Αγαπητοί φίλοι,
καταρχάς σχεδιάζω μια εφαρμογή σε Java που μεταξύ άλλων θα παράγει παραστατικά (ΑΠΥ - Τιμολόγια). Επειδή απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, και σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θα πρέπει να σημαίνονται μέσω ΕΑΦΔΣΣ έχω τις εξής απορίες:
* Κατανοώ ότι μια λύση τύπου Β θα απαιτούσε πιστοποίηση του προϊόντος μου απο κάθε κατασκευαστή ΕΑΦΔΣΣ και απο το Υπουργείο. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρονοβόρο, οπότε...
* Καταφεύγοντας στην λύση Α, μετά απο την μελέτη των ΠΟΛ, παίζοντας με τον emulator της Micrelec κλπ, νομίζω ότι πρέπει να κάνω τα παρακάτω (παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος):
1. Η εφαρμογή μου παράγει ένα παραστατικό σε ένα φορματ τύπου PDF. Ο χρήστης ανοίγει το παραστατικό με τον Adobe Acrobat Reader...
2. ...O χρήστης εκτυπώνει το παραστατικό στον εκτυπωτή που κάνει observe το λογισμικό τύπου Α του ΕΑΦΔΣΣ. Τότε, αυτόματα, το type A software στέλνει το έγγραφο στο ΕΑΦΔΣΣ, σώζει τα a, b, c files και εκτυπώνει το τελικό παραστατικό στον εκτυπωτή προώθησης (πχ Laser), "κοτσάροντας" ΑΥΤΟΜΑΤΑ την ψηφιακή υπογραφή στο κάτω μέρος.
Το ερώτημά μου είναι, αφού το έγγραφο είναι σε PDF, είναι σίγουρο ότι το αρχείο a θα έχει μη αποδεκτούς χαρακτήρες, αφού σύμφωνα με την ΠΟΛ πρέπει να είναι αναγνώσιμο.
Τι τύπου λοιπόν πρέπει να είναι αυτό το έγγραφο ώστε να παράγονται σωστά και ΑΥΤΟΜΑΤΑ τα a αρχεία;
Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να μην έπιασα καλά την λογική, οπότε θα ήμουν ευγνώμων αν με διορθώνατε.
*** JavaEE - MS.Net συμμαχία ***
Φιλικά,
Τηλέμαχος