Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με iis

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nikosmantis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nikosmantis στις 23-04-2010, 11:55. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-04-2010, 11:34 58290

Πρόβλημα με iis

Καλησπερα, το τελευταιο καιρό αντιμετωπιζω ενα προβλημα σε μια εφαρμογη που εχω αναπτυξει
    Εχω στησει μια web εφαρμογη μεσω της οποιας με http POST επικοινωνουν απομακρυσμενα 20 client pda συσκευες
    Το προβλημα ειναι οτι ανα μη καθορισμενα σημεια εντος της μερας ο IIS κολλαει - εννοοντας οτι δεν πεφτει το service - η πορτα 80 ειναι ανοικτη

Δοκιμασα να μεταφερω την εφαρμογη και σε διαφορετικο server αλλα δεν ελυσε το προβλημα.
    Μπορει καποιος αν εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα να με βοηθησει?
  •  23-04-2010, 11:45 58291 σε απάντηση της 58290

Απ: Πρόβλημα με iis

Η ερώτηση είναι μάλλον .... ασαφής. Τί θα πει κολλάει? Και γιατί νομίζεις ότι κολλάει ο IIS και όχι π.χ. η βάση ή η εφαρμογή σου? Κοίταξες τα logs της εφαρμογής, του IIS, της βάσης και του συστήματος για να δεις τί συμβαίνει? Έχεις βάλει logging πρώτα απ' όλα?

Μετά τί μπορεί να συμβαίνει .... μπορεί η εφαρμογή να ρίχνει exceptions και όσο τα χειρίζεται να νομίζεις ότι κόλλησε ο IIS. Μπορεί να έγινε deadlock στη βάση, με αποτέλεσμα να γίνονται timeouts όταν προσπαθείς να γράψεις, με αποτέλεσμα exceptions, κλπ, κλπ. Άλλο πιθανό πρόβλημα είναι η εφαρμογή σου να τρώει τόση μνήμη ώστε ο IIS την κάνει recycle στο τέλος. Αυτό μπορείς να το δεις και από το event log και από το performance monitor, από το Application Restarts counter

Πριν ψάξεις στον IIS για το πρόβλημα φρόντισε να προσδιορίσεις τα συμπτώματα και να εξασφαλίσεις ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στον απείρως πιθανότερο ύποπτο: την εφαρμογή

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  23-04-2010, 11:55 58293 σε απάντηση της 58291

Απ: Πρόβλημα με iis

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου, με restart του iis ολα παιζουν φυσιολογικα, θεωρω οτι το προβλημα ειναι στην εφαρμογη και οχι στον iis.
    Εχω βαλει loging στην εφαρμογη μου και δεν παρατηρω κατι περιεργο, η βαση της εφαρμογης μου ειναι mysql και η βαση λειτουργει κανονικα...

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems