Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

c# Database Form App

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò icecbr. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 19-06-2010, 00:39. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-06-2010, 02:19 59182

c# Database Form App

Γεια χαρα,

θελω να φτιάξω ενα Windows Form App, με μια βασούλα, σαν tables θα εχω το πελατολογιο, κινήσεις κτλ...

Βρήκα αυτόν εδώ τον οδηγό (και αρκετα παρόμοια βιντεο...), ευκολο κ οπως το θέλω σε φόρμα styl κ οχι σε datagrid(σαν το excel...)
    http://www.youtube.com/watch?v=T9MvlCX1Kco&feature=related

Εχω χάσει λίγο το μπούσουλα πώς να κάνω την σχέση στο πεδίο Πελάτης του πίνακα Κινήσεις (να σχετησω τον Πελάτη απο τον πίνακα Πελατολογιο...)
    σε ενα combobox...

Λογικά θέλει φτιάξιμο το DataSource του combobox να κοιτάει στο Πίνακα... γίνεται κάπως εύκολα (φτιάχνοντας τις σχέσεις στο Database Diagrams?) ή θελει κώδικα?
    καποιο παράδειγμα θα βοηθουσε πολύ! Η αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη λύση...

Ευχαριστω :)
  •  18-06-2010, 12:04 59196 σε απάντηση της 59182

Απ: c# Database Form App

Δυστυχώς, δεν μπορείς να μάθεις προγραμματισμό βλέποντας απλά ένα βίντεο των 10 λεπτών. Στην περίπτωση σου ζητάς να μάθεις πως δουλεύουν το ADO.NET, το data binding και τα WinForms. Ένα βιντεάκι θα σου δώσει μία ιδέα τί μπορεί να γίνει, δεν μπορεί όμως να σου μάθει αυτά τα πράγματα αν δεν τα καταλαβαίνεις ήδη.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το Beginner Developer Center του MSDN για Windows Development. Τα μαθήματα για σύνδεση σε βάση δεδομένων βρίσκονται στο Tier 3 αλλά δεν θα σου πρότεινα να πας απευθείας σε αυτά αν δεν καταλαβαίνεις ήδη πως δουλεύει το .NET και τα WinForms.

Τέλος, ετοιμάσου για διάβασμα, βιβλία και χρόνο. Το beginner θα σου δώσει τα βασικά για να ξεκινήσεις, δεν θα μπει όμως στις λεπτομέρειες. Αυτές θα τις βρεις στα κατάλληλα βιβλία και στο MSDN - όχι στα βιντεάκια.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-06-2010, 22:17 59205 σε απάντηση της 59196

Τελικά προχώρησα κάπως το project μου...

Δεν πρόκειται και για κάτι τραγικό, 2 πίνακες θέλω να κάνω, α)Καρτέλα με στοιχεία πελάτη κ β)Κινήσεις πελάτη(πληρωμες κτλ), απλά δεν εχω δουλεψει βάση σε c# app...

Εχω κολήσει σε 2 σημεία:

1) Εχω φτιάξει λοιπόν τις 2 φόρμες, εχω συνδέση μια βαση (mdf), πράξεις στην φόρμα με τις πληρωμες (καθαρό ποσο, φπα...), σύνδεση με τον συγκεκριμενο πελατη κτλ..., αλλα έχω κολήσει γιατι ενώ παω να κάνω μια καταχώρηση, την παίρνει σωστα, εν τέλει δεν αποθηκεύει κλείνοντας το προγραμμα (κ δεν ξερω γιατι...)

2) Θέλω επίσης να μου βγάζει σούμες απο τα πεδία πληρωμών...
    (σε mysql + php ξέρω πως γίνεται, εδω ομως???)

thats all for now
  •  18-06-2010, 23:08 59209 σε απάντηση της 59205

το 1ο το λυσα, στα Properties του database file, στο CopyToOutput Dir.. είχε Always copy, οποτε κάθε φορά στο bin/debug αντικαθιστά το αρχείο με το άδειο... πφφφφφφφφφ
  •  19-06-2010, 00:39 59210 σε απάντηση της 59209

Έβαλες την database μέσα στο project ??????

Κοίτα, είναι προφανές ότι μόλις ξεκίνησες με τον προγραμματισμό. Ο προγραμματισμός είναι όπως η οδήγηση. Μπορείς να πας βλέποντας και κάνοντας, αλλά θα τρακάρεις πολύ σύντομα και οδήγηση δεν θα μάθεις. Καλό θα είναι να εξοικειωθείς με τα βασικά πρώτα πριν συνεχίσεις. Ξεκίνα με τα video, δες τα έτοιμα projects και μετά δοκιμάζεις να φτιάξεις και τα δικά σου. Η όποια εμπειρία σε php και mysql αποκλείεται να σε βοηθήσει. Αν όχι τίποτε άλλο, ένα web site δεν έχει καμμία σχέση με μία desktop εφαρμογή - να μη μιλήσουμε για client server.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems