Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΕΑΦΔΣΣ - Φορολογικός Μηχανισμός και παραστατικά σε PDF

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tmanolat. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tmanolat στις 08-04-2010, 12:54. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-04-2010, 11:51 57986

ΕΑΦΔΣΣ - Φορολογικός Μηχανισμός και παραστατικά σε PDF

Αγαπητοί φίλοι,

καταρχάς σχεδιάζω μια εφαρμογή σε Java που μεταξύ άλλων θα παράγει παραστατικά (ΑΠΥ - Τιμολόγια). Επειδή απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, και σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θα πρέπει να σημαίνονται μέσω ΕΑΦΔΣΣ έχω τις εξής απορίες:

* Κατανοώ ότι μια λύση τύπου Β θα απαιτούσε πιστοποίηση του προϊόντος μου απο κάθε κατασκευαστή ΕΑΦΔΣΣ και απο το Υπουργείο. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρονοβόρο, οπότε...
    * Καταφεύγοντας στην λύση Α, μετά απο την μελέτη των ΠΟΛ, παίζοντας με τον emulator της Micrelec κλπ, νομίζω ότι πρέπει να κάνω τα παρακάτω (παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος):

1. Η εφαρμογή μου παράγει ένα παραστατικό σε ένα φορματ τύπου PDF. Ο χρήστης ανοίγει το παραστατικό με τον Adobe Acrobat Reader...
    2. ...O χρήστης εκτυπώνει το παραστατικό στον εκτυπωτή που κάνει observe το λογισμικό τύπου Α του ΕΑΦΔΣΣ. Τότε, αυτόματα, το type A software στέλνει το έγγραφο στο ΕΑΦΔΣΣ, σώζει τα a, b, c files και εκτυπώνει το τελικό παραστατικό στον εκτυπωτή προώθησης (πχ Laser), "κοτσάροντας" ΑΥΤΟΜΑΤΑ την ψηφιακή υπογραφή στο κάτω μέρος.

Το ερώτημά μου είναι, αφού το έγγραφο είναι σε PDF, είναι σίγουρο ότι το αρχείο a θα έχει μη αποδεκτούς χαρακτήρες, αφού σύμφωνα με την ΠΟΛ πρέπει να είναι αναγνώσιμο.
    Τι τύπου λοιπόν πρέπει να είναι αυτό το έγγραφο ώστε να παράγονται σωστά και ΑΥΤΟΜΑΤΑ τα a αρχεία;

Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να μην έπιασα καλά την λογική, οπότε θα ήμουν ευγνώμων αν με διορθώνατε.

*** JavaEE - MS.Net συμμαχία ***

Φιλικά,
    Τηλέμαχος
  •  08-04-2010, 12:02 57987 σε απάντηση της 57986

Απ: ΕΑΦΔΣΣ - Φορολογικός Μηχανισμός και παραστατικά σε PDF

PDF? Γιατί PDF? Είναι σίγουρα ο πιο περίεργος τρόπος να τυπώσεις κάτι που στην ουσία χρειάζεται απλά ένα ASCII printer. Εξάλλου, ο ΕΑΦΔΣΣ κρατάει και υπογράφει τα περιεχόμενα της ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ, όχι των τυχόν αρχείων που μπορεί να φτιάξεις εσύ για να δουλέψει η εφαρμογή σου, ούτε τα γραφικά, λογότυπα κλπ που μπορείς να τυπώσεις πριν ή μετά το κείμενο της απόδειξης. Αν μετά εσύ θέλεις για κάποιο λόγο τα περιεχόμενα αυτά να τα κάνεις PDF για να τα εκτυπώσεις, είναι δικό σου θέμα.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  08-04-2010, 12:12 57988 σε απάντηση της 57986

Ο νόμος λέει ότι το αρχείο a πρέπει να περιλαμβάνει όλη την απαραίτητη πληροφορία του παραστατικού (στοιχεία επιχείρησης, αριθμό παραστατικού κλπ κλπ) σε αναγνώσιμη MORF;H. 

short answer: ΤΧΤ. 

Εγώ έχω δουλέψει με 2 ειδών φορολογικών τύπου Α. Ο ένας είχε driver που έκανε το λειτουργικό να το βλέπει σαν απλό εκτυπωτή άρα το μόνο που έκανα ήταν να στέλνω από την εφαρμογή μου ένα απλό TXT για εκτύπωση (με τα κλασσικό API των Windows)  και μόνος του ο Driver το υπόγραφε στο τέλος του TXT και έφτιαχνε τα αρχεία a και b. 

Ο άλλος δεχόταν και αρχείο πάλι TXT σε ένα συγκεκριμένο Path με συγκεκριμένο όνομα και αναλάμβανε να το τυπώσει και να βγάλει τα a και β. 

Επειδή έχω δουλέψει και με τύπου Β το θεωρώ πολύ καλύτερη λύση για προφανείς λόγους. Ξέρεις αν δουλεύει ο φορολογικός πριν στείλεις την εκτύπωση, παίρνεις πίσω την υπογραφή και μπορείς να κάνεις αντίγραφα κλπ κλπ) 
    Όντως χρειάζεται πιστοποίηση από το υπουργείο αλλά είσαι σίγουρος ότι θέλει απο κάθε κατασκευαστή ΕΑΦΔΣΣ??? Δεν νομίζω, καλύτερα πριν πάρεις την απόφαση να επικοινωνήσεις με ένα κατασκευαστεί ΕΑΦΔΣΣ για να σου πει πια βήματα πρέπει να κάνεις. Ειδικά αν μιλάμε για εντατική τιμολόγηση ο τύπου Β είναι μονόδρομος. 

Manos
  •  08-04-2010, 12:20 57989 σε απάντηση της 57987

Αγαπητέ Παναγιώτη (επέτρεψέ μου τον ενικό)

Αν κατάλαβα καλά, αυτό που λές είναι:

* Στέλνω αυτόματα τα data σε ASCII εκτύπωση απευθείας στον type A printer, οπότε είμαι οκ με τα a files και γενικά με τον ΕΑΦΔΣΣ
    * Στην συνέχεια, διαβάζω απο κατάλληλο directory το b file για να πάρω την σήμανση και φτιάχνω το PDF με την σήμανση αυτή την οποία ο χρήστης στέλνει στον laser printer.
    Αυτό όμως δεν είναι αντιμετώπιση τύπου Β, όπου η εφαρμογή μου πρέπει να γνωρίζει την ύπαρξη του ΕΑΦΔΣΣ; Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι θεωρητικά ο τύπος Α είναι για εφαρμογές που έχουν άγνοια του ΕΑΦΔΣΣ! 

Μάλλον προέτρεξα με το PDF μιας και απο την εφαρμογή θα κάνει ο χρήστης preview και ΑΝ θέλει σώζει σε PDF, ενώ μπορεί να εκτυπώσει κατευθείαν χωρίς να έχει παραχθεί κάποιο αρχείο κάποιου φορμάτ

Τέλος αν τυχόν γράφω χαζομάρες έχε υπόψη σου ότι η εμπειρία μου είναι περισσότερο σε web javaee και ελάχιστα σε desktop εφαρμογές, εξ ου και η άγνοιά μου πχ σε θέματα printing.

Χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου

Φιλικά,
    Τηλέμαχος
  •  08-04-2010, 12:28 57992 σε απάντηση της 57988

Αγαπητέ manosB,

στις αναφορές σου για τύπο Α, καταλαβαίνω ότι στην 1η περίπτωση έκανες print το txt αρχείο, στην 2η έσωζες σε directory και τσίμπαγε το αρχείο η εφαρμογή του ΕΑΦΔΣΣ (spooling) για να το εκτυπώσει. 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι πως θα εκτυπώσω το report μου που περιλαμβάνει fonts, lines, images κλπ: Εσύ πως το έκανες; Εκ των υστέρων, διάβαζες το b αρχείο και παρήγαγες το report με την υπογραφή απο κάτω και εκτύπωνες στον laser? (ερωτήματα σιδηρόδρομος Tongue Tied)

Τέλος, δεν μιλάμε για εντατική τιμολόγηση, μιλάμε για <10 παραστατικά την ημέρα (ενοικιαζόμενα δωμάτια)

Ευχαριστώ,
    Τηλέμαχος

•  08-04-2010, 12:41 57994 σε απάντηση της 57992

tmanolat:
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι πως θα εκτυπώσω το report μου που περιλαμβάνει fonts, lines, images κλπ: Εσύ πως το έκανες; Εκ των υστέρων, διάβαζες το b αρχείο και παρήγαγες το report με την υπογραφή απο κάτω και εκτύπωνες στον laser? (ερωτήματα σιδηρόδρομος Tongue Tied)

Λοιπόν .

Καταρχήν οι περισσότεροι φορολογικοί έχουν δυνατότητα να εισάγουν header στο παραστατικό. Δηλαδή εσύ δηλώνεις μέσα από τον driver τους συνήθως τα στοιχεία της επιχείρισης και ένα λογότυπο και αυτοί το τυπώνουν 
    πάνω πάνω στο παραστατικό. Επίσης εγώ μέσα στο αρχείο χρησιμοποιούσα Escape Sequences για να ελέγχω τον εκτυπωτή. (change page, change line, bold font κλπ κλπ)

Τώρα καταλαβαίνεις το λόγο που γύρισα σε τύπου Β όσο πιο γρήγορα μπορούσα.

Ο άλλος τρόπος είναι να φτιάχνεις ένα απλοποιημένο txt να το στέλνεις να παίρνει υπογραφή και μετά να διαβάζεις (με loop μέσα σε foldersAngry) το αρχείο τύπου b που παράγεται να παίρνεις την υπογραφή, το κοτσάρεις πάνω στο PDF σου και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πρόσεξε όμως το TXT που θα δίνεις για εκτύπωση να περιέχει όλα τα απαραίτητα από το νόμο στοιχεία.  Εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος πάντως διότι έχει πολλά αρνητικά. Τι θα γίνει αν κολλήσει ο φορολογικός, πρέπει να ματσάρεις το αρχείο τύπου a με το παραστατικό σου και μετά να πάρεις το b κλπ κλπ

Manos
  •  08-04-2010, 12:54 57995 σε απάντηση της 57994

ok woody

είσουν κατατοπιστικότατος

ευχαριστώ πολύ
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems