουν εταιρείες που ασχολούνται με τέτοια προβλήματα;

    ...

    Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια. Crying

     


    Μηδεν Αγαν
  •  27-01-2010, 18:05 56723 σε απάντηση της 56722

    Απ: Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ


    θα σου πρότεινα όσο αφορά το backend να πας από access σε sql server 2005 express edition(max database = 4GB). είναι free και είναι κανονικό RDBMS.ειδικά από όταν μεγαλώνουνε τα δεδομένα σου, και αρχίζουνε τα data corruption προβλήματα πρέπει να πας σε κανονικό RDBMS.

    έχει καλύτερο Performance, έχει γραφικά εργαλεία για να κάνεις backup e.t.c

    πιστεύω ότι και αυτό το edition του Sql server σου κάνει.

    μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ

    εδώ μπορείς να βρεις κάποια ωραία videos για τον sql server express. έχει άπειρο documentation στο Internet για να το μάθεις καλύτερα.


    Υπάρχει ολόκληρο tool ( SQL Server Migration Assistant 2008  ) το οποίο μπορείς να κατεβάσεις από εδώ για να κάνεις migrate τα data σου από access σε sql server.

    δεν ξέρω πως ο φίλος σου έχει υλοποιήσει την εφαρμογή του, ή τι τύπου εφαρμογή είναι αλλά δεν νομίζω να θέλει να αλλάξει πολύ τον data access κώδικα του για να έχει πρόσβαση στην βάση του sql server.



    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  27-01-2010, 18:51 56728 σε απάντηση της 56723

    Απ: Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Νικόλα τα λες πολύ ωραία, όμως δεν έχω τον χρόνο και δεν πληρώνομαι γι' αυτή την μετάβαση.

    Τα βιντεάκια θα τα δώ διότι είμαι ακόμα στην φάση της εκμάθησης.


    Μηδεν Αγαν
  •  28-01-2010, 10:12 56750 σε απάντηση της 56722

    Απ: Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Προσπάθησε να κάνεις αντιγραφή την βάση σε άλλο αρχείο mdb. Πως θα γίνει αυτό.

    Θα φτιάξεις μια κενή βάση. Μετά θα κάνεις Import τους πίνακες και μετά με πολύ προσοχή θα φτιάξεις τα Indexes αν δεν έχουν έρθει σωστά και τα relations. Μετά αν όλα έχουν πάει καλά χρησιμοποίησε αυτό το αρχείο ως backend. Βάλε και μια διαδικασία να κάνεις συχνά Compact and Repair Database (Το ίδιο κάνει και η εφαρμογή σου)


    Επίσης πόσο μέγεθος έχει το αρχείο mdb. Το όριο για την Access 2003 είναι 2GB αλλά από το 1 αρχίζεις να έχεις σημαντικά προβλήματα performance.

    Πολύ πιθανό να έχεις φτάσει στο όριο λειτουργίας της Access άρα αναγκαστικά θα χρειαστείς να κάνεις migrate σε κάποια πραγματική βάση δεδομένων. 




     

    Manos
  •  29-01-2010, 10:16 56776 σε απάντηση της 56750

    Απ: Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Τελικά θα κάνω τα όσα συμβουλεύεις φιλέ manosb.

    Σκέφτηκα μήπως υπάρχει κανένα εργαλείο με το οποίο να γίνει η διαδικασία πιό αυτόματα.

    Η συγκεκρυμένη εφαρμογή έχει περί τα 40 .mdb αρχεία.

     


    Μηδεν Αγαν
  •  29-01-2010, 10:36 56778 σε απάντηση της 56776

    Απ: Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

    kostikas:
     Η συγκεκρυμένη εφαρμογή έχει περί τα 40 .mdb αρχεία.

    H Access έχει πολλά προβλήματα σε multiuser περιβάλλοντα. Το κλασσικό σενάριο η Access σε ένα shared folder και διάφοροι χρήστες οι εφαρμογές να χτυπάνε από παντού δημιουργεί προβλήματα. 
    Ειδικά σε περιπτώσεις που ακόμα και 2 χρήστες γράφουν στον ίδιο πίνακα δημιουργούνται locks  και καθυστερήσεις. (Αν και η εφαρμογή είναι κακογραμμένη χρησιμοποιώντας κέρσορες ακόμα και για απλά update κλαύτα χαράλαμπε)

    Μπορείς να χρειαστείς άμεσα update σε SQL Server.

    Manos
  •  29-01-2010, 15:09 56784 σε απάντηση της 56778

    Απ: Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Και για να μην υπάρχουν απορίες σχετικά με το τι εννοούμε προβλήματα, αυτό που κλήθηκα να "σώσω" ουκ ολίγες φορές, ήταν corrupted Access αρχεία, αποτέλεσμα της multiuser πρόσβασης.

    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  30-01-2010, 20:39 56819 σε απάντηση της 56722

    Απ: Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Επειδή και εγώ δουλεύω σε περιβάλλον με καμμιά 40 mdb το πρόβλημα σου μου φαίνεται παράξενο γιατι δεν το έχω ξαναδει.Το πρόβλημα που μου χτυπάει είναι αυτο με το Locked και με το Corruption.

    Υποψιάζομαι όμως οτι 2 τινά συμβαινουν

    1. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον κώδικα σου ...αυτο με το Tabledef με "υποψιάζει"  ότι με κώδικα δημιουργείς πίνακες on the fly.....εγώ τουλάχιστον πέτυχα πρόβλημα με Querydefs  και on the fly δημιουργία Queries.

    2. Εδώ είναι λίγο "κουφή" η κατάσταση.Οι βάσεις παίζουν "αψογα" σε Windows 2000 Server αλλά με Windows 2003 Server ειχαν πρόβλημα και "κλειδώναν" ...φταίνε κάτι ρυθμίσεις για FileLocks...με επιφύλαξη.

  •  01-02-2010, 21:06 56881 σε απάντηση της 56819

    Απ: Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Ο κώδικας δουλεέυει σωστά διότι αν τον τρέξω με νέα βάση όλα καλά.

    Μόνο με την βάση που δουλεύει ο φιλαράκος όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζοντε τα συγκεκρυμένα σφάλματα αρα υποθέτο πως είναι αποκλειστικά πρόβλημα της βάσης.


    Μηδεν Αγαν
  •  02-02-2010, 00:00 56890 σε απάντηση της 56722

    Απ: Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα links

    http://support.microsoft.com/kb/158933

    http://support.microsoft.com/kb/273956

    και αφού πάρεις backup (και επιβεβαιώσεις ότι το backup δουλεύει σωστά), δοκιμάζεις το repair με το jetcomp.

    Αν μπορείς προγραμματίζεις να κάνεις μετάπτωση σε sql server όσο πιο σύντομα γίνεται. Δοκίμασε έστω και την πιο απλή λύση (αν δεν παίζει η εφαρμογή παρά μόνο με access) να έχεις τα δεδομένα σου σε sql server και στην access να έχεις μόνο linked τους πίνακες από τον sql server.

    Κάνεις το καθημερινό backup πρώτη σκέψη το πρωΐ και τελευταία το βράδυ. Καλύτερα να χάνεις ακόμα και μια ώρα κάθε μέρα για να επιβεβαιώσεις ότι έχεις σωστό backup, παρά να πάς κάποια μέρα και απλώς να διαπιστώσεις ότι έχασες τα πάντα.

     

  •  02-02-2010, 22:44 56918 σε απάντηση της 56890

    Απ: Πρόβλημα με ACCESS Βάση δεδομένων, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω.

    Κωστίκας Big Smile


    Μηδεν Αγαν
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems